Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-22 FLEŠ
Dan - novi portal
Po­treb­ni ser­vi­si za ro­di­te­lje
Osni­va­nje ma­lih ško­la ro­di­telj­stva, sa­vje­to­va­li­šta za brak i po­ro­di­cu, ali i po­kre­ta­nje ser­vi­sa po­ro­dič­nog sa­rad­ni­ka, sa­mo su dio ser­vi­sa ko­ji mo­gu pru­ži­ti po­moć ro­di­te­lji­ma da bu­du od­go­vor­ni­ji, za­klju­če­no je na jav­noj de­ba­ti u Ko­to­ru, u okvi­ru kam­pa­nje Uni­ce­fa i Vla­de „Za­u­sta­vi­mo na­si­lje”.
Pred­sjed­nik op­šti­ne Ko­tor Vla­di­mir Jo­kić ka­zao je da su dje­ca naj­ra­nji­vi­ja po­pu­la­ci­ja i da če­sto bi­va­ju žr­tve na­sil­ni­ka na uli­ci, u ško­li, ali i u po­ro­di­ci.
– Po­seb­no za­bri­nja­va či­nje­ni­ca da je sve vi­še dje­ce ko­ja su pre­tr­pje­la ne­ki vid na­si­lja upra­vo u kru­gu svo­je po­ro­di­ce. Is­tra­ži­va­nja po­ka­zu­ju da su dvi­je tre­ći­ne dje­ce uz­ra­sta do 14 go­di­na do­ži­vje­la ne­ki ob­lik na­sil­nog vas­pi­ta­va­nja, fi­zič­ki je ka­žnja­va­no sva­ko tre­će dije­te. Oči­gled­no u dru­štvu i da­lje pre­o­vla­da­va stav da je na­si­lje u od­no­si­ma sa dje­com oprav­da­no – re­kao je Jo­kić na sku­pu.
B.M.

Obi­lje­ži­li Dan šu­ma
Na­ci­o­nal­ni park Cr­ne Go­re (NPCG) obi­lje­žio je ju­če 21. mart, Svjet­ski dan šu­ma, or­ga­ni­zo­va­njem te­mat­ske ra­di­o­ni­ce „Zna­čaj šu­ma“. Iz NPCG je sa­op­šte­no da su uče­sni­ci ra­di­o­ni­ce bi­li uče­ni­ci osmog i de­ve­tog raz­re­da OŠ „Du­šan Ob­ra­do­vić“ sa Ža­blja­ka i Obra­zov­nog cen­tra iz Šav­ni­ka.
– Dje­ca su to­kom ra­di­o­ni­ce ima­la pri­li­ku da obi­đu pri­rod­njač­ku zbir­ku ko­ja se na­la­zi u sa­mom Cen­tru za po­sje­ti­o­ce, da se upo­zna­ju sa bilj­nim i ži­vo­tinj­skim svi­je­tom NP Dur­mi­tor, kao i sa pri­rod­nim i kul­tur­nim vri­jed­no­sti­ma Par­ka. Dru­že­nje je za­vr­še­no šet­njom do Cr­nog je­ze­ra i raz­mje­nom uti­sa­ka, a u Cen­tru za po­sje­ti­o­ce NP Dur­mi­tor iz­lo­že­ni su ra­do­vi osno­va­ca – ko­la­ži, eko-tran­spa­ren­ti, po­ste­ri – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
A.O.

Pri­mjer u re­gi­o­nu
Mo­že­mo bi­ti po­no­sni na iz­gra­đe­ne od­no­se traj­nog pri­ja­telj­stva i me­đu­sob­nog uva­ža­va­nja na­še dvi­je dr­ža­ve, ko­ji mo­gu slu­ži­ti kao pri­mjer u re­gi­o­nu, oci­je­nio je cr­no­gor­ski mi­ni­star od­bra­ne Pre­drag Bo­ško­vić to­kom su­sre­ta sa al­ban­skom ko­le­gi­ni­com Mi­mi Ko­de­li. On je pri­li­kom po­sje­te Ti­ra­ni na­gla­sio po­dr­šku ko­ju Al­ba­ni­ja kon­ti­nu­i­ra­no pru­ža Cr­noj Go­ri u is­pu­nja­va­nju evro­a­tlant­skih oba­ve­za i na­po­ri­ma da po­sta­ne ko­lek­tiv­ni dio bez­bjed­no­sti.
A.O.

Do­pri­nos ci­lju
Pro­gram ,,Obra­zo­va­nje za odr­ži­vi raz­voj na Za­pad­nom Bal­ka­nu (2012–2017)“ do­pri­nio je ostva­re­nju dru­gog mi­le­ni­jum­skog raz­voj­nog ci­lja po­sve­će­nog obra­zo­va­nju, ka­za­la je Je­le­na Kne­že­vić, ru­ko­vo­di­lac Odje­lje­nja za odr­ži­vi raz­voj i in­te­gral­no upra­vlja­nje mo­rem i pri­o­bal­nim pod­ruč­jem u Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma. Ona je ju­če go­vo­ri­la na za­vr­šnoj pre­zen­ta­ci­ji tog re­gi­o­nal­nog pro­jek­ta.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"