Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-05-12 BUDVANSKA POLICIJA POSTUPILA PO NALOGU KOTORSKOG OSNOVNOG SUDA Marovića nema kući, slijedi potjernica
Dan - novi portal
Bu­dvan­ska po­li­ci­ja po­stu­pi­la je po na­lo­gu za hap­še­nje Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća ko­ji je iz­dao Osnov­ni sud u Ko­to­ru, ali biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka DPS-a ni­je­su pro­na­šli na adre­si sta­no­va­nja. Pred­sjed­nik ko­tor­skog su­da Bran­ko Vuč­ko­vić ka­zao je u iz­ja­vi za „Dan” da oče­ku­je zva­nič­no oba­vje­šte­nje od CB Bu­dva. Na­kon to­ga, ka­ko je do­dao, sli­je­di iz­da­va­nje na­lo­ga za ras­pi­si­va­nje po­tjer­ni­ce.
Iz to­ga su­da nam je po­ja­šnje­no da je bi­lo oči­gled­no da se Ma­ro­vić ne na­la­zi na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Bu­dva, ali da se mo­ra­la is­po­što­va­ti pro­ce­du­ra pri­je ras­pi­sva­nja me­đu­na­rod­ne po­tjer­ni­ce.
Osnov­ni sud u Ko­to­ru iz­dao je na­log za hap­še­nje biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća ka­ko bi, po­la go­di­ne na­kon iz­ri­ca­nja pra­vo­sna­žne pre­su­de, od­slu­žio ka­znu od sko­ro če­ti­ri go­di­ne za­tvo­ra zbog mal­ver­za­ci­ja u Bu­dvi. Ma­ro­vić je od­la­gao ro­bi­ju zbog zdrav­stve­nog sta­nja, ali je nje­gov po­sled­nji za­htjev od­bi­jen, na­kon če­ga je iz­dat na­log za pri­vo­đe­nje u spu­ški za­tvor. Biv­ši vi­so­ki funk­ci­o­ner vla­da­ju­će par­ti­je je sa Spe­ci­jal­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom sklo­pio dva spo­ra­zu­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce, u ko­ji­ma je pri­znao da je bio vo­đa ta­ko­zva­ne bu­dvan­ske kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je ošte­ti­la dr­žav­ni bu­džet za vi­še de­se­ti­na mi­li­o­na eura.
– Da­na 10.5.2017. go­di­ne, na osno­vu čla­na 16 Za­ko­na o iz­vr­še­nju ka­zni za­tvo­ra, nov­ča­ne ka­zne i mje­ra bez­bjed­no­sti i čla­na 165 stav 1 Za­ko­ni­ka o kri­vič­nom po­stup­ku, iz­da­ta je na­red­ba za pri­nud­no do­vo­đe­nje osu­đe­nog Ma­ro­vić Sve­to­za­ra u Za­vod za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja – Ka­zne­no-po­prav­ni dom Pod­go­ri­ca –Spuž, ra­di iz­dr­ža­va­nja je­din­stve­ne ka­zne za­tvo­ra po pra­vo­sna­žnoj pre­su­di Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci u tra­ja­nju od tri go­di­ne i de­vet mje­se­ci, ko­ja mu je iz­re­če­na zbog po­či­nje­nih kri­vič­nih dje­la, i to dva pro­du­že­na kri­vič­na dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja iz­vr­še­nog na or­ga­ni­zo­van na­čin i pro­du­že­nog kri­vič­nog dje­la pre­va­ra iz­vr­še­nog na or­ga­ni­zo­van na­čin. Na­red­ba je istog da­na do­sta­vlje­na Cen­tru bez­bjed­no­sti Bu­dva ra­di iz­vr­še­nja – sa­op­štio je pred­sjed­nik ko­tor­skog Osnov­nog su­da Bran­ko Vuč­ko­vić.
Ma­ro­vić je pri­znao tu­ži­la­štvu da je bio na če­lu kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je u pro­jek­ti­ma „Jaz”, „TK Pla­za”, „Ko­pi­rajt”, „Kra­pi­na”, „VTE”, „Bu­le­var” i „Pri­je­vor” na­ni­je­la vi­še­mi­li­on­sku šte­tu op­štin­skom bu­dže­tu.
B.M.


Pri­znao da je bio vo­đa kri­mi­nal­ne gru­pe

Ma­ro­vić je pri­hva­tio na­vo­de tu­ži­la­štva da je bio vo­đa kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ju su či­ni­li biv­ši čel­ni­ci op­šti­ne Bu­dva i nji­ho­vi sa­rad­ni­ci, a ko­ja je ne­za­ko­ni­tim rad­nja­ma na­ni­je­la vi­še­mi­li­on­sku šte­tu op­štin­skom bu­dže­tu. Slo­bo­de je li­šen zbog sum­nje da je iz­vr­šio pro­du­že­no kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja, iz­vr­še­nog na or­ga­ni­zo­van na­čin.
Slo­bo­de je li­šen po na­lo­gu spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca. To­kom sa­slu­ša­nja u tu­ži­la­štvu ne­gi­rao je iz­vr­še­nje kri­vič­nih dje­la ko­ja su mu sta­vlje­na na te­ret. Tu­ži­o­cu je ka­zao da u spor­nom pe­ri­o­du ni­je imao svoj­stvo od­go­vor­nog ili slu­žbe­nog li­ca i da ni­je oba­vljao ni­jed­nu dr­žav­nu ili dru­gu funk­ci­ju sa ko­je bi mo­gao da­va­ti na­lo­ge pot­či­nje­ni­ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"