Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-27 fleš
Dan - novi portal
Su­đe­nje za ubi­stvo Jo­va­no­vi­ća

Su­đe­nje Bu­dva­ni­nu Mar­ku Mi­tro­vi­ću (49), ko­ji je op­tu­žen da je 26. sep­tem­bra 2015. go­di­ne ubio su­gra­đa­ni­na Jo­va Jo­va­no­vi­ća (34), na­sta­vi­će se da­nas u Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci, pred vi­je­ćem ko­jim pred­sje­da­va su­di­ja Pre­drag Ta­baš. 
Ubi­stvo se do­go­di­lo u mje­stu Bi­je­le Po­lja­ne, na Pa­štrov­skoj go­ri, u Bu­dvi. Pre­ma na­vo­di­ma iz op­tu­žni­ce, Mi­tro­vić je u vo­zi­lu mar­ke „re­no” umi­šljaj­no li­šio ži­vo­ta Jo­va­no­vi­ća. Iz re­vol­ve­ra ne­po­zna­te mar­ke i fa­brič­kog bro­ja is­pa­lio je šest me­ta­ka ka­li­bra 357 u Jo­va­no­vi­će­vu gla­vu, na­no­se­ći mu te­ške tje­le­sne po­vre­de, od ko­jih je na li­cu mje­sta na­stu­pi­la smrt.
Mi­tro­vić je na­kon ubi­stva po­bje­gao, a ti­je­lo ubi­je­nog pro­na­đe­no je dan ka­sni­je. Mi­tro­vić je uhap­šen de­set da­na na­kon ubi­stva. On je ne­gi­rao kri­vi­cu, a da bi do­ka­zao da ni­je kriv po­nu­dio je da ide na po­li­graf. M.V.P.


Kra­li ci­ga­re­te i pi­će

Osnov­ni sud u Her­ceg No­vom po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Her­ceg No­vom pro­tiv B.V., V.V i K.D. zbog kri­vič­nog dje­la te­ška kra­đa. Okri­vlje­ni B.V. se te­re­ti da je u pe­ri­o­du od 7. sep­tem­bra do 12. no­vem­bra 2016. go­di­ne u tri na­vra­ta obio pro­dav­ni­ce „Mer­ka­tor” u Ba­o­ši­ći­ma i Bi­je­loj, iz ko­jih je ukrao ci­ga­re­te u ukup­noj vri­jed­no­sti 4.351 euro. Na­kon to­ga, 26. no­vem­bra 2016. go­di­ne okri­vlje­ni B.V., V.V., i K.D. obi­li su pro­dav­ni­cu „Mer­ka­tor” u Ba­o­ši­ći­ma, iz ko­je su ukra­li ci­ga­re­te, ko­zme­ti­ku i al­ko­hol­na pi­ća či­ja je ukup­na vri­jed­nost 4.787 eura.M.V.P.


Od­u­ze­te ci­ga­re­te

Slu­žbe­ni­ci Upra­ve ca­ri­na Ca­rin­ske is­po­sta­ve Bo­žaj pro­na­šli su ne­pri­ja­vlje­ne ci­ga­re­te. Na­i­me, pri­li­kom kon­tro­le auto­mo­bi­la cr­no­gor­skih re­gi­star­skih ozna­ka ko­jim je upra­vljao dr­ža­vlja­nin Al­ba­ni­je, na ula­zu u Cr­nu Go­ru, pro­na­đe­na je ne­pri­ja­vlje­na ak­ci­zna ro­ba – 2.600 ko­ma­da ci­ga­re­ta bren­da „tro­ka­de­ro“.
Ne­pri­ja­vlje­na ro­ba je pro­na­đe­na is­pod zad­njih sje­di­šta vo­zi­la.
– Od­go­vor­nom li­cu iz­dat je pre­kr­šaj­ni na­log zbog po­či­nje­nog pre­kr­ša­ja iz čla­na 240 Ca­rin­skog za­ko­na, a ne­pri­ja­vlje­na ro­ba je od­u­ze­ta u skla­du sa čla­nom 274 tog za­ko­na – sa­op­šte­no je iz Upra­ve ca­ri­na.M.V.P.


Sjed­ni­ca Sa­vje­ta

Sud­ski sa­vjet je na po­sled­njoj sjed­ni­ci usvo­jio Go­di­šnji iz­vje­štaj o ra­du Sud­skog sa­vje­ta i su­do­va i Go­di­šnji iz­vje­štaj o ra­du Su­do­va za pre­kr­ša­je za 2016. go­di­nu, kao i Iz­vje­štaj Cen­tral­ne po­pi­sne ko­mi­si­je o ukup­noj vri­jed­no­sti ne­po­kret­ne i po­kret­ne imo­vi­ne za po­tro­šač­ku je­di­ni­cu sud­stvo, sa sta­njem na dan 31.12.2016. go­di­ne.
Sud­ski sa­vjet je ujed­no do­nio i od­lu­ku o ob­ja­vlji­va­nju jav­nog ogla­sa za iz­bor jed­nog su­di­je Vr­hov­nog su­da Cr­ne Go­re.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"