Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-04-19 DF ISPRED SPUŠKOG ZATVORA DAO PODRŠKU DVOJICI POLITIČKIH ZATVORENIKA
Sa jučerašnjeg protesta Čađenović i Milačić simboli otpora
Dan - novi portal
Iz De­mo­krat­skog fron­ta (DF) su sa­op­šti­li da su Mi­ha­i­lo Ča­đe­no­vić i Mar­ko Mi­la­čić, ko­ji se na­la­ze u Za­vo­du za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja (ZIKS), pra­vi sim­bol de­mo­kra­ti­je i ot­po­ra. Funk­ci­o­ne­ri i ak­ti­vi­sti DF-a oku­pi­li su se ju­če is­pred ZIKS-a u znak po­dr­ške Ča­đe­no­vi­ću, ko­jem je pri­tvor pro­du­žen na­kon po­di­za­nja op­tu­žni­ce za po­ku­šaj te­ro­ri­stič­kog na­pa­da na dan iz­bo­ra 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne. Oku­plje­ni su upu­ti­li po­dr­šku i Mar­ku Mi­la­či­ću, li­de­ru po­kre­ta „Ot­por bez­na­đu”, ko­ji je po­slat na od­slu­že­nje za­tvor­ske ka­zne zbog ome­ta­nja slu­žbe­nog li­ca u vr­še­nju slu­žbe­ne du­žno­sti.
– Kad je na­kon onih ve­li­čan­stve­nih pro­te­sta 2015. go­di­ne, za­hva­lju­ju­ći DF-u, tre­ba­lo da pro­mi­je­ni­mo ovu vlast, ko­ja je bi­la na ko­lje­ni­ma, iz­ne­na­da se po­ja­vi­la po­nu­da ko­ju je pri­hva­tio je­dan dio opo­zi­ci­je, a to je bi­la slam­ska spa­sa za ovaj re­žim – iz­ja­vio je li­der DF-a An­dri­ja Man­dić.
Ka­ko je do­dao, na­kon što je ras­krin­kan tzv. dr­žav­ni udar, afe­ra ko­ju je na­ru­čio Mi­lo Đu­ka­no­vić, a spro­veo Mi­li­vo­je Kat­nić, vlast po­zi­va na do­go­vor sve iz opo­zi­ci­je osim DF-a.
– Do­šli smo is­pred spu­škog ka­za­ma­ta da ka­že­mo da na­ši lju­di pa­te i da is­ka­že­mo so­li­dar­nost i po­ka­že­mo da smo po­no­sni na Mi­la­či­ća i Ča­đe­no­vi­ća. Oni će bi­ti upi­sa­ni zlat­nim slo­vom u isto­ri­ji zbog bor­be za prav­du i de­mo­kra­ti­ju – is­ta­kao je Man­dić.
Pred­sjed­nik mla­dih Po­kre­ta za pro­mje­ne Ni­ko­la Baj­če­tić ka­zao je da će Ča­đe­no­vić i Mi­la­čić si­gur­no iz­dr­ža­ti jer ide­ja slo­bo­de ko­ja u nji­ma ži­vi i ko­ja ih vo­di ne mo­že bi­ti ugu­še­na za­tva­ra­njem iza re­še­ta­ka.
– Za­tvo­ri i li­si­ce po­sta­li su glav­ni sim­bo­li re­ži­ma. Ali, to u na­ma bu­di do­dat­ni inat i sna­gu da na­sta­vi­mo da se bo­ri­mo – po­ru­čio je Baj­če­tić.
Ni­ko­la Jo­va­no­vić iz DNP-a ka­zao je da su Mi­la­čić i Ča­đe­no­vić pri­tvo­re­ni u ključ­nom tre­nut­ku, ka­da se od­lu­ču­je o even­tu­al­nom ula­sku Cr­ne Go­re u NA­TO.
– Mi­la­čić, kao po­zna­ti an­ti-NA­TO ak­ti­vi­sta, i Ča­đe­no­vić, kao pri­pad­nik DF-a ko­ji se za­la­že za re­fe­ren­dum i za ne­u­la­zak Cr­ne Go­re u NA­TO, pri­tvo­re­ni su u ovoj tam­ni­ci u ključ­nom tre­nut­ku, ka­da se že­li do­ni­je­ti od­lu­ka u kr­njem par­la­men­tu – do­dao je Jo­va­no­vić.
Ža­na Mi­la­čić, su­pru­ga Mar­ka Mi­la­či­ća, oci­je­ni­la je da naš si­stem omo­gu­ća­va sva­kom kri­mi­nal­cu da upe­ri prst u ne­vi­nog čo­vje­ka.
Oku­plje­ni­ma se obra­tio i Mla­den Bo­ja­nić, je­dan od čel­ni­ka „Ot­po­ra bez­na­đu“.D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"