Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-06-23 PREDSTAVNICI VLADE NA SASTANKU S NOVINARIMA KAZALI DA ĆE USKORO BITI ZATVORENO JOŠ POGLAVLJA
Sigurni u rezultate Najavili da će ispuniti mjerila
Dan - novi portal
Do­no­še­njem za­ko­na o kon­tro­li dr­žav­ne po­mo­ći i za­ko­na o za­šti­ti kon­ku­ren­ci­je, Cr­na Go­ra će re­a­li­zo­va­ti sve oba­ve­ze po­treb­ne za otva­ra­nje pre­go­vo­ra o pre­o­sta­lih pet neo­tvo­re­nih po­gla­vlja u pri­stup­nim pre­go­vo­ri­ma sa EU i ući u no­vu fa­zu ra­da na is­pu­nja­va­nju za­vr­šnih mje­ri­la i za­tva­ra­nju po­gla­vlja, sa­op­štio je mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić. Ka­ko je sa­op­šte­no iz Vla­de, u or­ga­ni­za­ci­ji Mi­ni­star­stva evrop­skih po­slo­va i Fon­da­ci­je „Kon­rad Ade­na­u­er”, a po­vo­dom otva­ra­nja pre­go­vo­ra u po­gla­vlji­ma je­dan (slo­bo­da kre­ta­nja ro­be) i 22 (re­gi­o­nal­na po­li­ti­ka i ko­or­di­na­ci­ja struk­tur­nih in­stru­me­na­ta) i pri­vre­me­nog za­tva­ra­nja pre­go­vo­ra u po­gla­vlju 30 (vanj­ski od­no­si) ju­če je odr­žan rad­ni do­ru­čak s no­vi­na­ri­ma.
Na­vo­di se da su s pred­stav­ni­ci­ma me­di­ja raz­go­va­ra­li mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić, šef Rad­ne gru­pe za 30. po­gla­vlje Go­ran Šće­pa­no­vić, še­fi­ca Rad­ne gru­pe za 22. po­gla­vlje i na­čel­ni­ca Di­rek­ci­je za ko­or­di­na­ci­ju po­dr­ške EU u Mi­ni­star­stvu evrop­skih po­slo­va Iva­na Vu­jo­še­vić i na­čel­ni­ca Di­rek­ci­je za in­fra­struk­tu­ru kva­li­te­ta u Mi­ni­star­stvu eko­no­mi­je Ana Mar­ti­no­vić.
– Is­ti­ču­ći da na pra­gu pe­te go­di­šnji­ce pri­stup­nih pre­go­vo­ra Cr­na Go­ra ima 28 otvo­re­nih po­gla­vlja, mi­ni­star Pe­jo­vić je po­ru­čio da se sad vi­de re­zul­ta­ti sve­ga ono­ga što je dr­žav­na upra­va ulo­ži­la u pro­te­klih ne­ko­li­ko go­di­na, na­kon što je po­če­la otva­ra­ti po­gla­vlja i is­pu­nja­va­ti kri­te­ri­ju­me ka­ko bi se ova po­gla­vlja za­tvo­ri­la. On je na­gla­sio da su od pre­o­sta­lih pet po­gla­vlja is­pu­nja­na po­čet­na mje­ri­la u če­ti­ri, od­no­sno za­vr­še­ne sve pro­ce­du­re sa cr­no­gor­ske stra­ne, dok je u po­gla­vlju osam (kon­ku­ren­ci­ja) pre­o­sta­lo do­no­še­nje Za­ko­na o kon­tro­li dr­žav­ne po­mo­ći i Za­ko­na o za­šti­ti kon­ku­ren­ci­je. Mi­ni­star je po­ru­čio da će is­pu­nja­va­njem i tog po­sljed­njeg mje­ri­la Cr­na Go­ra re­a­li­zo­va­ti sve oba­ve­ze po­treb­ne za otva­ra­nje pre­go­vo­ra i ući u no­vu fa­zu ra­da na is­pu­nja­va­nju za­vr­šnih mje­ri­la i za­tva­ra­nju po­gla­vlja – pi­še u sa­op­šte­nju.
Šef Rad­ne gru­pe za 30. po­gla­vlje Go­ran Šće­pa­no­vić is­ta­kao je da za­tva­ra­njem po­gla­vlja ni­je za­vr­šen po­sao u ovoj obla­sti i da nas oče­ku­ju iz­mje­ne za­ko­na u di­je­lu pro­pi­sa ve­za­nih za vanj­sku tr­go­vi­nu, kao i do­no­še­nje za­ko­na o hu­ma­ni­tar­noj i raz­voj­noj po­mo­ći.
Šef Rad­ne gru­pe za 22. po­gla­vlje Iva­na Vu­jo­še­vić na­ve­la je da u tom po­gla­vlju pred­sto­ji da­lji rad na de­fi­ni­sa­nju in­sti­tu­ci­o­nal­nog okvi­ra za upra­vlja­nje struk­tur­nim fon­do­vi­ma EU, sa ja­sno po­di­je­lje­nim nad­le­žno­sti­ma i de­fi­ni­sa­nim od­go­vor­no­sti­ma, kao i ja­ča­nje ad­mi­ni­stra­tiv­nih ka­pa­ci­te­ta kroz do­no­še­nje pla­no­va raz­vo­ja in­sti­tu­ci­ja i pla­no­va obu­ka za­po­sle­nih u tim in­sti­tu­ci­ja­ma.
Ona je ka­za­la da se Cr­na Go­ra u pri­pre­ma­ma za struk­tur­ne i in­ve­sti­ci­o­ne fon­do­ve EU osla­nja na is­ku­stva i zna­nja ko­ja sti­če u ko­ri­šće­nju pret­pri­stup­nih fon­do­va EU – IPA, u če­mu se do­sad po­ka­za­la ve­o­ma uspje­šnom.
Go­vo­re­ći o po­gla­vlju je­dan, na­čel­ni­ca Di­rek­ci­je za in­fra­struk­tu­ru kva­li­te­ta u Mi­ni­star­stvu eko­no­mi­je Ana Mar­ti­no­vić is­ta­kla je da je cilj Cr­ne Go­re da u što ve­ćoj mje­ri har­mo­ni­zu­je na­ci­o­nal­no za­ko­no­dav­stvo sa za­ko­no­dav­stvom EU, ka­ko bi se obez­bi­je­di­lo ukla­nja­nje ba­ri­je­ra u tr­go­vi­ni.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"