Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-26 FLEŠ
Dan - novi portal
Vi­kao na se­kre­ta­ri­cu
Di­sci­plin­ski tu­ži­lac po­kre­nuo je po­stu­pak pro­tiv L.D., po­li­caj­ca u Sta­ni­ci po­li­ci­je za jav­ni red i mir Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca. Ka­ko se na­vo­di, L.D. se, oba­vlja­ju­ći po­slo­ve pa­trol­ne dje­lat­no­sti u Sta­ni­ci po­li­ci­je za jav­ni red i mir, po­na­šao su­prot­no čla­nu 4 Ko­dek­sa po­li­cij­ske eti­ke. Na­kon do­la­ska u pred­u­ze­će „KINGS” d.o.o u uli­ci Cr­no­gor­skih ser­da­ra br.77 u Pod­go­ri­ci, ra­di do­sta­vlja­nja na­red­be od­go­vor­nom li­cu tog pred­u­ze­ća za ob­u­sta­vu nov­ča­nih sred­sta­va (lič­nog do­hot­ka) za li­ce B.Ž., ne­pri­stoj­no i na­sil­no se po­na­šao pre­ma se­kre­ta­ri­ci u na­ve­de­nom pred­u­ze­ću A.J. Vi­kao je na nju i gu­rao je ka­ko bi ušao u kan­ce­la­ri­ju kod iz­vr­šnog di­rek­to­ra, či­me je po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti.
D.Ž.

Usvo­jen iz­vje­štaj
Na sjed­ni­ci Tu­ži­lač­kog sa­vje­ta, ko­jom je pred­sje­da­vao Vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić, iz­me­đu osta­log, raz­ma­tran je i usvo­jen Go­di­šnji iz­vje­štaj o ra­du Tu­ži­lač­kog sa­vje­ta i Dr­žav­nog tu­ži­la­štva za pro­šlu go­di­nu. Na­kon raz­ma­tra­nja da­to je mi­šlje­nje na pred­log Pra­vil­ni­ka o unu­tra­šnjoj or­ga­ni­za­ci­ji i si­ste­ma­ti­za­ci­ji Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Ko­to­ru, kao i na pred­log Pra­vil­ni­ka o unu­tra­šnjoj or­ga­ni­za­ci­ji i si­ste­ma­ti­za­ci­ji Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Ba­ru. Na sjed­ni­ci je, ta­ko­đe, na­kon raz­ma­tra­nja, usvo­jen iz­vje­štaj Ko­mi­si­je za etič­ki ko­deks dr­žav­nih tu­ži­la­ca za 2016. go­di­nu.
D.Ž.

Op­tu­že­ni zbog kra­đe
Osnov­ni sud u Pod­go­ri­ci po­tvr­dio je op­tu­žni­cu pro­tiv okri­vlje­nih M.V. i M.V. za­to što su kao sa­i­zvr­ši­o­ci iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo raz­boj­ni­štvo, i pro­tiv I.S. za­to što je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo po­moć uči­ni­o­cu po­sli­je iz­vr­še­nog kri­vič­nog dje­la. Op­tu­žni­com je pred­sta­vlje­no da su okri­vlje­ni M.V. i M.V., 26.12.2016. go­di­ne, oko 20 ča­so­va, u Pod­go­ri­ci, pri­jet­njom da će na­pa­sti na ži­vot i ti­je­lo rad­ni­ce u mar­ke­tu, ošte­će­ne A.S., uze­li 150 eura. Oni su za­jed­no ušli u mar­ket gdje je M.V., dr­že­ći pi­štolj u ru­ci, ošte­će­noj rad­ni­ci A.S. na­re­dio: „Ovo je pljač­ka, daj pa­re”, ko­ja je tom pri­li­kom iz stra­ha pa­la na pod, što su okri­vlje­ni is­ko­ri­sti­li i za­jed­no od­va­li­li ka­su, sa ko­jom je M.V. is­tr­čao iz objek­ta, dok je M.V. sa pul­ta od­u­zeo tri ku­ti­je ci­ga­re­ta mar­ke „marl­bo­ro”. Istog da­na, oko 21.30, okri­vlje­ni I.S., na­kon što su mu okri­vlje­ni sa­op­šti­li da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo, po­mo­gao da ne bu­du ot­kri­ve­ni kao uči­ni­o­ci ovog kri­vič­nog dje­la na na­čin što se svo­jim vo­zi­lom kre­tao is­pred vo­zi­la ko­jim je upra­vljao M.V., ka­ko bi ga oba­vi­je­stio uko­li­ko na­i­đe na po­li­ci­ju, sve do mje­sta gdje su okri­vlje­ni sa­kri­li ka­su, da bi po­tom okri­vlje­ni raz­bi­li ka­su u ko­joj se na­la­zi­lo 1.625 eura. Okri­vlje­ni M.V. i M.V. su po­di­je­li­li no­vac, a I.S. su da­li jed­nu ku­ti­ju ci­ga­re­ta mar­ke „marl­bo­ro”.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"