Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-01-22 KRIVIČNA PRIJAVA DEMOKRATA ZBOG NOVOG PRIMJERA IZBORNE NEREGULARNOSTI U BUDVI
Balević (lijevo) osumnjičen za kupovinu glasova u Budvi Obezbjeđenje čuvalo štab DPS-a dok su davali pare biračima Prema tekstu prijave, na dan izbora, u kafiću „Madera”, službenici Vodovoda i Opštine Filip Balević i Isidora Varga davali su novac biračima DPS-a i vodili evidenciju ko je izašao da glasa Demokrate traže da istražni organi utvrde ko su lica koja su obezbjeđivala štab DPS-a i zašto policija nije mogla da uđe u taj objekat
Dan - novi portal
Pred­stav­ni­ci De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re na­ja­vi­li su da će pre­da­ti pro­ši­re­nu i vi­deo-ma­te­ri­ja­lom do­pu­nje­nu kri­vič­nu pri­ja­vu o ku­po­vi­ni gla­so­va u Bu­dvi na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra. Ka­ko su sa­op­šti­li iz te stran­ke, ak­ti­vi­sti DPS-a su tog da­na u re­sto­ra­nu „Ma­de­ra” is­pla­ći­va­li bi­ra­če, a unajm­lje­no je i pri­vat­no obez­bje­đe­nje da ni­ko ne bi ome­tao funk­ci­o­ni­sa­nje šta­ba DPS-a ko­ji je bio smje­šten u tom ugo­sti­telj­skom objek­tu, udaljenom 30 me­ta­ra od bi­rač­kog mje­sta u OŠ „Ste­fan Mi­trov Lju­bi­ša".
Na dan iz­bo­ra 16. ok­to­bra, pot­pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Mi­jo­mir Pe­jo­vić pre­dao je pri­ja­vu da se u „Ma­de­ri” ku­pu­ju gla­so­vi, a na­red­nih da­na će, ka­ko je sa­op­štio, bi­ti pre­da­ta kri­vič­na pri­ja­va ko­ja će bi­ti pro­ši­re­na i do­pu­nje­na obim­nim vi­deo-ma­te­ri­ja­lom.
– Tu­ži­la­štvo će mo­ra­ti da is­pi­ta ko je an­ga­žo­vao li­ca ko­ja su obez­bje­đi­va­la štab i bi­će ja­sno ko sto­ji iza špi­ju­ni­ra­nja gra­đa­na ko­ji iz­la­ze na gla­sa­nje i ko obez­bje­đu­je ku­po­vi­nu gla­so­va. Ne­ma ni­ka­kve di­le­me da je to op­štin­ski od­bor DPS-a, i to je sva­ko­me ja­sno osim tu­ži­o­cu – re­kao je Pe­jo­vić za „Dan”.
De­mo­kra­te su na dan iz­bo­ra sa­op­šti­le da su u bli­zi­ni bi­rač­kog mje­sta kod OŠ „Ste­fan Mi­trov Lju­bi­ša”, u ka­fi­ću „Ma­de­ra”, ot­kri­le štab DPS-a. Po­li­ci­ja je bi­la na li­cu mje­sta, ali je na­kon od­re­đe­nog vre­me­na oti­šla jer pri­vat­no obez­bje­đe­nje ni­je do­zvo­li­lo ula­zak u ka­fić. Pe­jo­vić je po­tom pod­nio kri­vič­nu pri­ja­vu u ko­joj je na­veo da u šta­bu DPS-a ra­di Fi­lip Ba­le­vić, pred­sjed­nik Pra­ve Bu­dve, stran­ke ko­ja je na lo­kal­nom ni­vou u sa­ve­zu sa DPS-om. De­mo­kra­te su ta­da tvr­di­le da su u ovom šta­bu i pri­pad­ni­ci po­li­ci­je u ci­vi­lu.
Ne­ko­li­ko auto­mo­bi­la po­li­ci­je sti­glo je na li­ce mje­sta ne­du­go na­kon što su ta­mo do­šli ak­ti­vi­sti De­mo­kra­ta, ali po­li­ci­ji ni­je do­zvo­lje­no da uđe i ona se ka­sni­je po­vu­kla.
