Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-01-26 ADVOKAT SLAVIŠA MRDAKOVIĆ KAŽE DA CRNA GORA NIJE POSLALA NIJEDAN DOKAZ PROTIV NJEGOVOG BRANJENIKA Bogićeviću da se sudi u Srbiji
Dan - novi portal
Advo­kat Sla­vi­ša Mr­da­ko­vić sa­op­štio je da Cr­na Go­ra ni­je po­sla­la ni­je­dan do­kaz pro­tiv nje­go­vog bra­nje­ni­ka Pre­dra­ga Bo­gi­će­vi­ća i da će tra­ži­ti da mu se su­di u Sr­bi­ji. Is­ti­če da Bo­gi­će­vić ni­je po­či­nio ni­ka­ka­vo dje­lo na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re, pa ne­ma osno­va ni da bu­de iz­ru­čen. Mr­da­ko­vić tvr­di da se Bo­gi­će­vić ni­je krio, i da je kra­jem pro­šle go­di­ne kon­tak­ti­rao Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća i sa­op­štio mu adre­su sta­no­va­nja i sve po­dat­ke u ve­zi za nje­go­vim bra­nje­ni­kom.
– Cr­na Go­ra do ju­če ni­je do­sta­vi­la ni je­dan je­di­ni do­kaz pro­tiv mog kli­jen­ta ko­jim bi pot­kri­je­pi­li sve ono za šta ga na­vod­no te­re­te. Bo­gi­će­vić se ni­je krio, a to spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić ve­o­ma do­bro zna, jer sam mu kra­jem pro­šle go­di­ne, kao nje­gov prav­ni za­stup­nik, dao sve po­dat­ke o Bo­gi­će­vi­ću, kao i adre­su sta­no­va­nja. Po me­ni, ovo je po­li­tič­ki pro­ces, a kad je ta­ko, on­da ne­ma ni osno­va da Bo­gi­će­vić bu­de iz­ru­čen – ka­že Mr­da­ko­vić.
On po­ja­šnja­va da Sr­bi­ja i Cr­na Go­ra ima­ju spo­ra­zum o me­đu­sob­nom iz­ru­če­nju gra­đa­na, ali i da po tom spo­ra­zu­mu dje­lo mo­ra da bu­de po­či­nje­no na te­ri­to­ri­ji ze­mlje ko­ja tra­ži iz­ru­če­nje.
– U kon­kret­nom slu­ča­ju Bo­gi­će­vić ni­ti je iz­vr­šio, ni­ti je po­ku­šao da iz­vr­ši dje­lo na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re. Na dan iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri on je bio u Sr­bi­ji. Ni­ka­ka­ve lju­de ni­je oku­pljao ni­ti slao u Cr­nu Go­ru. Oče­ki­va­li smo da će tu­ži­lac pre­do­či­ti ne­ke do­ka­ze za svo­je tvrd­nje, ali od to­ga ne­ma ni­šta. Me­đu­tim, do ju­če ni­ka­ka­vi do­ka­zi ni­je­su sti­gli, a ni­ko od uhap­še­nih i ne po­mi­nje Bo­gi­će­vi­ća. Cr­na Go­ra je du­žna da do­sta­vi do­ka­ze pro­tiv nje­ga ko­ji po­tvr­đu­ju sum­nje tu­ži­la­štva – na­vo­di Mr­da­ko­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ako mo­ra da mu se su­di, tra­ži­će da se Bo­gi­će­vi­ću su­di u Sr­bi­ji, jer ne­ma osno­va za iz­ru­če­nje.
– I moj bra­nje­nik je re­kao da je dr­ža­vi Sr­bi­ji na ras­po­la­ga­nju, ali da Cr­noj Go­ri ne vje­ru­je – do­dao je on.
Mr­da­ko­vić na­gla­ša­va da on ni­je do­bio is­kaz Sa­še Sin­đe­li­ća i da mu ni­je ja­sno za­što ga tu­ži­la­štvo kri­je.
Sud u Kra­gu­jev­cu je ju­če utvr­dio da su stvo­re­ni uslo­vi za iz­ru­če­nje Cr­noj Go­ri osum­nji­če­nog Pre­dra­ga Bo­gi­će­vi­ća.
– Sud u Kra­gu­jev­cu je do­nio rje­še­nje da su is­pu­nje­ne pret­po­stav­ke za iz­ru­če­nje Pre­dra­ga Bo­gi­će­vi­ća. Rje­še­nje još ni­je pra­vo­sna­žno, a po pra­vo­sna­žno­sti od­lu­ku o iz­ru­če­nju do­no­si Mi­ni­star­stvo prav­de – ka­za­la je me­di­ji­ma Sve­tla­na Si­mo­vić, se­kre­tar Vi­šeg su­da u Kra­gu­jev­cu.
Me­đu po­da­ci­ma neo­p­hod­nim za od­lu­ku da li su is­pu­nje­ne pret­po­stav­ke za iz­ru­če­nje na­la­zi se i po­da­tak da li se pro­tiv njih u Sr­bi­ji vo­di ne­ki po­stu­pak, od­no­sno da li su na iz­dr­ža­va­nju ka­zne. Pre­ma prav­noj pro­ce­du­ri, uko­li­ko se li­ce na­la­zi na iz­dr­ža­va­nju ka­zne, mol­ba za ek­tra­di­ci­ju mo­že bi­ti pri­hva­će­na, ali će iz­vr­še­nje bi­ti od­lo­že­no dok se ka­zna ne iz­vr­ši.D.Ž.


Uhap­še­ni ne pri­zna­ju kri­vi­cu

Uhap­še­ni ko­ji se na­la­ze u Spu­žu ne pre­go­va­ra­ju o pri­zna­nju kri­vi­ce i tu­ži­la­štvo im to ni­je ni nu­di­lo, sa­op­šti­li su nji­ho­vi advo­ka­ti. Za po­ku­šaj te­ro­ri­zma u Cr­noj Go­ri osum­nji­če­ni su i dr­ža­vlja­ni Ru­si­je Edu­ard Ši­ro­kov i Vla­di­mir Po­pov i oni su ne­do­stup­ni dr­žav­nim or­ga­ni­ma Cr­ne Go­re. Sa­ša Sin­đe­lić je do­bio sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka, a Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić osu­đen je na šest mje­se­ci, uslov­no na go­di­nu da­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"