Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-22 UHAPŠENO ŠEST LICA ZBOG KRIJUMČARENJA
Švercovali 62 automobila
Dan - novi portal
Slu­žbe­ni­ci kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je uhap­si­li su Želj­ka Pe­tra­no­vi­ća (32) i Mi­ja Mi­jo­vi­ća (35) iz Pod­go­ri­ce, Dra­go­lju­ba Sta­ma­to­vi­ća (61) iz Da­ni­lov­gra­da, Mo­ma Le­ko­vi­ća (48) iz Bu­dve, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju skupocjenih vozila i prikrivanju krivičnih djela. Privedeni su i Vla­da­n Ko­va­če­vi­ć sa Ža­blja­ka i Ivan Đurović, zbog sumnje da su, navodno, falsifikovali isprave radi registracije jednog automobila. Njima dvojici se ne stavlja na teret krijumčarenje ukradenih vozila.
Slu­žbe­ni­ci cr­no­gor­ske po­li­ci­je za­jed­no sa ko­le­ga­ma iz Al­ba­ni­je su to­kom spro­vo­đe­nja ove ak­ci­je pro­na­šli i od­u­ze­li ukup­no 62 otu­đe­na vo­zi­la vi­so­ke kla­se.
–Zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­li na­ve­de­na kri­vič­na dje­la, nad­le­žnom tu­ži­o­cu je pod­ne­se­na kri­vič­na pri­ja­va i pro­tiv još dva lica za kojima policija traga.
Ak­tiv­nost je re­zul­ti­ra­la pro­na­la­skom i pri­vre­me­nim od­u­zi­ma­njem, na pod­ruč­ju Cr­ne Go­re – 29 put­nič­kih mo­tor­nih vo­zi­la vi­so­ke kla­se, ve­li­ke vri­jed­no­sti, i to vo­zi­la „ran­ge ro­ver, „mer­ce­des”, „audi” i „VMW”, či­me je spri­je­če­no nji­ho­vo da­lje kri­jum­ča­re­nje u Al­ba­ni­ju. Ta­ko­đe, ras­pi­sa­na je na­ci­o­nal­na po­tra­ga za još se­dam vo­zi­la za ko­ja je pro­vje­ra­ma utvr­đe­no da su na oso­vu fal­si­fi­ko­va­ne do­ku­men­ta­ci­je re­gi­stro­va­na u na­šoj ze­mlji i za ovim auti­ma se tra­ga.
– Pred­u­zi­ma­ju­ći da­lje mje­re i rad­nje na su­zbi­ja­nju kri­jum­ča­re­nja vo­zi­la vi­so­ke kla­se pre­ko pod­ruč­ja Cr­ne Go­re, slu­žbe­ni­ci Sek­to­ra kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je su do­šli do ope­ra­tiv­nih sa­zna­nja da je u du­žem vre­men­skom pe­ri­o­du pre­ko Cr­ne Go­re u Re­pu­bli­ku Al­ba­ni­ju pre­ve­ze­no 46 vo­zi­la vi­so­ke kla­se, ile­gal­nim pu­te­vi­ma ili uz ko­ri­šće­nje fal­si­fi­ko­va­ne do­ku­men­ta­ci­je, a ta vo­zi­la su pred­met kri­vič­nog dje­la te­ška kra­đa u ino­stran­stvu. Pu­tem me­đu­na­rod­ne po­li­cij­ske sa­rad­nje i po­sred­stvom SE­LEC cen­tra u Bu­ku­re­štu, na osno­vu ope­ra­tiv­nih sa­zna­nja slu­žbe­ni­ka na­še po­li­ci­je – Sek­to­ra kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je i do­sta­vlje­nih po­da­ta­ka, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci iz Al­ba­ni­je su pro­na­šli i od­u­ze­li 33 vo­zi­la za ko­ja se sum­nja da po­ti­ču iz ovih kri­vič­nih dje­la, dok se za osta­lim auto­mo­bi­li­ma ras­pi­sa­ne po­tra­ge i al­ban­ska po­li­ci­ja ra­di na nji­ho­vom pro­na­la­sku. Osno­va­no se sum­nja da su osum­nji­če­ni u du­žem vre­men­skom pe­ri­o­du vr­ši­li na­ve­de­na kri­vič­na dje­la ko­ja im se sta­vlja­ju na te­ret ta­ko što su u Cr­nu Go­ru ile­gal­nim pu­te­vi­ma do­vo­zi­li vo­zi­la vi­so­ke kla­se, iz­bje­ga­va­ju­ći pre­la­zak pre­ko zva­nič­nih gra­nič­nih pre­la­za ili su even­tu­al­no pre­la­zi­li gra­ni­cu ko­ri­ste­ći fal­si­fi­ko­va­nu do­ku­men­ta­ci­ju. Oni su na­kon to­ga na vo­zi­li­ma, ka­ko se sum­nja, vr­ši­li pre­prav­ke bro­je­va ša­si­je sa upo­do­blje­nom fal­si­fi­ko­va­nom ino­stra­nom do­ku­men­ta­ci­jom, a po­tom su ova vo­zi­la re­gi­stro­va­li na pod­ruč­ju Cr­ne Go­re, na ime fi­zič­kih li­ca ko­ja po­sje­du­ju ob­ve­zni­ce, a sve ra­di da­lje pro­da­je. Pre­tre­si­ma sta­no­va i dru­gih pro­sto­ri­ja u ko­ji­ma su ži­vje­la i bo­ra­vi­la osum­nji­če­na li­ca, a ko­ji su iz­vr­še­ni da­nas, pro­na­đe­ni su i od­u­ze­ti pred­me­ti i stva­ri za ko­je se sum­nja da su po­ve­za­ni sa vr­še­njim ovih kri­vič­nih dje­la, me­đu ko­ji­ma su klju­če­vi sku­po­cje­nih otu­đe­nih vo­zi­la, do­ku­men­ta­ci­ja za vo­zi­la, te­le­fo­ni i SIM kar­ti­ce – sa­op­šti­la je Ta­ma­ra Po­po­vić, port­pa­rol Upra­ve po­li­ci­je.
D.Ž.


Po­rez uma­nji­li le­gal­nim ob­ve­zni­ca­ma

Đu­ro­vi­ćev bra­ni­lac, advo­kat Zo­ran Pi­pe­ro­vić sa­op­štio je da u po­stu­pa­nju nje­go­vog kli­jen­ta ni­je bi­lo ne­za­ko­ni­tih rad­nji.
– Moj kli­jent je od­go­va­rao na sva pi­ta­nja tu­ži­o­ca. Što se ti­če pred­met­nog vo­zi­la, ta­ko­đe, ne­ma ni­šta spor­no. Po­rez je uma­njen ta­ko što je pla­ćen le­gal­nim ob­ve­zni­ca­ma ko­je je pri­ba­vio od stri­ne – ka­zao je Pi­pe­ro­vić.
To­kom pre­tre­sa sta­na ko­jeg ko­ri­sti Đu­ro­vić po­li­ci­ja ni­je pro­na­šla ni­šta što bi se mo­glo do­ve­sti u ve­zu sa iz­vr­še­njem ovog ni­ti bi­lo ko­jeg dru­gog kri­vič­nog dje­la. Od­u­zet mu je te­le­fon, a on u svom vla­sni­štvu ne­ma ni­je­dan auto­mo­bil.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"