Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-04-19 USTAVNI SUD DANAS RAZMATRA ZAKON O NAKNADAMA, MAJKE ODLUKU ČEKAJU NA ULICI
Majke najavile nove proteste (arhiva) Protestuju deset dana Pozivamo svakog građanina Crne Gore. Treba da dođu i pomognu majkama da stanu u odbranu onoga što traže od 2. marta, izjavila je Željka Savković
Dan - novi portal
Ko­ri­sni­ce na­kna­da po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce do­če­ka­će da­nas is­pred par­la­men­ta od­lu­ku Ustav­nog su­da o ustav­no­sti i za­ko­ni­to­sti Za­ko­na o so­ci­jal­noj i dječ­joj za­šti­ti, ko­jim su pro­pi­sa­na pri­ma­nja za maj­ke. Ko­or­di­na­ci­o­ni od­bor maj­ki sa­op­štio je ju­če da će pro­test tra­ja­ti 10 da­na.
Ustav­ni sud je za da­nas za­ka­zao jav­nu ras­pra­vu na ko­joj će se go­vo­ri­ti o tom za­ko­nu, a ra­ni­je je na­ja­vlje­no da će se na sjed­ni­ci po­sli­je ras­pra­ve su­di­je iz­ja­sni­ti o ustav­no­sti od­re­da­ba po ko­ji­ma su maj­ke ostva­ri­le do­ži­vot­nu na­kna­du.
Čla­ni­ca Ko­or­di­na­ci­o­nog od­bo­ra, ko­ri­sni­ca na­kna­da za maj­ke sa tro­je i vi­še dje­ce Želj­ka Sav­ko­vić po­zva­la je gra­đa­ne da se oku­pe da­nas u 13 sa­ti is­pred Skup­šti­ne, Ustav­nog su­da i in­sti­tu­ci­je Pred­sjed­ni­ka.
– Po­zi­va­mo sva­kog gra­đa­ni­na Cr­ne Go­re. Tre­ba da do­đu i po­mog­nu maj­ka­ma da sta­nu u od­bra­nu ono­ga što tra­že od 2. mar­ta – po­ru­či­la je Sav­ko­vi­će­va na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
Po­ja­sni­la je da je pro­test za­ka­zan de­set da­na ne­pre­kid­no, ali se na­da­ju da će tra­ja­ti dan.
– I uči­ni­će­mo sve da ono zbog če­ga smo 1. ja­nu­a­ra pro­šle go­di­ne, na­pu­sti­le rad­na mje­sta, oti­šle sa za­vo­da, od­re­kle se pen­zi­ja, da sve za­jed­no do­đe­mo i od­bra­ni­mo ono što mo­ra da se od­bra­ni. Vi­še ne po­zi­vam na mir i do­sto­jan­stvo, jer su mir i do­sto­jan­stvo na­ma ugro­že­ni onog mo­men­ta ka­da smo do­ve­de­ne u si­tu­a­ci­ju u ko­joj se sa­da na­la­zi­mo – do­da­la je ona.
Sav­ko­vi­će­va je po­ru­či­la da će da­lji po­te­zi ko­ri­sni­ca na­kna­da za­vi­si­ti od od­lu­ke Ustav­nog su­da.
Sne­ža­na Ma­ca­no­vić iz Plje­va­lja iz­ja­vi­la je da maj­ke pro­te­stu­ju jer se bo­re za po­što­va­nje iz­mje­na Za­ko­na o so­ci­jal­noj i dječ­joj za­šti­ti iz 2015. go­di­ne po ko­me su ostva­ri­le pra­vo na na­kna­du. Ona je pi­ta­la ko će sno­si­ti od­go­vor­nost za šte­tu i ne­prav­du pri­či­nje­nu maj­ka­ma, po­go­to­vo onim ko­je su na­pu­sti­le rad­na mje­sta.
– Ka­kva je to po­li­ti­ka dr­ža­ve da se za­ko­ni gru­bo kr­še, pot­pis pred­sjed­ni­ka ne­gi­ra, a Ustav i za­ga­ran­to­va­na pra­va kao da ne po­sto­je – upi­ta­la je Ma­ca­no­vi­će­va.
Po­ru­či­la je da su maj­ke od­luč­ne da se bo­re za za­ko­nom ste­če­no pra­vo, prav­du i za po­što­va­nje Usta­va svim prav­nim sred­stvi­ma. Ma­ca­no­vi­će­va je na­gla­si­la da pro­test maj­ki ni­je po­li­tič­ki skup, ni­ti su one is­po­li­ti­zo­va­ne.
– Is­po­li­ti­zo­va­ni su ko­ji sje­de ku­ći, pr­ven­stve­no mi­slim na maj­ke ko­je nam se ne pri­dru­žu­ju i na po­li­ti­ča­re ko­ji svra­te do nas i ka­žu da smo u pra­vu, pa se što br­že iz­gu­be ne po­ku­ša­va­ju­ći da sta­nu u od­bra­nu ono­ga za šta su u Skup­šti­ni gla­sa­li – na­ve­la je Ma­ca­no­vi­će­va.
Nik­ši­ćan­ka Ma­ja Jo­vo­vić po­zva­la je sve gra­đa­ne, ko­ji­ma su ugro­že­na ljud­ska i gra­đan­ska pra­va, da se oku­pe da­nas is­pred zgra­de Skup­šti­ne.
– Da svi ja­sno iz­ra­zi­mo re­volt na od­lu­ke Vla­de i po ovom i po pi­ta­nju dis­kri­mi­na­ci­je svih gra­đa­na – na­ve­la je Jo­vo­vi­će­va.
A.O. – M.S.


Od od­lu­ke za­vi­se da­lji ko­ra­ci

Ve­sna Klja­jić iz Ko­la­ši­na re­kla je da ko­ri­sni­ce na­kna­da ni­je­su si­gur­ne ka­kvu od­lu­ku će Ustav­ni sud do­ni­je­ti, s ob­zi­rom na to da je Vla­da pre­po­ru­či­la uki­da­nje na­kna­da.
– Mi će­mo bi­ti tu da vi­di­mo ho­će li Ustav­ni sud po­što­va­ti pre­po­ru­ke Vla­de ili Ustav i za­kon, a mi će­mo se pre­ma nji­ho­voj od­lu­ci od­re­di­ti šta će­mo da­lje pred­u­ze­ti – na­ve­la je Klja­ji­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"