Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-26 U POŽARU U PODGORICI NASTRADALA JELENA PIPEROVIĆ (70), LJEKARI SE BORE ZA ŽIVOT IRENI PIPEROVIĆ (30)
Mjesto nesreće Majka stradala, kćerka u komi Prema nezvaničnim informacijama, do požara je došlo jer je šporet ostao uključen, kazali su nam iz policije
Dan - novi portal
Pod­go­ri­čan­ka Je­le­na Pi­pe­ro­vić (70) pre­mi­nu­la je u po­ža­ru, ko­ji je prek­si­noć, oko 3.27, buk­nuo u nje­nom po­ro­dič­nom sta­nu u zgra­di u Uli­ci Brat­stva je­din­stva, kod ne­ka­da­šnjeg Do­ma Voj­ske. Ka­ko je sa­op­šte­no, u po­ža­ru je ope­ko­ti­ne ali i tro­va­nje di­mom za­do­bi­la i Ire­na Pi­pe­ro­vić (30), kćer­ka na­stra­da­le, ko­ja se, u te­škom sta­nju i ko­mi, na­la­zi na Odje­lje­nju in­ten­ziv­ne nje­ge Kli­nič­kog cen­tra. Te­ške po­vre­de, ope­ko­ti­ne dru­gog i tre­ćeg ste­pe­na, za­do­bio je i vla­snik sta­na Slav­ko Pi­pe­ro­vić (78), ko­ji je pri­mljen na Odje­lje­nje pla­stič­ne hi­rur­gi­je.
Pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma, naj­vje­ro­vat­ni­je je špo­ret ostao uklju­čen, što je pro­u­zro­ko­va­lo po­žar.
De­žur­ni tu­ži­lac Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva (ODT) u Pod­go­ri­ci oba­vio je uvi­đaj u pri­su­stvu vje­šta­ka pro­tiv­po­žar­ne i elek­tro stru­ke i na­re­dio ob­duk­ci­ju ti­je­la pre­mi­nu­le Pi­pe­ro­vić.
– Po­žar je na­stao u sta­nu u Uli­ci Brat­stva i je­din­stva, a pri­ja­vljen je u 3 ča­sa i 27 mi­nu­ta. Ka­ko je va­tro­ga­sno vo­zi­lo bi­lo u po­vrat­ku sa dru­ge in­ter­ven­ci­je, na li­ce mje­sta je sti­glo u 3 sa­ta i 29 mi­nu­ta. Osim tog, na in­ter­ven­ci­ju su upu­će­na još tri vo­zi­la, ta­ko da je in­te­r­ve­ni­sa­lo ukup­no 11 va­tro­ga­sa­ca. Do­la­skom na li­ce mje­sta za­te­čen je po­žar u po­od­ma­kloj fa­zi, a pla­me­nom je bio za­hva­ćen sko­ro či­tav stan. Pre­tra­gom pro­sto­ra, uz upo­red­no ga­še­nje, na po­du jed­ne od spa­va­ćih so­ba, u bli­zi­ni bal­kon­skih vra­ta, pro­na­đe­no je jed­no li­ce, žen­ska od­ra­sla oso­ba, u be­ži­vot­nom sta­nju. U is­toj so­bi, na kre­ve­tu, za­te­če­no je ma­lo­ljet­no li­ce u ne­svje­snom sta­nju, ko­je je od­mah pre­ba­če­no u bol­ni­cu – sa­op­štio je An­dri­ja Ča­đe­no­vić, ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te Glav­nog gra­da.
So­ba u ko­joj su se na­la­zi­la ova li­ca, ka­ko je is­ta­kao, ni­je bi­la ošte­će­na pla­me­nom, ali je ve­li­ka kon­cen­tra­ci­ja di­ma u njoj pro­u­zro­ko­va­la tro­va­nje kod obje oso­be.
– Po­žar je, po sve­mu su­de­ći, tra­jao ne­ko vri­je­me dok je pri­mi­je­ćen i pri­ja­vljen. Vla­snik sta­na je po do­la­sku pr­ve na­še eki­pe za­te­čen u ula­zu zgra­de, uz­ne­mi­ren ali bez po­vre­da. Još jed­no li­ce, trud­ni­ca, iz su­sjed­nog sta­na, pre­ba­če­no je u bol­ni­cu zbog zna­ko­va tro­va­nja. Po­žar je lo­ka­li­zo­van re­la­tiv­no br­zo po do­la­sku na li­ce mje­sta, u 3:46, uzi­ma­ju­ći u ob­zir sta­nje u ko­jem je za­te­čen – na­veo je Ča­đe­no­vić.
Va­tro­ga­sci su u so­bi na­šli be­ži­vot­no ti­je­lo Je­le­ne Pi­pe­ro­vić, kao i nje­ne kćer­ke Ire­ne, ko­ja je bi­la bez svi­je­sti.
Iz tu­ži­la­štva je sa­op­šte­no da je zbog po­sle­di­ca po­ža­ra vi­še oso­ba za­tra­ži­lo me­di­cin­sku po­moć.
– Uzrok po­ža­ra bi­će po­znat na­kon iz­vr­še­nih vje­šta­če­nja i dru­gih do­ka­za pri­ku­plje­nih u iz­vi­đa­ju – re­če­no je iz tu­ži­la­štva.
Iz Ur­gent­nog cen­tra su ka­za­li da je kod njih pri­mljen mu­ška­rac sred­njih go­di­na ko­ji ima ope­ko­ti­ne dru­gog ste­pe­na na 30 od­sto po­vr­ši­ne ti­je­la.
– Pri­mlje­na je jed­na žen­ska oso­ba, sred­njih go­di­na, u je­di­ni­ci in­ten­ziv­nog li­je­če­nja. Ona je do­ve­de­na prak­tič­no bez zna­ko­va ži­vo­ta, ni­je di­sa­la. Uz po­moć mje­ra re­a­ni­ma­ci­je, i u Ur­gent­nom cen­tru i na Odje­lje­nju in­ten­ziv­ne nje­ge, prak­tič­no je vra­će­na u ži­vot. Tre­nut­no je na je­di­ni­ci in­ten­ziv­nog li­je­če­nja – do­sta lo­šeg je sta­nja, ko­je se pra­ti – ka­zao je Ner­min Ab­dić, di­rek­tor Ur­gent­nog cen­tra.
On na­vo­di da je i tro­je dje­ce tra­ži­lo po­moć lje­ka­ra. Ne­ma­ju ni­ka­kvih spo­lja vi­dlji­vih po­vre­da, ali su upu­će­ni u In­sti­tut za bo­le­sti dje­ce ra­di da­ljeg pra­će­nja. Na kuć­no li­je­če­nje su ot­pu­šte­ne dvi­je oso­be ko­je su udi­sa­le dim.
D.Ž.


Kom­ši­je ni­je­su ni­šta ču­le

Kom­ši­je Pi­pe­ro­vi­ća is­pri­ča­le su da ni­šta ni­je­su ču­le.
– Tek ka­da je sti­gla va­tro­ga­sna i ka­da je do­šlo do vi­ke i ga­la­me mi smo se raz­bu­di­li i vi­dje­li da go­ri stan pr­vih kom­ši­ja – ka­žu kom­ši­je Pi­pe­ro­vi­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"