Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-05-12 KONKURS ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO EU
Nagrađeni novinari Prva nagrada Jeleni Jovanović
Dan - novi portal
No­vi­nar­ka ne­za­vi­snog dnev­ni­ka „Vi­je­sti“ Je­le­na Jo­va­no­vić do­bit­ni­ca je pr­ve na­gra­de Evrop­ske uni­je (EU) za is­tra­ži­vač­ko no­vi­nar­stvo za pro­šlu go­di­nu. Ona je na­gra­du do­bi­la za se­ri­jal tek­sto­va o to­me ka­ko su ne­po­zna­te oso­be, naj­vje­ro­vat­ni­je pri­pad­ni­ci kri­mi­nal­nih kla­no­va, ne­za­ko­ni­to po­sta­vi­le ka­me­re i na­gle­da­le jav­ni pro­stor na vi­še lo­ka­ci­ja u Ko­to­ru.
Jo­va­no­vi­će­va je na­kon uru­či­va­nja na­gra­de ka­za­la da joj to pri­zna­nje uli­va na­du da is­tra­ži­vač­ko no­vi­nar­stvo ni­je na iz­di­sa­ju i da se još vri­je­di bo­ri­ti za one pri­če ko­je uda­ra­ju u srž pro­ble­ma. Ona je po­ru­či­la da pra­vog no­vi­nar­stva ne­ma bez is­tra­ži­vač­kog no­vi­nar­stva, do­da­ju­ći da sa­mo ta­kve pri­če mo­gu da mi­je­nja­ju dru­štvo, od­no­sno one stva­ri ko­je ne va­lja­ju.
– Zna­mo svi ko­ji ra­di­mo u me­di­ji­ma da ta­kvih pri­ča ne mo­že bi­ti sva­kog da­na, ali se mo­ra­mo po­tru­di­ti da ih bu­de što vi­še, jer nam je glav­ni po­sao da isti­na iza­đe na vi­dje­lo i da na uda­ru kri­ti­ke bu­de ono što je štet­no za dru­štvo i dr­ža­vu – po­ru­či­la je Jo­va­no­vi­će­va.
Ka­za­la je da no­vi­na­ri u Cr­noj Go­ri ima­ju mno­go te­ma i ma­te­ri­ja­la za is­tra­ži­va­nje, ali je, ka­ko sma­tra, ma­lo onih ko­ji se ti­me ba­ve.
Od­lu­ku o na­gra­da­ma do­nio je ži­ri u či­jem su sa­sta­vu Oli­ve­ra Ko­mar, Dra­go­ljub Vu­ko­vić, Sne­ža­na Nik­če­vić, So­nja Dro­bac i Oli­ve­ra Ni­ko­lić.
Pred­sjed­ni­ca ži­ri­ja Oli­ve­ra Ko­mar ka­za­la je da je u ži­ri­ju bi­lo do­sta ras­pra­ve i su­če­lja­va­nja ar­gu­men­ta, ali da su prak­tič­no jed­no­gla­sno do­ni­je­li od­lu­ku o na­gra­da­ma.
U obra­zlo­že­nju od­lu­ke ži­ri­ja na­vo­di se da pr­vo­na­gra­đe­nu pri­ču Jo­va­no­vićeve od­li­ku­ju sve bit­ne vr­li­ne kval­ti­tet­ne is­tra­ži­vač­ke pri­če kao što su dru­štve­na re­le­vant­nost, objek­tiv­nost, ne­pri­stra­snost, kva­li­tet ar­gu­me­na­ta i sa­mo­stal­no pri­ku­plje­nih do­ka­za.
Mi­le­na Pe­ro­vić Ko­rać i Mil­ka Ta­dić Mi­jo­vić iz Cen­tra za is­tra­ži­vač­ko no­vi­nar­stvo Cr­ne Go­re do­bi­le su dru­gu na­gra­du za se­ri­jal pri­ča „Ko­rup­ci­ja na lo­kal­nom ni­vou – Ko­la­šin“, dok je Ivan Ča­đe­no­vić iz li­sta „Vi­je­sti“ do­bio na­gra­du za naj­bo­ljeg mla­dog no­vi­na­ra za se­ri­jal tek­sto­va o sum­nja­ma da je de­kan Prav­nog fa­ku­le­ta Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re pla­gi­rao udž­be­nik i dok­tor­ski rad.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"