Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-08-01 HRVATSKO MINISTARSTVO RATNIH VETERANA POTVRDILO
Tompson, ipak, pjeva „Oluji”
Dan - novi portal
Hr­vat­sko Mi­ni­star­stvo rat­nih ve­te­ra­na po­tvr­di­lo je da će 5. av­gu­sta u Slu­nju bi­ti „su­fi­nan­si­jer” kon­cer­ta pje­va­ča Mar­ka Per­ko­vi­ća Tomp­so­na, po­zna­tog po ve­li­ča­nju usta­štva, po­vo­dom 22. go­di­šnji­ce „Olu­je”, voj­ne ak­ci­je pro­tje­ri­va­nja Sr­ba iz Hr­vat­ske.
Ka­ko pre­no­si Hi­na, to mi­ni­star­stvo se ogla­si­lo sa­op­šte­njem za jav­nost „po­vo­dom uče­sta­lih me­dij­skih na­pi­sa ka­ko Mi­ni­star­stvo hr­vat­skih bra­ni­te­lja (su)fi­nan­si­ra kon­cert Mar­ka Per­ko­vi­ća Tomp­so­na u Slu­nju na Dan po­bje­de i do­mo­vin­ske za­hval­no­sti i Dan hr­vat­skih bra­ni­te­lja 5. av­gu­sta 2017. go­di­ne”.
U sa­op­šte­nju je na­ve­de­no da mi­ni­star­stvo „za­jed­no sa gra­do­vi­ma i žu­pa­ni­ja­ma u Re­pu­bli­ci Hr­vat­skoj u ko­ji­ma se pro­sla­va or­ga­ni­zu­je, a na osno­vu mol­bi udru­že­nja hr­vat­skih bra­ni­te­lja pro­i­za­šlih iz Do­mo­vin­skog ra­ta, sva­ke go­di­ne su­fi­nan­si­ra tro­ško­ve teh­nič­ke po­dr­ške u or­ga­ni­za­ci­ji pro­sla­ve ovog iz­u­zet­no zna­čaj­nog da­tu­ma u no­vi­joj hr­vat­skoj isto­ri­ji”.
Mi­ni­star­stvo je na­ve­lo da je „je­dan od gra­do­va u ko­ji­ma se ove go­di­ne or­ga­ni­zu­je pro­sla­va i grad Slunj, gdje će se 5. av­gu­sta odr­ža­va­ti niz pri­god­nih pro­gra­ma i ak­tiv­no­sti”, uklju­ču­ju­ći i „pri­god­ne ve­čer­nje kon­cer­te”.
Or­ga­ni­za­ci­o­ni od­bor pro­sla­ve „Olu­je” iz 1995, ko­ja se u Hr­vat­skoj sla­vi kao Dan po­bje­de i do­mo­vin­ske za­hval­no­sti i Dan hr­vat­skih bra­ni­te­lja (rat­nih ve­te­ra­na), ob­ja­vio je u pe­tak pro­gram obi­lje­ža­va­nja 22. go­di­šnji­ce 4. i 5. av­gu­sta u Kni­nu.
Hi­na je na­ve­la da će se 5. av­gu­sta „na knin­skoj tvr­đa­vi pri­sut­ni­ma i jav­no­sti obra­ti­ti pred­sjed­ni­ca Ko­lin­da Gra­bar Ki­ta­ro­vić, pre­mi­jer An­drej Plen­ko­vić i pred­sjed­nik Hr­vat­skog sa­bo­ra Gor­dan Jan­dro­ko­vić, a uve­če će na Tr­gu do­mo­ljub­ni kon­cert odr­ža­ti Pr­lja­vo ka­za­li­šte”.
Po pra­vi­lu pro­te­klih go­di­na kon­cert je u Kni­nu dr­žao upra­vo Tomp­son.
Hr­vat­ski po­li­tič­ki ana­li­ti­čar Žar­ko Pu­hov­ski iz­ja­vio je ju­če da sma­tra da je „Hr­vat­ska ove go­di­ne oko obi­lje­ža­va­nja voj­ne ak­ci­je `Oluja` spu­sti­la lop­tu, i to iz tri raz­lo­ga”, od ko­jih je pr­vi taj što je „Sr­bi­ja do­bi­la sna­žnu pot­po­ru nje­mač­ke kan­ce­lar­ke An­ge­le Mer­kel”.
– To je šo­ki­ra­lo ne­ke u Hr­vat­skoj ko­ji nje­mač­ku po­dr­šku pod­ra­zu­mi­je­va­ju – ka­zao je Pu­hov­ski u iz­ja­vi za „Ra­dio Slo­bod­na Evro­pa”.
On je do­dao da je, po nje­mu, dru­gi raz­log to što je „vla­da­ju­ća ko­a­li­ci­ja u Hr­vat­skoj stal­no na ru­bu pu­ca­nja i ne­ki di­je­lo­vi te ko­a­li­ci­je ne bi mo­gli da pod­ne­su stal­na za­o­štra­va­nja”, dok je „tre­ći raz­log iz­ne­na­đu­ju­ći obrt u Kni­nu”.
– Ta­mo je gra­do­na­čel­nik po­stao Mar­ko Je­lić, je­dan ne­za­vi­sni kan­di­dat, ko­ji je pri­je bio HDZ-ovac, ali se sa­da na ne­ki na­čin otri­je­znio od te po­zi­ci­je, i on za­stu­pa ra­zum­na, čak se mo­že re­ći i do­sta po­mir­lji­va sta­no­vi­šta, za raz­li­ku od ra­ni­jeg vođ­stva gra­da. To je sve kao po­zi­tiv­nu po­sle­di­cu ima­lo to da je hr­vat­sko vođ­stvo od­lu­či­lo da smi­ri ten­zi­je – re­kao je hr­vat­ski ana­li­ti­čar.
Pred­sjed­nik Sa­ve­za Sr­ba iz re­gi­o­na Mi­o­drag Lin­ta se me­đu­tim ne sla­že se hr­vat­skim ana­li­ti­ča­rem i sma­tra da će Hr­vat­ska i ove go­di­ne obi­lje­ža­va­ti zlo­či­nač­ku ak­ci­ju „Olu­ja” na isti na­čin kao i pret­hod­nih go­di­na.
On ka­že da će se u Kni­nu 5. av­gu­sta i ove go­di­ne u pri­su­stvu naj­vi­ših hr­vat­skih zva­nič­ni­ka, pri­je sve­ga, obi­lje­ža­va­ti pro­tje­ri­va­nje pre­ko 220.000 Sr­ba i go­vo­ri­ti da je „Olu­ja” bi­la to­bo­že po­li­tič­ki oprav­da­na, etič­ki či­sta i voj­nič­ki bri­ljant­no iz­ve­de­na oslo­bo­di­lač­ka ak­ci­ja, kao i da je uzrok ra­ta bi­la ve­li­ko­srp­ska agre­si­ja.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"