Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-27 GRIN HOUM UČESTVOVALA U GLOBALNOJ AKCIJI Sat za spas planete
Dan - novi portal
Ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja Grin ho­um uče­stvo­va­la je po osmi put u naj­ve­ćoj vo­lon­ter­skoj kam­pa­nji Sat za pla­ne­tu. Obi­lje­ža­va­nje Sa­ta za pla­ne­tu or­ga­ni­zo­va­no je u sa­rad­nji sa Svjet­skim fon­dom za za­šti­tu pri­ro­de, Bi­ci­klo.me i uz po­moć pro­jek­ta Raz­voj ni­sko­kar­bon­skog tu­ri­zma u Cr­noj Go­ri.
– Cen­tral­ni do­ga­đaj ovo­go­di­šnje kam­pa­nje je bi­la pro­mo­tiv­na noć­na bi­ci­kli­stič­ka vo­žnja pod slo­ga­nom „Osvi­je­tli pro­blem” u ko­joj je uče­stvo­va­lo pre­ko 250 bi­ci­kli­sta. Na­kon vo­žnje usli­je­di­lo je ga­še­nje svje­tla na Tr­gu ne­za­vi­sno­sti i mo­stu Mi­le­ni­jum u Pod­go­ri­ci u pe­ri­o­du od 20.30 do 21.30 ča­so­va – sa­op­šti­li su iz Grin ho­u­ma.
Do­da­ju da su ka­da je ri­ječ o kli­mat­skim pro­mje­na­ma jed­na od va­žnih či­nje­ni­ca za­ga­đe­nja ko­ja do­la­ze kroz tran­sport.
– Na osno­vu po­da­ta­ka Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va, u Pod­go­ri­ci je la­ni re­gi­stro­va­no oko 64,5 hi­lja­da vo­zi­la što je za oko če­ti­ri hi­lja­de vi­še u od­no­su na 2015. go­di­nu. S ob­zi­rom na či­nje­ni­cu da drum­ski sa­bra­ćaj pred­sta­vlja ve­li­ki iz­vor za­ga­đe­nja va­zdu­ha zbog emi­si­je za­ga­đu­ju­ćih sup­stan­ci ko­je na­sta­ju u pro­ce­su sa­go­ri­je­va­nja po­gon­skog go­ri­va (ben­zin, di­zel i teč­ni naft­ni gas), cilj kam­pa­nje je bio i da is­pro­mo­vi­še­mo ši­ru upo­tre­bu bi­ci­kla i sred­sta­va jav­nog pre­vo­za, ko­ji se ve­o­ma ma­lo ko­ri­ste u Cr­noj Go­ri, a zna­čaj­no do­pri­no­se ubla­ža­va­nju kli­mat­skih pro­mje­na – ka­žu u ovoj NVO.
Na­gla­si­li su da je od od po­seb­nog zna­ča­ja či­nje­ni­ca da se ovo­go­di­šnjoj kam­pa­nji pri­klju­či­lo tri­na­est cr­no­gor­skih gra­do­va.
– Ak­ci­ju su ga­še­njem svje­tla na ne­kom od nji­ho­vih obje­ka­ta po­dr­ža­li Ve­zuv d.o.o., Mon­te­no­maks CL, ho­tel Hil­ton, Uni­ka osi­gu­ra­nje, Ka­pi­tal pla­za, Ver­de kom­pleks, Cr­no­gor­ski te­le­kom, Te­le­nor, M:tel i mno­gi dru­gi. Ta­ko­đe, po­dr­šku su pru­ži­li i ka­fi­ći Kul­tu­re klub po­ro­di­ce, Ga­le­ri­ja, Sej­de­fa u Bo­ke­škoj uli­ci, ko­ji su u pe­ri­o­du od 20.30 do 21.30 ča­so­va na­pra­vi­li pro­gram pod svi­je­ća­ma. Ga­še­njem svje­tla ko­je u tom mo­men­tu ni­je pri­je­ko po­treb­no pred­u­zi­ma se ko­rak u bor­bi pro­tiv kli­mat­skih pro­mje­na, ohra­bru­ju su­gra­đa­ni da uči­ne isto, i po­ma­že se u ja­ča­nju glo­bal­ne od­luč­no­sti da oču­va­mo pla­ne­tu i za bu­du­će ge­ne­ra­ci­je. Ali zna­čaj Sa­ta za pla­ne­tu je još ve­ći jer je to naj­ve­ća kam­pa­nja za ja­ča­nje svi­je­sti o po­tre­bi oču­va­nja pla­ne­te i ra­ci­o­nal­ne upo­tre­be pri­rod­nih re­sur­sa – is­ti­ču u Grin ho­u­mu.R.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"