Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema razloga da dolazimo na sjednicu * Pobrkali šar i skiptar * Lukšića saslušavaju zbog „Primorke” * Vlada i Ustavni sud se poigrali sa majkama * Za brucoše 600 mjesta * Vučjak šeta hodnicima KCCG * Grad obijelio imanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Joksimović, Partija penzi., inval.i restitucije:
– Teret loših odluka Vlada stavlja na sirotinju.

Vic Dana :)

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade!U bolnici za vrijeme doručka:
- Ovaj čaj je grozan!- kaže pacijent.
- To nije čaj, to je kafa! - kaže drugi.
- Hajde, ko hoće još supe?- pita bolničarka.


- Zašto pijetao ujutro kukuriče?
- Zato što poslije ne može doći do riječi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-06-14 PROMOCIJA ZBORNIKA BJELOPOLJSKOG UDRUŽENJA U KIC-U „BUDO TOMOVIĆ” Stihom povezuju meridijane
Dan - novi portal
Zbor­nik, še­sti po re­du, „Sti­hom go­vo­rim”, u ko­me je pred­sta­vlje­no stva­ra­la­štvo 62 auto­ra iz re­gi­o­na, a ko­je je ob­ja­vi­lo Me­đu­na­rod­no udru­že­nje knji­žev­ni­ka i sli­ka­ra „Sti­hom go­vo­rim” iz Bi­je­log Po­lja bi­će pred­sta­vljen na­red­ne sed­mi­ce u Pod­go­ri­ci. Pro­mo­ci­ja ovog zo­br­ni­ka bi­će odr­ža­na u sa­li Do­dest, KIC „Bu­do To­mo­vić”, u po­ne­dje­ljak, 19. ju­na, od ča­so­va. Ka­ko ka­že za „Dan” Alek­san­dar Ob­ra­do­vić, je­dan od po­kre­ta­ča Udru­že­nja, pri­je šest go­di­na ovom edi­ci­jom po­če­li su mi­si­ju da po­e­zi­jom spa­ja­ju lju­de na svim kon­ti­nen­ti­ma. Do sa­da je svo­je ra­do­ve u ovim zbor­ni­ci­ma ob­ja­vi­lo vi­še od 80 auto­ra iz 14 ze­ma­lja.
- Za­do­volj­stvo nam je što će­mo ima­ti pri­li­ku da ovo­go­di­šnju pro­mo­ci­ju u Pod­go­ri­ci odr­ži­mo u mje­stu za ko­je se s pu­nim pra­vom mo­že re­ći da je hram kul­tu­re. Svo­je uče­šće je na­ja­vi­lo pet­na­e­stak pje­sni­ka. Oče­ku­jem da će pod­go­rič­ka pu­bli­ka, kao i ra­ni­jih go­di­na, osje­ti­ti va­žnost po­ru­ke ko­ju ša­lje­mo i u ve­li­kom bro­ju pri­su­stvo­va­ti na­šoj ma­ni­fe­sta­ci­ji. Ta­ko­đe sam si­gu­ran da će ima­ti pri­li­ku da ču­je do­bru po­e­zi­ju, te da će­mo im se na taj na­čin za­hva­li­ti na uka­za­nom po­vje­re­nju – ka­zao je Ob­ra­do­vić.
Do sa­da su uče­šće po­tvr­di­li pje­sni­ci: Ran­ko Ra­do­vić, Ka­na­da, Mir­sa­da Ša­bo­tić i Ami­na Kuč, Ro­ža­je, Ve­sna Obo­ri­na, Pre­drag Bu­ba­nja, Slo­bo Vu­či­nić, Baj­ram Ša­ba­no­vić i Ma­rin Ča­va­liš, Pod­go­ri­ca, La­bud Lon­čar i Mla­den Ba­bo­vić, Bar, Šej­la Ho­ti, Bi­je­lo Po­lje. Po­red njih oče­ku­je se do­la­zak još od­re­đe­nog bro­ja pje­sni­ka či­ji se ra­do­vi na­la­ze u knji­zi. Na­kon pro­mo­ci­je u Pod­go­ri­ci usli­je­di­će i pro­mo­ci­je u Be­o­gra­du, Pri­je­po­lju i Bi­je­lom Po­lju.
Še­sto po re­du iz­da­nje zbir­ke „Sti­hom go­vo­rim” re­a­li­zo­va­no je u okvi­ru IPA pro­jek­ta „Evro­pa za kul­tu­ru, Kul­tu­ra za Evro­pu” – pro­jek­ta pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje Sr­bi­ja – Cr­na Go­ra, či­ji su no­si­o­ci i or­ga­ni­za­to­ri JU „Rat­ko­vi­će­ve ve­če­ri po­e­zi­je” i NVO „Sti­hom go­vo­rim”.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"