Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-01-26 DEMOKRATE I URA OGORČENI PRESUDOM KOJOM JE RADOSAV LJEŠKOVIĆ OSUĐEN NA PET MJESECI
Lješković Nagrađen za omertu
Dan - novi portal
Pre­su­da ko­jom je su­spen­do­van ko­man­dant SAJ-a Ra­do­sav Lje­ško­vić, osu­đen na pet mje­se­ci za­tvo­ra zbog pri­kri­va­nja sa­jo­va­ca ko­ji su u no­ći iz­me­đu 24. i 25. ok­to­bra 2015. go­di­ne pre­bi­li gra­đa­ne, ne­pri­hva­tlji­va je i pred­sta­vlja iz­ru­gi­va­nje prav­di, sa­op­šti­le su De­mo­kra­te i iz gra­đan­skog po­kre­ta URA. De­mo­kra­te su sa­op­šti­le da je ova od­lu­ka Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci po­tvr­da da je sud, iz­ri­ču­ći ova­ko bla­gu ka­znu za ne­vi­đe­nu tor­tu­ru ko­ju su pre­ži­vje­li gra­đa­ni, uzeo u za­šti­tu mu­či­te­lje.
– Pre­su­da zbog zvjer­skog iži­vlja­va­nja nad Mi­jom Mar­ti­no­vi­ćem i dru­gim ošte­će­nim u ovom po­stup­ku, po ka­zni ko­ja je iz­re­če­na u njoj, pre­va­zi­la­zi na­še naj­cr­nje slut­nje o po­li­tič­kom su­đe­nju, li­še­na je sva­kog osje­ća­ja za prav­du, i što je na­ro­či­to ne­pri­hva­tlji­vo, pred­sta­vlja svo­je­vr­sno iz­ru­gi­va­nje pra­vu – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju De­mo­kra­ta.
Ka­ko su do­da­li, iz­ri­ču­ći ova­kvu pre­su­du sud je od Lje­ško­vi­ća i „ju­na­ka“ ko­ji su hra­bri da „lo­me ko­sti“ čak i auto­mo­bi­lu, ali ne to­li­ko da to i pri­zna­ju, uzeo pen­drek i još jed­nom pre­bio ošte­će­ne u ovom po­stup­ku.
– Opo­ra­vi­li su se Mi­jo i dru­gi ošte­će­ni od po­vre­da, opo­ra­vi­će se i od ra­na ove pre­su­de. Ono što je mo­žda te­že je­su po­sle­di­ce po dru­štvo i po­ru­ka ko­ja se ša­lje svim gra­đa­ni­ma – ne oče­kuj­te za­šti­tu od dr­ža­ve ni ka­da vas na prav­di Bo­ga, na­o­či­gled ukup­ne jav­no­sti, na­sred uli­ce „ubi­ju od ba­ti­na“. Oba­ve­za su­da da do­ne­se pra­ved­nu i na pra­vu za­sno­va­nu pre­su­du, kao i nje­go­va od­go­vor­nost ka­da to ne uči­ni, uto­li­ko je ve­ća u slu­ča­je­vi­ma ko­ji pred­sta­vlja­ju ekla­tan­tan pri­mjer iži­vlja­va­nja slu­žbe­nih li­ca nad gra­đa­ni­ma – do­da­ju De­mo­kra­te, na­vo­de­ći da se na­da­ju da će se ova ne­prav­da što pri­je is­pra­vi­ti.
Iz gra­đan­skog po­kre­ta URA na­ve­li su da je ja­sno ko­li­ko je dr­ža­va ozbilj­na, ka­da joj Spe­ci­jal­na an­ti­te­ro­ri­stič­ka je­di­ni­ca, u sud­skom po­stup­ku, svo­ja ne­dje­la sa­kri­va usva­ja­ju­ći ma­fi­ja­šku „omer­tu”, kao pra­vi­lo po­na­ša­nja.
– U po­li­cij­skoj dr­ža­vi ko­ja sve pri­slu­šku­je, a ko­ja pra­vo­sna­žno osu­di sve­ga 2.24 od­sto od ukup­nog bro­ja pri­slu­ški­va­nih, oče­ku­ju da po­vje­ru­je­mo da je ne­mo­gu­će ući u trag sni­mlje­nim li­ci­ma, ko­ja su di­vljač­ki tu­kla gra­đa­ne Cr­ne Go­re – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.M.V.P.


SAJ ba­ti­na­ška je­di­ni­ca DPS-a

URA uka­zu­je da pr­vo­ste­pe­na pre­su­da od pet mje­se­ci za­tvo­ra dje­lu­je još pro­vid­ni­je „uko­li­ko zna­mo da bi, u slu­ča­ju pra­vo­sna­žne pre­su­de na pet mje­se­ci, rad­ni od­nos ko­man­dan­ta SAJ-a mo­rao pre­sta­ti, po si­li za­ko­na”.
– Iz­ri­ca­nje naj­bla­žih ka­zni sa­mo po­tvr­đu­je či­nje­ni­cu da SAJ pred­sta­vlja ba­ti­na­šku je­di­ni­cu DPS-a i ohra­bru­je dje­lo­ve bez­bjed­no­snih slu­žbi da pre­ko­mjer­nom upo­treb­nom si­le, zlo­sta­vlja­njem gra­đa­na i ne­čo­vječ­nim po­stu­pa­njem, li­je­če sop­stve­ne fru­stra­ci­je i do­ka­zu­ju sli­je­pu lo­jal­nost. Me­đu­tim, ta­kvo dje­lo­va­nje pro­du­blju­je ve­li­ko ne­po­vje­re­nje gra­đa­na i traj­no sro­za­va in­te­gri­tet po­li­ci­je i dru­gih slu­žbi – za­klju­či­li su u po­kre­tu URA.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"