Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-06-23 ODLOŽENO ROČIŠTE U SPORU KOJI VODE MALI AKCIONARI EPCG Prva banka da objasni pljačku
Dan - novi portal
Sud­sko ro­či­šte u spo­ru ko­ji vo­de ma­li ak­ci­o­na­ri Elek­tro­pri­vre­de, ko­je za­stu­pa pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra EPCG Va­si­li­je Mi­lič­ko­vić, od­lo­že­no je za 21. sep­tem­bar.
Ma­li ak­ci­o­na­ri vo­de spor pro­tiv Ko­mi­si­je za har­ti­je od vri­jed­no­sti, Cen­tral­ne de­po­zi­tar­ne agen­ci­je, Vla­de i Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju zbog na­či­na na ko­ji je ita­li­jan­ska kom­pa­ni­ja A2A 2009. go­di­ne ot­ku­pi­la ak­ci­je EPCG od ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra. Oni od 2009. tra­že na­kna­du šte­te jer im je, ka­ko tvr­de, kod ku­po­pro­da­je ak­ci­je i sal­di­ra­nja tran­sak­ci­ja van si­ste­ma CDA na­pla­će­na mno­go ve­ća pro­vi­zi­ja.
NLB ban­ka je na za­htjev su­da do­sta­vi­la ugo­vo­re o oba­vlja­nju ka­sto­di po­slo­va za­klju­če­nih iz­me­đu tu­ži­la­ca i te ban­ke. Sud je uva­žio za­htjev tu­ži­la­ca, pa je Pr­voj ban­ci, ko­ja je u ve­ćin­skom vla­sni­štvu Aca Đu­ka­no­vi­ća, na­lo­že­no da do­sta­vi iz­vod ko­jim se po­tvr­đu­ju na­vo­di iz po­tvr­de ko­ju je ta ban­ka iz­da­la 28. sep­tem­bra 2009. go­di­ne, od­no­sno da do­sta­vi iz­vod o sta­nju i pro­me­tu na dan 23. sep­tem­bar iste go­di­ne, od­no­sno da je iz­vr­šen pre­nos sred­sta­va u iz­no­su od 100,9 mi­li­o­na eura na ra­čun sa po­seb­nom na­mje­nom 3.
Mi­lič­ko­vić je is­ta­kao da se ra­di o spre­zi or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, Mon­te adri­ja bro­ker di­le­ra, A2A, Pr­ve ban­ke, dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja i Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju, na či­jem je če­lu u tom pe­ri­o­du bio Vu­ji­ca La­zo­vić, ali i spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Li­di­je Vuk­če­vić, ko­ja ula­zi u za­vr­šnu fa­zu do­ka­zi­va­nja i raz­lo­bli­ča­va­nja dru­ge po re­du bru­tal­ne pljač­ke 7.000 ak­ci­o­na­ra u vi­si­ni od mi­li­on eura.
– Sud je za­tra­žio od Pr­ve ban­ke da do­ka­zi­ma i iz­vo­di­ma sa ra­ču­na ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra pot­kri­je­pi na­vo­de iz po­tvr­de te ban­ke od 28. sep­tem­bra 2009. go­di­ne da je 23. sep­tem­bra na ime ot­ku­pa nji­ho­vih ak­ci­ja A2A sa eskrou ra­ču­na pre­ni­je­la 100,9 mi­li­o­na na ra­čun bro­ke­ra kup­ca ak­ci­ja, ko­ji se, ču­dom, zo­ve i ra­čun ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra sa po­seb­nom na­mje­nom 3. Pred Pr­vom ban­kom je te­žak za­da­tak da kva­li­tet­nim i vje­ro­do­stoj­nim do­ka­zi­ma pot­kri­je­pi svo­je na­vo­de u po­tvr­di ko­ju su iz­da­li, a u ko­joj je na­ve­de­no mno­go ne­i­sti­na, sa jed­nim ci­ljem da se re­a­li­zu­je osmi­šlje­na pljač­ka. Pi­sa­ni iz­vje­štaj te ban­ke će po­ka­za­ti svu bru­ta­lost pljač­ke, kao i ulo­gu Li­di­je Vuk­če­vić i sud­skih or­ga­na ko­ji su se sta­vi­li u funk­ci­ju za­šti­te or­ga­ni­zo­va­ne pljač­ke – ka­zao je Mi­lič­ko­vić.
On tvr­di da je po­tvr­da Pr­ve ban­ke la­žna po svim na­vo­di­ma, od da­tu­ma iz­da­va­nja, pa­do da­tu­ma i iz­no­sa upla­te.
– Bi­će vr­lo in­te­re­sant­no na ko­ji na­čin će Pr­va ban­ka obra­zlo­ži­ti sve ne­i­sti­ne iz po­tvr­de na osno­vu ko­je je bro­ke­ru kup­ca ak­ci­ja upla­ćen iz­nos od pre­ko 100 mi­li­o­na – re­kao je Mi­lič­ko­vić.
J.V.Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"