Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-05-11 POKRENUT POSTUPAK PROTIV POLICAJCA ZBOG BJEKSTVA JOVANA JOVANOVIĆA Zatvorenik pobjegao dok je pušio
Dan - novi portal
Di­sci­plin­ski tu­ži­lac MUP-a po­kre­nuo je po­stu­pak pro­tiv po­li­caj­ca Mi­li­je Bu­ji­ši­ća zbog bjek­stva Jo­va­na Jo­va­no­vi­ća iz po­li­cij­ske sta­ni­ce u Ko­to­ru, sa­op­šte­no je ju­če iz MUP-a.
–Bu­ji­šić je 8. de­cem­bra pro­šle go­di­ne bio vo­đe de­žur­ne smje­ne u Sta­ni­ci po­li­ci­je Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti Ko­tor. On tog da­na ni­je pred­u­zeo do­volj­ne mje­re i rad­nje na obez­bje­đe­nju za­dr­ža­nog li­ca Jo­va­na Jo­va­no­vi­ća i ni­je po­stu­pio po in­struk­ci­ja­ma iz­da­tim od stra­ne de­žur­nog star­je­ši­ne. Bu­ji­šić nad­le­žnog star­je­ši­nu ni­je oba­vi­je­stio da Jo­va­no­vić tra­ži od­la­zak u to­a­let, ka­ko bi on upu­tio pa­tro­lu ili sam bio lič­no pri­su­tan. Na­kon otva­ra­nja pri­tvor­ske pro­sto­ri­je, omo­gu­ćio je Jo­va­no­vi­ću da sam iza­đe iz pri­tvor­ske pro­sto­ri­je i ode u prav­cu to­a­le­ta, dok se on za­dr­žao u pri­tvor­skoj pro­sto­ri­ji gdje je za­pa­lio ci­ga­re­tu dru­gom za­dr­ža­nom li­cu. To je Jo­va­no­vić is­ko­ri­stio, oti­šao sam is­pred to­a­le­ta, sa­zuo pa­ti­ke, ot­klju­čao vra­ta od ho­la, iza­šao iz zgra­de i uda­ljio se u ne­po­zna­tom prav­cu. Bu­ji­šić je na taj na­čin po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­nih du­žno­sti ne­pred­u­zi­ma­nje ili ne­do­volj­no pred­u­zi­ma­nje mje­ra za bez­bjed­nost li­ca, imo­vi­ne i po­vje­re­nih sred­sta­va i pro­pu­šta­nje rad­nje ko­jom se one­mo­gu­ća­va, ome­ta ili ote­ža­va iz­vr­ša­va­nje slu­žbe­nih za­da­ta­ka – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Bu­ji­šić je uhap­šen iste no­ći, a na­kon sa­slu­ša­nja pu­šten je da se bra­ni sa slo­bo­de jer tu­ži­la­štvo ni­je tra­ži­lo da mu se od­re­di pri­tvor.
Jo­va­no­vić, član „ška­ljar­skog kla­na”, iz­veo je 8. de­cem­bra spek­ta­ku­la­ran bi­jeg iz pro­sto­ri­ja za za­dr­ža­va­nje u Odje­lje­nju bez­bjed­no­sti (OB) Ko­tor, na­kon če­ga je po­bje­gao u prav­cu na­se­lja Muo, gdje je gu­sti­na sa­o­bra­ća­ja ma­nja i gdje su ga, ka­ko se pret­po­sta­vlja, če­ka­li po­ma­ga­či. Zbog to­ga je di­rek­tor po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić od­mah smi­je­nio ko­man­di­ra Sta­ni­ce po­li­ci­je u Ko­to­ru Mar­ka Mi­ško­vi­ća, dok je po­li­caj­cu Bu­ji­ši­ću na­re­đe­no da raz­du­ži slu­žbe­ni pi­štolj i znač­ku.
Jo­va­no­vić je ne­ko­li­ko mje­se­ci bio u bjek­stvu, a za­tim je uhap­šen u Nje­mač­koj po po­tjer­ni­ci NCB In­ter­pol Pod­go­ri­ca, po na­red­bi ko­tor­skog Osnov­nog su­da, gdje mu se su­di zbog op­tu­žbi da je u spu­škom za­tvo­ru te­ško po­vri­je­dio su­gra­đa­ni­na Igo­ra Bo­žo­vi­ća (54).
On je od­ra­ni­je po­znat bez­bjed­no­snim slu­žba­ma. Pa­žnju jav­no­sti pri­vu­kao ka­da je 1. ju­la pro­šle go­di­ne iza­zvao in­ci­dent u za­tvo­ru po­liv­ši pu­nom šer­pom vre­log ulja Igo­ra Bo­žo­vi­ća, pri­pad­ni­ka su­par­nič­kog „ka­vač­kog kla­na”. Jo­va­no­vić je ne­dav­no iz­ru­čen iz Nje­mač­ke i na­la­zi se u Spu­žu.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"