Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-01-22 SKENDER DURMIŠI RAZGOVARAO SA ZVANIČNICIMA SKUPŠTINE I VLADE Riješiti pitanje granice
Dan - novi portal
Cr­na Go­ra i Ko­so­vo raz­vi­ja­ju do­bre i pri­ja­telj­ske od­no­se ko­ji se u kon­ti­nu­i­te­tu na­do­gra­đu­ju kroz in­ten­zi­van po­li­tič­ki di­ja­log i sa­rad­nju na svim po­lji­ma, za­jed­nič­ka je ocje­na pred­sjed­ni­ka skup­štin­skog Od­bo­ra za me­đu­na­rod­ne od­no­se i ise­lje­ni­ke An­dri­je Ni­ko­li­ća (DPS) i ko­sov­skog am­ba­sa­do­ra Sken­de­ra Dur­mi­ši­ja. Ka­ko je sa­op­šte­no iz par­la­men­ta, Ni­ko­lić je is­ta­kao da za­jed­nič­ka od­lu­ka o po­di­za­nju di­plo­mat­skih od­no­sa na am­ba­sa­dor­ski ni­vo ta­ko­đe uka­zu­je na iz­gra­đe­no po­vje­re­nje i obo­stra­nu po­sve­će­nost iz­grad­nji do­bro­su­sjed­skih od­no­sa.
On je re­kao da je za­klju­či­va­nje spo­ra­zu­ma o de­mar­ka­ci­ji dr­žav­ne gra­ni­ce u Be­ču 2015. go­di­ne po­seb­na po­tvr­da do­brih od­no­sa Cr­ne Go­re i Ko­so­va. Ni­ko­lić tvr­di i da sve što se na­kon pot­pi­si­va­nja spo­ra­zu­ma do­ga­đa­lo na Ko­so­vu i to kroz op­struk­ci­je i ne­go­do­va­nje opo­zi­ci­je, pa do od­la­ga­nja ra­ti­fi­ka­ci­je u par­la­men­tu, Cr­na Go­ra sma­tra unu­tra­šnjim pi­ta­njem Re­pu­bli­ke Ko­so­vo.
– Ni­ko­lić je na­po­me­nuo da je Cr­na Go­ra svo­jim kon­struk­tiv­nim sta­vom, pro­mi­šlje­nim dje­lo­va­njem i iz­bje­ga­va­njem di­rekt­nog uklju­či­va­nja u jav­nu de­ba­tu oko ovog pi­ta­nja, uspje­la u na­mje­ri da ne do­pri­ne­se do­dat­nim pro­du­blji­va­njem po­li­tič­kih ten­zi­ja na Ko­so­vu. Tom pri­li­kom Ni­ko­lić je iz­ra­zio oče­ki­va­nje da će pi­ta­nje de­mar­ka­ci­je bi­ti usko­ro ri­je­še­no – pi­še u sa­op­šte­nju.
Ta­ko­đe, i mi­ni­star vanj­skih po­slo­va Sr­đan Dar­ma­no­vić pri­mio je u na­stup­nu po­sje­tu Sken­de­ra Dur­mi­ši­ja. Po sa­op­šte­nju, Dar­ma­no­vić je na­gla­sio da od­no­si Cr­ne Go­re i Ko­so­va pred­sta­vlja­ju pri­mjer do­bro­su­sjed­stva i pri­ja­telj­stva.
– Oci­je­nio je da za­jed­nič­ki spolj­no­po­li­tič­ki ci­lje­vi ko­ji­ma te­ži­mo, te re­gi­o­nal­ni kon­tekst ko­ji di­je­li­mo, upu­ću­ju dvi­je dr­ža­ve na in­ten­ziv­ni­ju sa­rad­nju u obla­sti evrop­skih in­te­gra­ci­ja.
Am­ba­sa­dor Dur­mi­ši je kon­sta­to­vao je da će in­ten­zi­vi­ra­nje sa­rad­nje u obla­sti­ma od obo­stra­nog in­te­re­sa i ja­ča­nje ugo­vor­ne ba­ze iz­me­đu dvi­je dr­ža­ve i da­lje bi­ti u fo­ku­su bi­la­te­ral­nih od­no­sa – uka­zu­je se u sa­op­šte­nju.
M.V.b2


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"