Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-03-24 DOK SLAVKO STOJANOVIĆ TVRDI DA JE UGROŽENA BEZBJEDNOST SDT-A, IVICA STANKOVIĆ ZA „DAN” KAŽE DA NEMA TAKVE INFORMACIJE
Stanković i Katnić Ne znam da je na Katnića pripreman atentat Kao vrhovnog državnog tužioca, nijedan državni organ me nije obavijestio o ugroženoj bezbjednosti glavnog specijalnog tužioca, kazao je Stanković za „Dan” Na osnovu operativno-preventivnih aktivnosti, Uprava policije raspolaže saznanjima koja ukazuju na ozbiljno ugrožavanje lične bezbjednosti glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Validnost naših saznanja potvrđena je kroz komunikaciju i razmjenu obavještajnih podataka sa ANB-om, rekao je direktor policije Slavko Stojanović
Dan - novi portal
Vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić iz­ja­vio je za „Dan” da ne­ma in­for­ma­ci­ju da je bi­lo ko spre­mao aten­tat na spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća. On je ka­zao da ne sum­nja da su dr­žav­ni or­ga­ni sprem­ni da pru­že mak­si­mal­nu bez­bjed­nost svim tu­ži­o­ci­ma i gra­đa­ni­ma.
Po­je­di­ni me­di­ji su ob­ja­vi­li da je pla­ni­ran aten­tat na Kat­ni­ća i da su do tih in­for­ma­ci­ja do­šle ANB i Upra­va po­li­ci­je.
– Kao vr­hov­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca, ni­je­dan dr­žav­ni or­gan me ni­je oba­vi­je­stio o ugro­že­noj bez­bjed­no­sti glav­nog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca. Ne sum­njam u nji­ho­vu sprem­nost da se bez­bjed­nost glav­nog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca u pot­pu­no­sti za­šti­ti. Isto­vre­me­no, oče­ku­jem da se svim dr­žav­nim tu­ži­o­ci­ma, kao, uosta­lom, i svim gra­đa­ni­ma, omo­gu­ći mak­si­mal­na bez­bjed­nost –ka­zao je Stan­ko­vić za „Dan”.
Po­je­di­ni me­di­ji su ob­ja­vi­li da su Agen­ci­ja za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost i Upra­va po­li­ci­je pri­je de­se­tak da­na do­bi­le ope­ra­tiv­ne in­for­ma­ci­je da se spre­ma aten­tat na glav­nog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća.
Pre­ma tvrd­nja­ma tih me­di­ja, kon­kret­ne in­for­ma­ci­je, ko­je, na­vod­no, sa­dr­že i ime oso­be iz Sr­bi­je ko­ja je tre­ba­lo da bu­de an­ga­žo­va­na za iz­vr­še­nje su­ro­ve eg­ze­ku­ci­je, cr­no­gor­ski or­ga­ni bez­bjed­no­sti do­bi­li su od part­ner­skih slu­žbi, zbog če­ga je po­sljed­njih da­na po­li­ci­ja u sta­nju pri­prav­no­sti.
Ob­ja­vlje­no je i da su Kat­ni­ću pre­do­če­na ta sa­zna­nja i da su po­ja­ča­ne mje­re obez­bje­đe­nja, a na­vod­no mu je nu­đen i blin­di­ra­ni auto­mo­bil na ko­ri­šće­nje.
To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na ovim po­vo­dom se zva­nič­no ni­je­su ogla­ša­va­le ni Upra­va po­li­ci­je ni Agen­ci­ja za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost. Iz po­li­ci­je nam je ne­zva­nič­no sa­op­šte­no da spro­vo­de re­dov­nu pro­ce­du­ru ka­da se ra­di o šti­će­nim lič­no­sti­ma.
Kat­nić je ra­ni­je iz­ja­vio da stra­hu­je od su­ro­ve li­kvi­da­ci­je, po­mi­nju­ći ubi­stvo Iva­na Stam­bo­li­ća i Zo­ra­na Đin­đi­ća. On je ta­da re­kao da zbog tih stva­ri raz­mi­šlja da se opa­sa i „no­be­lom”.M.V.R.–D.Ž.


Sto­ja­no­vić: Kat­nić ugro­žen

Di­rek­tor po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić re­kao je za TVCG da po­da­ci ko­je ima po­li­ci­ja uka­zu­ju na ozbilj­nu ugro­že­nost bez­bjed­no­sti Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća.
–Na osno­vu ope­ra­tiv­no-pre­ven­tiv­nih ak­tiv­no­sti, Upra­va po­li­ci­je ras­po­la­že sa­zna­nji­ma ko­ja uka­zu­ju na ozbilj­no ugro­ža­va­nje lič­ne bez­bjed­no­sti glav­nog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, re­kao je Sto­ja­no­vić za TVCG.
Ka­ko je ka­zao, va­lid­nost tih sa­zna­nja po­tvr­đe­na je kroz ko­mu­ni­ka­ci­ju i raz­mje­nu oba­vje­štaj­nih po­da­ta­ka sa Agen­ci­jom za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost.
–Shod­no to­me, Upra­va po­li­ci­je je od­mah po­di­gla mje­re za­šti­te lič­ne bez­bjed­no­sti na vi­ši ni­vo, s ob­zi­rom na to da je u ovom tre­nut­ku glav­ni spe­ci­jal­ni tu­ži­lac je­dan od naj­u­gro­že­ni­jih no­si­la­ca dr­žav­nih funk­ci­ja – sa­op­štio je Sto­ja­no­vić.


Ni­kad ču­li

Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va Re­pu­bli­ke Sr­bi­je sa­op­šti­lo je da ne­ma ni­ka­kve in­for­ma­ci­je o pla­ni­ra­nju aten­ta­ta na Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća i umi­je­ša­no­sti dr­ža­vlja­na Sr­bi­je u to.
– Ni­je­dan or­gan, uklju­ču­ju­ći i BIA, ni­je nas oba­vi­je­stio o to­me. Ta­ko­đe, ni­je­dan dr­žav­ni or­gan iz Cr­ne Go­re ni­je kon­tak­ti­rao sa na­ma tim po­vo­dom – sa­op­šte­no je „Da­nu” iz MUP-a Sr­bi­je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"