Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-01-21 ODRŽANO ZAVRŠNO ROČIŠTE NA SUĐENJU OKO NAPUŠTENOG OBJEKTA IZA OSNOVNOG SUDA
Napuštena zgrada Od Kačara traže da im vrati uloženo
Dan - novi portal
Su­di­ja Osnov­nog su­da Ka­ta­ri­na Jan­ko­vić će 20. fe­bru­a­ra do­ni­je­ti pre­su­du u spo­ru ko­ji je u sep­tem­bru 2013. go­di­ne, po­kre­nu­lo de­vet li­ca pro­tiv Nedžiba Ka­ča­ra iz No­vog Pa­za­ra za­htje­va­ju­ći hi­tan ras­kid ugo­vo­ra o su­fi­nan­si­ra­nju po­slov­nog objek­ta, sa­či­nje­nih u pe­ri­o­du od 24. av­gu­sta do 14. ja­nu­a­ra 2007. go­di­ne. Ra­di se o na­pu­šte­noj zgra­di, be­ton­skom ko­stu­ru iza objek­ta Osnov­nog su­da. Oni od Ka­ča­ra tra­že vi­še­mi­li­on­sku na­dok­na­du šte­te.
Ka­ko se na­vo­di u tu­žbi, Ne­džib Ka­čar i Pe­šter ban­ka (ko­ja je u me­đu­vre­me­nu li­kvi­di­ra­na a bi­la je u vla­sni­štvu Ka­ča­ra) su 4. ju­la 2000. go­di­ne za­klju­či­li ugo­vor o za­jed­nič­koj grad­nji sa Pred­u­ze­ćem za iz­grad­nju Pod­go­ri­ce, po­slov­nog objek­ta Mon­te­ne­gro ofis cen­tra. U me­đu­vre­me­nu su u ja­nu­a­ru 2001. go­di­ne Ka­čar i Pe­šter ban­ka sa Pred­u­ze­ćem za iz­grad­nju Pod­go­ri­ce za­klju­či­le ugo­vor o po­rav­na­nju na osno­vu ko­jeg su Ka­čar i Pe­šter ban­ka pre­u­ze­li sva pra­va i oba­ve­ze ko­je je Pred­u­ze­će ima­lo pre­ma Sa­ve­zu sli­je­pih (ko­ji se u me­đu­vre­me­nu po­ja­vio kao vla­snik ze­mlji­šta na ko­jem je obje­kat sa­gra­đen) i pre­ma bi­lo ko­jem tre­ćem li­cu. Na osno­vu ugo­vo­ra o po­rav­na­nju i oba­ve­za ko­je je Pred­u­ze­će za iz­grad­nju i raz­voj Pod­go­ri­ce ima­lo pre­ma de­vet li­ca oni su sa Ka­ča­rom od 24. av­gu­sta do 14. no­vem­bra za­klju­či­le ugo­vo­re o su­fi­nan­si­ra­nju, de­fi­ni­sa­li me­đu­sob­na pra­va i oba­ve­ze kao i iz­nos sred­sta­va ko­je su tu­ži­o­ci već uni­je­li u obje­kat i iz­nos sred­sta­va ko­ji ima­ju oba­ve­zu upla­ti­ti na ime za­vr­šnih ra­do­va ka­ko bi po­slov­ne pro­sto­re pre­u­ze­li po prin­ci­pu „ključ u ru­ke”. Ra­do­vi su me­đu­tim, sta­li. Do­šlo je do ne­spo­ra­zu­ma iz­me­đu Ka­ča­ra i su­in­ve­sti­to­ra i sve se za­vr­ši­lo na su­du.
- Ka­čar je, u svoj­stvu su­in­ve­sti­to­ra od 4. ju­la 2000. go­di­ne kao i u po­sje­du do­zvo­le za gra­đe­nje od 17. ja­nu­a­ra 2003. go­di­ne, da­kle vi­še od de­set go­di­na, iz­veo gru­be gra­đe­vin­ske ra­do­ve bez in­sta­la­ci­ja što iz­no­si oko 25 do 30 od­sto ra­do­va na objek­tu. Na osno­vu na­ve­de­nog či­nje­nič­nog sta­nja, kao i ste­pe­na iz­gra­đe­no­sti objek­ta, ne­spor­no je da je tu­že­ni u svoj­stvu in­ve­sti­to­ra pre­ko­ra­čio sve ra­zum­ne ro­ko­ve za iz­grad­nju pred­met­nog objek­ta pa tra­ži­mo ras­kid ugo­vo­ra o su­fi­nan­si­ra­nju i po­vra­ćaj ulo­že­nih sred­sta­va sa ob­ra­ču­na­tom za­kon­skom ka­ma­tom - na­vo­di se u tu­žbi.
Na za­vr­šnom ro­či­štu u če­tvr­tak, 19. ja­nu­a­ra, Ne­džib Ka­čar je za­tra­žio da se tu­žba od­ba­ci jer su ga tu­ži­li na osno­vu fo­to­ko­pi­ja ugo­vo­ra.
- Fo­to­ko­pi­ja ne­ma ni­ka­kvu do­ka­znu sna­gu ni pred jed­nim su­dom na ze­malj­skoj ku­gli, te sto­ga pred­la­žem da sud od­bi­je tu­žbe­ni za­htjev kao neo­sno­van - ka­zao je Ka­čar.
Pu­no­moć­nik de­vet tu­ži­o­ca Lji­lja­na Đo­le­vić ka­za­la je da osta­je pri sve­mu u na­vo­di­ma tu­žbe i tra­ži­la da im se is­pla­te sud­ski tro­ško­vi za vri­je­me tra­ja­nja po­stup­ka.
I u Osnov­nom su­du u Nik­ši­ću, u to­ku je spor po tu­žbi tu­ži­o­ca Pe­šter ban­ke da se utvr­di ni­štav­nost tih ugo­vo­ra. S.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"