Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preljuba završila ubistvom * Nanizali bisere rasute po Adi * Srbija odbila da izruči Zindovića * Smanjite plate ministrima pa će biti za sve * Preljuba završila ubistvom * Đoković nakon preokreta srušio Delpa * Opravdali ulogu favorita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
STEVO MUK, predsjednik UO Instituta Alternativa :
– Imenovanje Zorana Jelića u Senat DRI je udar na nezavisnost i integritet vrhovne revizorske institucije, čiji je zadatak da čuva budžet od zloupotreba kojima je upravo Jelić godinama pribjegavao.

Vic Dana :)

Šta ne može kornjača kada se okrene na leđa?
- Ne može da vjeruje.

- - - - - -

Idu dva digitrona ulicom i vide kompjuter. Jedan kaže:
- Vidi štrebera!?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-01 PRIPADNIK „KAVAČKOG KLANA” SASLUŠAN U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU
Brnović Brnović pregovara o priznanju krivice
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Ste­fan Br­no­vić, ko­ji je na­sta­njem u Ko­to­ru, pri­ve­den je ju­če iz Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja u Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo. Po­vod sa­slu­ša­nja, pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma „Da­na”, je­su pre­go­vo­ri oko skla­pa­nja spo­ra­zu­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce ko­je je tu­ži­la­štvo po­nu­di­lo Br­no­vi­ću. Ovaj Pod­go­ri­ča­nin, ko­ji je pre­ma po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma bli­zak ko­tor­skom „ka­vač­kom kla­nu”, uhap­šen je u sep­tem­bru pro­šle go­di­ne u ve­li­koj po­li­cij­skoj ak­ci­ji u ko­joj su uhap­še­ni broj­ni čla­no­vi ove kri­mi­nal­ne gru­pe. Br­no­vić i tu­ži­la­štvo još ni­je­su do­go­vo­ri­li vi­si­nu ka­zne ko­ju će Br­no­vić od­slu­ži­ti u spu­škom za­tvo­ru pri­zna­ju­ći da je kao član „ka­vač­kog kla­na” po­či­nio ne­ka kri­vič­na dje­la.
U ak­ci­ji po­li­ci­je u ko­joj je uhap­šen ovaj Pod­go­ri­ča­nin li­še­no je slo­bo­de osam oso­ba ko­je se sum­nji­če da su po­ve­za­ne sa ta­mo­šnjim kri­mi­nal­nim kla­no­vi­ma. Me­đu nji­ma se na­šao i ta­da­šnji po­moć­nik ko­man­di­ra u Odje­lje­nju bez­bjed­no­sti Ko­tor Zlat­ko Sa­mar­džić. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, Sa­mar­džić je osum­nji­čen da je da­vao in­for­ma­ci­je „ka­vač­kom kla­nu”, ko­jeg pre­ma po­li­cij­skoj evi­den­ci­ji vo­de Slo­bo­dan Ka­šće­lan i Ra­do­je Zvi­cer. Sa­mar­džić je ra­ni­je sklo­pio do­go­vor sa tu­ži­la­štvom, na­kon če­ga je iza­šao iz pri­tvo­ra.
Osim Sa­mar­dži­ća i Br­no­vi­ća ta­da su uhap­še­ni i Đerđ Ca­maj, Alek­san­dra Bog­da­no­vić, Ni­ko­la An­drić, Igor An­drić, Tri­po Mo­škov, Ili­ja De­do­vić i Go­ran Lju­ba­to­vić, zbog sum­nje da su iz­vr­ši­li kri­vič­na dje­la stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, da­va­nje mi­ta, ze­le­na­štvo, iz­nu­da, te­ško dje­lo pro­tiv op­šte si­gur­no­sti, zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, omo­gu­ća­va­nje uži­va­nja opoj­nih dro­ga, ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja. Ta­ko­đe je iz­dat na­log za li­še­nje slo­bo­de za Slo­bo­da­na Ka­šće­la­na, ko­ji je ozna­čen kao vo­đa „ka­vač­kog kla­na”, Alek­san­dra Đu­ri­ši­ća, Vla­di­mi­ra Bo­žo­vi­ća, Si­ni­šu Vla­ho­vi­ća, Igo­ra Đu­ri­ši­ća, Da­vo­ra Pre­le­vi­ća i Mi­lo­ša Ra­do­nji­ća, ko­ji su ozna­če­ni kao čla­no­vi ili oso­be bli­ske ta­ko­zva­nom „ka­vač­kom kla­nu“.
Uhap­še­ni Ste­fan Br­no­vić sin je biv­šeg po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka ko­ji je ra­dio u ko­tor­skoj po­li­ci­ji.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"