Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-05-12 ISTRAŽITELJI ŠVEDSKOG DRŽAVLJANINA ADRIJANA KOVAČEVIĆA DOVODE U VEZU SA POKUŠAJEM ATENTATA NA JEDNOG OD VOĐA BARSKE GRUPE
Organizovao bombaški napad na Alena Kožara?
Dan - novi portal
In­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je do­šli su do ope­ra­tiv­nih sa­zna­nja koja dovode u vezu Adri­jana Ko­va­če­vića, šved­skog dr­ža­vlja­nina po­ri­je­klom iz Cr­ne Go­re, sa po­ku­ša­jem ubi­stva Ale­na Ko­ža­ra. Ko­va­če­vić i Ko­žar su od­ra­ni­je u lo­šim od­no­si­ma, a po­li­ci­ja vje­ru­je da je šved­ski dr­ža­vlja­nin navodno i ra­ni­je po­ku­ša­vao da li­kvi­di­ra kon­tro­verz­nog Ba­ra­ni­na, ali i još nekoliko članova barske i kotorske grupe. Ko­va­če­vić je jed­no vri­je­me bo­ra­vio u Cr­noj Go­ri, oda­kle je de­por­to­van u Šved­sku.
Kra­jem pro­šle go­di­ne pod­met­nut je eks­plo­ziv pod Ko­ža­rov blin­di­ra­ni džip „mer­ce­des”. U po­ža­ru je iz­go­rio pred­nji dio blin­di­ra­nog dži­pa. Ko­žar je bio u vo­zi­lu, ko­je je bi­lo u po­kre­tu, a sa njim je bi­la i jed­na žen­ska oso­ba, ali ni­je­su po­vri­je­đe­ni jer se ra­di o vo­zi­lu sa vr­lo vi­so­kim ste­pe­nom za­šti­te. Od de­to­na­ci­je je ošte­ćen ko­lo­voz na ras­kr­sni­ci pu­te­va ko­ji vo­de od bol­ni­ce i od Sta­rog Ba­ra, gdje se u tom tre­nut­ku na­la­zio džip.
– Ope­ra­tiv­ni po­da­ci, do ko­jih smo do­šli u raz­mje­ni sa ko­le­ga­ma u Šved­skoj uka­zu­ju na osno­va­nu sum­nju da Adri­jan Ko­va­če­vić ima ve­ze sa na­pa­dom na Ko­ža­ra. Su­kob iz­me­đu njih dvo­ji­ce tra­je od­ra­ni­je zbog po­slo­va s dru­ge stra­ne za­ko­na. Po­sto­ja­la je sum­nja da je Ko­va­če­vić i ra­ni­je spre­mao li­kvi­da­ci­ju Ko­ža­ra, ali ni­je bi­lo ma­te­ri­jal­nih do­ka­za da se pro­ce­su­i­ra taj slu­čaj – ka­zao nam je iz­vor iz po­li­ci­je.
Adri­jan Ko­va­če­vić je pro­šle go­di­ne bo­ra­vio u Su­to­mo­ru, gdje je i uhap­šen ka­da su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci tra­ga­li za bra­ćom Si­mo­nom i Va­len­ti­nom Tilp­so­nom, ta­ko­đe dr­ža­vlja­ni­ma Šved­ske, ko­ji su se u tom cr­no­gor­skom gra­di­ću sa­kri­li na­kon ubi­stva jed­nog mu­škar­ca u Stok­hol­mu. Ta­da je pre­tres apart­man ko­ji je za­ku­pio Ko­va­če­vić, pri če­mu je pro­na­đe­na ski­ca sa ucr­ta­nom po­zi­ci­jom ku­će u ko­joj ži­vi Alan Ko­žar.
Iz po­li­ci­je su ta­da ka­za­li da ima in­di­ci­ja da je Ko­va­če­vić spre­mao li­kvi­da­ci­ju Ko­ža­ra, ali ni­je bi­lo do­volj­no ma­te­ri­jal­nih do­ka­za da se pot­kri­je­pe te sum­nje. Ta­da je i do­ne­se­na od­lu­ka da se on na go­di­nu da­na pro­tje­ra iz Cr­ne Go­re.
Ko­žar se u po­li­cij­skoj evi­den­ci­ji vo­di kao član kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ju je pred­vo­dio Lu­ka Đu­ro­vić. On je bio u za­tvo­ru zbog sum­nje da je pri­pa­dao gru­pi ko­ja je li­kvi­di­ra­la po­li­cij­skog funk­ci­o­ne­ra Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća. Osu­đen je na šest go­di­na i de­set mje­se­ci zbog pod­me­ta­nja eks­plo­zi­va na gra­di­li­šte ho­te­la „Splen­did“ i tu ka­znu je od­le­žao.
Ime Ale­na Ko­ža­ra po­sled­nji put se na­šlo na stra­na­ma cr­ne hro­ni­ke ne­dje­lju da­na pri­je ne­go što je ak­ti­vi­ran eks­plo­ziv na nje­go­vom autu, ka­da je u ve­li­koj ak­ci­ji bar­ske po­li­ci­je oba­vljen pre­tres ku­ća i dru­gih obje­ka­ta u vla­sni­štvu bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nih oso­ba, pri če­mu je od­u­ze­to vi­še pi­što­lja, pu­ša­ka i SIM kar­ti­ca. On je do­vo­đen u ve­zu sa vi­še te­ških kri­vič­nih dje­la u ze­mlji i ino­stran­stvu.
D.Ž.


Po­li­ci­ja i tu­ži­la­štvo bez ko­men­ta­ra

Iz Upra­ve po­li­ci­je i tu­ži­la­štva ni­je­su od­go­vo­ri­li na na­ša pi­ta­nja ve­za­na za is­tra­gu o na­pa­du na Ko­ža­ra i ve­ze Adri­ja­na Ko­va­če­vi­ća s tim do­ga­đa­jem. Ina­če, Adri­jan Ko­va­če­vić u šved­skoj po­li­ci­ji ima po­de­blji do­si­je zbog kri­vič­nih dje­la ko­ja se do­vo­de u ve­zu sa šver­com nar­ko­ti­ka i na­si­ljem. Pre­ma po­da­ci­ma šved­ske po­li­ci­je, on je član jed­ne od naj­ja­čih kri­mi­nal­nih gru­pa u Skan­di­na­vi­ji.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"