U pri­ja­vi ko­ja je pre­da­ta na dan iz­bo­ra, Pe­jo­vić je na­veo da su ano­nim­no do­bi­li in­for­ma­ci­ju da se u bli­zi­ni bi­rač­kih mje­sta de­set i 10a, ko­ja se na­la­ze u sta­roj osnov­noj ško­li, u ka­fe-ba­ru „Ma­de­ra”, vo­di evi­den­ci­ja o iz­la­sku bi­ra­ča na na­ve­de­nim bi­rač­kim mje­sti­ma i da se bi­ra­či­ma DPS-a is­pla­ću­je no­vac.
– Di­rekt­no je na­ve­de­no da se to ra­di iz šta­ba DPS-a. Ne­gdje oko 17.15, po­šli smo do tog lo­ka­la i po­ku­ša­li da uđe­mo, ali nas je sa­če­ka­lo pri­vat­no obez­bje­đe­nje i za­bra­ni­lo nam ula­zak. Do­bi­li smo oba­vje­šte­nje da se unu­tra na­la­zi štab DPS-a, od ko­ga su oni an­ga­žo­va­ni. Tom pri­li­kom smo kon­sta­to­va­li da se u lo­ka­lu na­la­ze Fi­lip Ba­le­vić, za­po­slen u pred­u­ze­ću Vo­do­vod Bu­dva, i Isi­do­ra Var­ga, slu­žbe­ni­ca Op­šti­ne Bu­dva. Ne­po­sred­no po­sli­je to­ga kon­sta­to­va­li smo da je na spo­red­ni iz­laz iz objek­ta iza­šla Isi­do­ra Var­ga sa pa­pi­ri­ma, za ko­je sum­nja­mo do se ra­di o evi­din­ci­ji bi­ra­ča ko­ji­ma su da­te pa­re – na­pi­sao je Pe­jo­vić u pri­ja­vi pre­da­toj po­li­ci­ji.
Upr­kos tim de­ša­va­nji­ma, Op­štin­ska iz­bor­na ko­mi­si­ja Bu­dva pro­gla­si­la je ko­nač­ne re­zul­ta­te lo­kal­nih iz­bo­ra, po ko­ji­ma je opo­zi­ci­ja uze­la ve­ći­nu. Od 33 od­bor­nič­ka man­da­ta, DPS je osvo­jio 12, a opo­zi­ci­ja 17 i ti­me je do­bi­la ve­ći­nu za for­mi­ra­nje vla­sti.
U pret­hod­nom man­da­tu, ve­ći­nu u bu­dvan­skom par­la­men­tu DPS-u su obez­bje­đi­va­li ne­ka­da­šnji od­bor­ni­ci Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re, ko­ji su gla­so­ve na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma 2012. go­di­ne do­bi­li na opo­zi­ci­o­noj plat­for­mi. Ne­ka­da­šnji šef Po­zi­tiv­ne u Bu­dvi Ča­slav Pe­ro­vić iza­bran je za se­kre­ta­ra Od­bo­ra di­rek­to­ra Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća Bu­dva na­kon što je u lo­kal­nom par­la­men­tu po­dr­žao DPS.
Dru­gi biv­ši od­bor­nik Po­zi­tiv­ne Mi­lan Ba­le­vić član je od­bo­ra di­rek­to­ra JP Par­king ser­vis, a nje­gov sin Fi­lip Ba­le­vić je po­moć­nik di­rek­to­ra Vo­do­vo­da.
M.V.


Bez kon­kret­nog od­go­vo­ra

Po­moć­nik di­rek­to­ra Vo­do­vo­da Fi­lip Ba­le­vić ni­je že­lio da od­go­vo­ri na pi­ta­nje „Da­na” o na­vo­di­ma iz kri­vič­ne pri­ja­ve De­mo­kra­ta o iz­bor­nim ne­re­gu­lar­no­sti­ma 16.ok­to­bra.
– Tre­nut­no ni­je­sam u mo­guć­no­sti da raz­go­va­ram – ka­zao je Ba­le­vić i vi­še nam se ni­je ja­vljao
Na po­zi­ve i po­ru­ke na broj te­le­fo­na do­stu­pan re­dak­ci­ji ni­je od­go­va­ra­la ni Isi­do­ra Var­ga.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"