Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Stav - datum: 2017-01-19
Mraović Tramp pred vratima Političke prostitutke su sorta koja nanosi štetu svima. Ne priznaje da je nepoštena, ali ih u Crnoj Gori i Srbiji ima ka’ gubara
Dan - novi portal
Pi­še: Dra­gan Mra­o­vić


Od­lo­žen je ula­zak mi­lo­go­re u NA­TO pa­kao do usto­li­če­nja Do­nal­da Tram­pa, no­vog pred­sjed­ni­ka SAD. Po­sli­je to­ga on će da od­re­di re­ket, jer ka­že da NA­TO čla­ni­ce sa­da „ne pla­ća­ju šta bi tre­ba­lo“. Ako vi­di da mi­lo­go­ra ne­ma do­volj­no pa­ra da pla­ća nje­go­vu za­šti­tu, ili da mo­ra da se sva­đa sa Pu­ti­nom oko dr­ža­ve za či­jeg pred­sjed­ni­ka je re­kao da je „mar­gi­nal­na po­li­tič­ka fi­gu­ra ko­ja je du­bo­ko uklju­če­na u ak­tiv­no­sti kao što su šverc i me­đu­na­rod­na ma­fi­ja­ška or­ga­ni­za­ci­ja, ko­ja or­ga­ni­zu­je tr­go­vi­nu nar­ko­ti­ka i oruž­ja“, on­da će se u Mon­te­ne­gru opet pri­ka­zi­va­ti onaj sta­ri film „Ru­si do­la­ze“.
Cr­no­gor­ska si­ro­ti­nja je je­dva na­ku­pi­la sko­ro dvje­sta mi­li­o­na do­la­ra za Go­spo­da­ra da bi mo­gao da se še­pu­ri na Forb­so­voj li­sti, pa te­ško da će smo­ći još mi­li­jar­du do­la­ra go­di­šnje tak­se da bu­de član NA­TO pa­kla, plus oko 40.000 do­la­ra mje­seč­no po voj­ni­ku u oku­pa­ci­o­nim NA­TO mi­si­ja­ma po svi­je­tu, u što su ura­ču­na­ti voj­na sred­stva, pla­ta, tro­ško­vi ra­to­va­nja i mr­tvač­ki san­duk!. Tramp još do­da­de u in­ter­vju­i­ma za lon­don­ski „Tajms“ i nje­mač­ki „Bild“, sve su­prot­no o NA­TO pak­tu od ono­ga što go­vo­re Go­spo­dar i nje­go­vi tra­ban­ti, od­no­sno da je „NA­TO za­star­je­la or­ga­ni­za­ci­ja“ ko­ja se „ni­je tru­di­la da se ba­vi te­ro­ri­zmom... Ta ali­jan­sa je za­star­je­la, jer je pri­je sve­ga kre­i­ra­na pri­je mno­go, mno­go go­di­na - Tre­ba­lo bi da šti­ti­mo te ze­mlje, ali mno­ge od njih ne pla­ća­ju šta bi tre­ba­lo. To je ve­o­ma ne­po­šte­no pre­ma SAD“.
SAD su ozbilj­na kom­pa­ni­ja, a Tramp ni­je na­pra­vio ono­li­ki bi­znis di­je­le­ći fo­te­lje za dža­be. Da­kle, u nje­go­vom ko­lu mu­zi­ka ima da se pla­ća. Go­spo­dar ne smi­je da bu­de ne­po­šten pre­ma SAD, kao što je pre­ma svo­jim gra­đa­ni­ma. Ni­je mu to Ba­ri, ma ni Spuž – tu je Al­ka­traz. Ali, čak ka­da bi Go­spo­dar do­ka­zao svo­ju evro­a­tlant­sku lju­bav ta­ko što bi dao onih svo­jih (na­rod­nih?) sko­ro dvje­sta mi­li­o­na do­la­ra, to bi mu mo­gla bi­ti sa­mo upi­sni­na, a on­da sli­je­di re­dov­na mje­seč­na ili go­di­šnja čla­na­ri­na plus obe mi­lo­gor­ske če­te da gi­nu u NA­TO oku­pa­ci­o­nim mi­si­ja­ma i ode mi­li­jar­da. Što će sa­da evro­a­tlan­ti­sti ka­da o nji­ma go­vo­ri lo­še i nji­hov ga­zda, pa ne­će vi­še da ka­plje iz NA­TO u Sr­bi­ju i Cr­nu Go­ru ra­znim NVO iz­daj­ni­ci­ma i po­li­ti­ča­ri­ma ve­le­i­zdaj­ni­ci­ma, već obr­nu­to: ima da pla­te da se učla­ne. Za utje­hu, ako pla­te, do­bi­će da oba­vlja­ju iste pr­lja­ve po­slo­ve, kao i do sa­da.
Ner­vo­za kod evro­a­tlan­ti­sta i NA­TO poslušnika za­to ra­ste. Eto, pri­je ne­ko ve­če je Je­le­na Mi­lić, NA­TO i So­ro­še­v poslušnik, na­pu­sti­la emi­si­ju na jed­noj srp­skoj te­le­vi­zi­ji, jer joj je čak i Go­spo­dar­čić re­kao da je ona ono što i ona zna da je­ste, da za So­ro­še­ve do­la­re ona to ho­će da bu­de, ali ne­će da ču­je da to je­ste. Pro­sti­tut­ke su po­šte­ni­je. One uzi­ma­ju pa­re za ono što da­ju, ne kri­ju šta su, a ne na­no­se šte­tu ni­ko­me. Po­li­tič­ke pro­sti­tut­ke su sor­ta ko­ja na­no­si šte­tu svi­ma. Ne pri­zna­je da je ne­po­šte­na, ali ih u Cr­noj Go­ri i Sr­bi­ji ima ka’ gu­ba­ra. Ni­je NA­TO Je­le­ni ovo pr­vi­na. Ona je i u Pod­go­ri­ci na­pu­sti­la evro­a­tlant­ski skup jer su se ne­ki dr­znu­li da go­vo­re pro­tiv NA­TO pa­kla, kao pro­fe­sor dr Fi­lip Ko­va­če­vić i Mar­ko Mi­la­čić. Tu epi­zod­nu ulo­gu na­pu­šta­nja sku­po­va je uvje­žba­la kod „za­sta­re­le NA­TO or­ga­ni­za­ci­je“. Kod Tram­pa ne­će vi­še mo­ći da igra So­ro­še­vu me­lo­dra­mu i tu po­či­nje nje­na dra­ma – ne­ma vi­še ze­lem­ba­ća!
Ali Tramp je po­go­dio u sr­ce (i džep) ne sa­mo atlan­ti­ste, već i evro­a­tlan­ti­ste, jer je re­kao da će po­sli­je bjek­stva En­gle­ske sa EU Ti­ta­ni­ka, i dru­ge ze­mlje na­pu­sti­ti tu tam­ni­cu na­ro­da:„Mi­slim da će i osta­li iza­ći, mi­slim da ne­će bi­ti la­ko odr­ža­ti EU za­jed­no“. Pa šta će Bo­ris Ta­dić, Go­spo­dar­čić, To­ma Ni­ko­lić, Go­spo­dar za ko­je EU ne­ma al­ter­na­ti­vu, a sa­da ne­ma ni nje? I ko će srp­skom na­ro­du da pla­ti sve te go­di­ne ko­je su mu po­je­li ovi ska­kav­ci?

(Autor je ne­ka­da­šnji ge­ne­ral­ni kon­zul SRJ u Ba­ri­ju)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"