Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-07-15 NA PROVJERI ZAKON O POTVRĐIVANJU SJEVERNOATLANTSKOG UGOVORA Odbor o ustavnosti ulaska u NATO
Dan - novi portal
Skup­štin­ski Za­ko­no­dav­ni od­bor raz­mo­tri­će na sjed­ni­ci 18. ju­la pred­log za po­kre­ta­nje po­stup­ka za ocje­nu ustav­no­sti Za­ko­na o po­tvr­đi­va­nju Sje­ver­no­a­tlant­skog ugo­vo­ra i pro­to­ko­la uz Sje­ver­no­a­tlant­ski ugo­vor o pri­stu­pa­nju Grč­ke i Tur­ske. To se na­vo­di u zva­nič­nom sa­op­šte­nju iz par­la­men­ta, u ko­me je na­ja­vlje­na sjed­ni­ca ovog rad­nog ti­je­la.
Po­čet­kom ju­na 15 po­sla­ni­ka De­mo­krat­skog fron­ta i So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je po­kre­nu­li su po­stu­pak za ocje­nu ustav­no­sti Za­ko­na o po­tvr­đi­va­nju Sje­ver­no­a­tlant­skog ugo­vo­ra i pro­to­ko­la uz Sje­ver­no­a­tlant­ski ugo­vor o pri­stu­pa­nju Grč­ke i Tur­ske sa Usta­vom Cr­ne Go­re. Oni tvr­de da usva­ja­nje za­ko­na ni­je spro­ve­de­no u skla­du sa Usta­vom, od­no­sno da ni­je is­po­što­va­na pro­ce­du­ra ko­ju pro­pi­su­je naj­vi­ši prav­ni akt u po­gle­du po­treb­ne ve­ći­ne za nje­go­vo usva­ja­nje.
Pod­sje­ća­ju ka­ko je za­ko­nom, či­ju ocje­nu ustav­no­sti tra­že, pro­pi­sa­no da su stra­ne sa­gla­sne da će se oru­ža­ni na­pad na jed­nu ili vi­še njih u Evro­pi ili u Sje­ver­noj Ame­ri­ci sma­tra­ti na­pa­dom na sve njih, i da će shod­no to­me, u slu­ča­ju ta­kvog oru­ža­nog na­pa­da, sva­ka od njih, u ostva­ri­va­nju pra­va na po­je­di­nač­nu ili ko­lek­tiv­nu sa­mo­od­bra­nu pri­zna­tog čla­nom 51 Po­ve­lje Uje­di­nje­nih na­ci­ja, po­mo­ći stra­ni ili stra­na­ma ko­je su na­pad­nu­te. Pred­u­ze­će od­mah, po­je­di­nač­no i za­jed­no sa dru­gim stra­na­ma, mje­re ko­je se sma­tra­ju po­treb­nim, uklju­ču­ju­ći upo­tre­bu oru­ža­ne si­le, ra­di po­nov­nog us­po­sta­vlja­nja i odr­ža­va­nja bez­bjed­no­sti sje­ver­no­a­tlant­skog pod­ruč­ja.
Sva­ki ta­kav oru­ža­ni na­pad, ka­ko se na­vo­di u tek­stu pred­lo­ga, i sve mje­re pred­u­ze­te kao re­zul­tat tog na­pa­da od­mah će bi­ti pri­ja­vlje­ni Sa­vje­tu bez­bjed­no­sti. Ta­kve mje­re će pre­sta­ti ka­da Sa­vjet bez­bjed­no­sti pre­du­zme mje­re po­treb­ne za po­nov­no us­po­sta­vlja­nje i odr­ža­va­nje me­đu­na­rod­nog mi­ra i bez­bjed­no­sti.
Pod­no­si­o­ci ini­ci­ja­ti­ve za ocje­nu ustav­no­sti sma­tra­ju da usva­ja­nje na­ve­de­nog za­ko­na ni­je spro­ve­de­no u skla­du sa Usta­vom kao naj­vi­šim prav­nim ak­tom, od­no­sno da ni­je is­po­što­va­na pro­ce­du­ra u ve­zi s po­treb­nom ve­ći­nom za usva­ja­nje za­ko­na zbog če­ga se isti, ka­ko ka­žu, sa sta­no­vi­šta naj­vi­šeg prav­nog ak­ta, mo­ra sma­tra­ti ne­u­svo­je­nim i ne mo­že pro­iz­vo­di­ti prav­ne po­sle­di­ce.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"