Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-06-23 SOCIJALDEMOKRATE ODGOVORILE DEMOKRATAMA, DF-U I SDP-U Bavite se svojim problemima
Dan - novi portal
So­ci­jal­de­mo­kra­te Cr­ne Go­re sa­op­šti­le su ju­če da im je dra­go ka­da u ne­če­mu us­pi­ju da uje­di­ne „gra­đan­sku i onu dru­gu opo­zi­ci­ju”, pa ma­kar to bio i sin­hro­ni­zo­va­ni bez­u­spje­šni na­pad na njih.
– Ka­da se na­su­prot vas u istom ko­lu na­đu po­li­tič­ke „gro­ma­de” kao što su De­mo­kra­te, DF i SDP, on­da zna­te da ste na pra­vom pu­tu. Pod­mlat­ku SNP-a, u na­ro­du zna­nom kao De­mo­kra­te, ne­ma­mo pu­no to­ga re­ći, jer se ra­di o po­li­tič­kom su­bjek­tu ko­ji dje­lu­je kao po­kva­re­na plo­ča. Osnov­na ma­tri­ca po­na­ša­nja su im uvre­de i pra­zna usi­lje­na po­na­vlja­nja de­ma­go­ških pa­te­tič­nih žr­tvo­va­nja funk­ci­o­ne­ra te in­stant po­ja­ve na po­li­tič­koj sce­ni. O uvre­da­ma ne­će­mo jer su one od­raz sla­bo­sti, ne­do­stat­ka ar­gu­me­na­ta i po­li­tič­ke eman­ci­pa­ci­je. Bri­ga De­mo­kra­te i za afe­ru „Dr­žav­ni udar” i za par­la­ment, oni će se vra­ti­ti u Skup­šti­nu ako bu­du u po­zi­ci­ji da osvo­je vlast, i to je vi­še ne­go oči­gled­no. I ne­ka svo­ja če­ti­ri uslo­va za po­vra­tak sve­du slo­bod­no na taj je­dan, po­šte­ni­je je pre­ma gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re. A taj uslov je ipak za njih neo­stva­riv – na­veo je port­pa­rol SD Ste­fan Šu­šter.
Ka­ko je do­dao, bi­ti u par­la­men­tu zna­či sa­op­šta­va­ti i ja­san stav oko mno­štva bit­nih stra­te­ških i iden­ti­tet­skih pi­ta­nja, a „to je ono od če­ga se de­ma­go­ški bu­ka­či naj­vi­še pla­še”. Ta­da bi, ka­ko je na­veo, po­da­ni­ci iz­li­za­ne flo­sku­le „po­bje­de, a ne po­dje­le” ot­kri­li pra­vo an­ti­cr­no­gor­sko li­ce.
– Stra­te­škom part­ne­ru pod­mlat­ka SNP-a, De­mo­krat­skom fron­tu, či­ja su pro­gram­ska opre­dje­lje­nja ujed­no i zvi­je­zda vo­di­lja cr­ve­nim kra­va­ta­ma, iako se ozno­ji­še to da sa­kri­ju, ne­ma­mo ni­šta da po­ru­či­mo. Oni naj­bo­lje go­vo­re o se­bi vul­gar­nim uvre­da­ma i ne­ci­vi­li­zo­va­nim po­na­še­njem ko­ga bi se pri­stoj­ni lju­di za­sti­dje­li i na uli­ci, a ne u vi­so­kom do­mu ka­kav je par­la­ment Cr­ne Go­re. A naj­tu­žni­ji je naj­no­vi­ji drug pod­mlat­ka SNP-a i DF-a i nji­ho­va zveč­ka, Stran­ka du­bo­kog po­sr­nu­ća (SDP), ko­ju na­pu­sti­še svi, osim ma­ri­o­ne­ta nji­ho­vog pred­sjed­ni­ka. Iz­da­li su Cr­nu Go­ru i sa­da se u to­tal­nom po­li­tič­kom lu­di­lu u ko­jem se na­la­ze po­ku­ša­va­ju ka­ko ta­ko odr­ža­ti, a sa­mo još du­blje to­nu, jer im ni­ko vi­še ne vje­ru­je – ni DF, a ni osta­li čla­no­vi tzv. gra­đan­ske opo­zi­ci­je, iako se svoj­ski tru­de da, kao naj­ne­bit­ni­ji po­li­tič­ki su­bjekt te ša­re­no­li­ke opo­zi­ci­o­ne sce­ne na­met­nu svo­je mi­šlje­nje ostat­ku opo­zi­ci­je.
Ima­te vi, „pre­ka­lje­ni opo­zi­ci­o­na­ri”, do­sta pro­ble­ma u va­šim re­do­vi­ma, pa se ba­vi­te ka­ko da na­tje­ra­te jed­ni dru­ge da sa­ra­đu­je­te, jer je oči­gled­no da me­đu­sob­nog po­vje­re­nja ne­ma­te. Ni DF u tzv. gra­đan­sku opo­zi­ci­ju, ni oni me­đu­sob­no, ali ni u DF. A So­ci­jal­de­mo­kra­te osta­vi­te da vo­de dr­žav­nu po­li­ti­ku, jer vi ta­kvi ka­kvi ste, ne za­slu­žu­je­te ni ovo što sad ima­te, a ne da do­no­si­te ključ­ne od­lu­ke u ime dr­ža­ve Cr­ne Go­re i nje­nih gra­đa­na – za­klju­čio je Šu­šter.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"