Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-01-22 FLEŠ
Dan - novi portal
NA­GRA­DA NI­ŠVI­LA ZA ŽI­VOT­NO DJE­LO
La­u­re­at Bi­se­ra Ve­le­tan­lić
Tra­di­ci­o­nal­na na­gra­da za ži­vot­no dje­lo ko­ju Ni­švil džez fe­sti­val do­di­je­lju­je za­slu­žnim do­ma­ćim mu­zi­ča­ri­ma, ove go­di­ne će bi­ti uru­če­na vo­kal­noj umjet­ni­ci Bi­se­ri Ve­le­tan­lić, sa­op­šti­li su or­ga­ni­za­to­ri fe­sti­va­la.
Bi­se­ra Ve­le­tan­lić je, osim to­ga što je i da­lje jed­no naj­ve­ćih ime­na za­bav­ne mu­zi­ke na pro­sto­ri­ma biv­še Ju­go­sla­vi­je, si­gur­no i jed­na od naj­o­ri­gi­nal­ni­jih džez pje­va­či­ca na Bal­ka­nu, na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju. Is­ti­ču se nje­ne iz­u­zet­ne vo­kal­ne spo­sob­no­sti i spo­sob­nost pri­la­go­đa­va­nja raz­li­či­tim mu­zič­kim idi­o­mi­ma.
Or­ga­ni­za­to­ri su na­ja­vi­li da će Bi­se­ra Va­le­ta­nić otvo­ri­ti Ni­švil džez fe­sti­val ko­ji po­či­nje 10. av­gu­sta.

VA­LjE­VO DO­BI­JA MU­ZEJ FAN­TA­STI­KE
Po Lju­bi­noj že­lji
Po že­lji ne­dav­no pre­mi­nu­log ve­li­kog srp­skog sli­ka­ra Lju­be Po­po­vi­ća, nje­gov grad dje­tinj­stva – Va­lje­vo, do­bi­će na dar nje­go­vih 300 do­sad ne­pri­ka­za­nih cr­te­ža. Oni će bi­ti iz­lo­že­ni u Mu­ze­ju fan­ta­sti­ke, ko­ji će bi­ti osno­van upra­vo po du­go­go­di­šnjoj že­lji Lju­be Po­po­vi­ća, sa­op­šti­la je upra­va Mo­der­ne ga­le­ri­je, za­du­žbi­ne slav­nog sli­ka­ra.
Po sve­mu je­din­stve­na iz­lo­žba na ovim pro­sto­ri­ma, kao svo­je­vr­stan omaž aka­de­mi­ku i Va­ljev­cu ko­ji je pre­mi­nuo u av­gu­stu pro­šle go­di­ne, u Mo­der­noj ga­le­ri­ji će bi­ti otvo­re­na u mar­tu, na­ja­vlju­je di­rek­tor Mo­der­ne ga­le­ri­je Vo­ji­slav Jo­va­no­vić.
On je sa­op­štio da se tre­nut­no ra­di po­pis knji­ga Lju­be Po­po­vi­ća za mu­zej, iz­u­zet­no vri­jed­ne ko­lek­ci­je, jer mo­ra­ju pro­ći ca­rin­sku pro­ce­du­ru.
U va­ljev­skoj Mo­der­noj ga­le­ri­ji već je iz­lo­že­na po­sljed­nja umjet­ni­ko­va sli­ka, na ko­joj je prak­tič­no ra­dio do kra­ja ži­vo­ta. Po­po­vić je ovo dje­lo stva­rao u svom ate­ljeu u Grč­koj, da bi sli­ku, pri­je ne­go što je pre­mi­nuo, po­klo­nio svom pri­ja­te­lju, isto­ri­ča­ru umjet­no­sti Ni­ko­li Ku­sov­cu, ko­ji je bio uz nje­ga do po­sled­njih tre­nu­ta­ka.

U GA­LE­RI­JI „PRO­GRES”
Iz­lo­žba Da­fi­ne Tal
Iz­lo­žba fo­to­gra­fi­ja „Vje­ra ko­ja tra­je: Pra­vo­sla­vlje u Sve­toj ze­mlji” iz­ra­le­ske auto­r­ke Daf­ne Tal, u or­ga­ni­za­ci­ji am­ba­sa­de Izra­e­la, bi­će pred­sta­vlje­na u be­o­grad­skoj ga­le­ri­ji „Pro­gres” od 24. ja­nu­a­ra. Ova iz­lo­žba pr­va je u ni­zu do­ga­đa­ja ko­je će izra­el­ska am­ba­sa­da u Sr­bi­ji ove go­di­ne or­ga­ni­zo­va­ti u čast 25- go­di­šnji­ce ob­na­vlja­nja di­plo­mat­skih od­no­sa iz­me­đu Sr­bi­je i Izra­e­la.
Be­o­grad­ska pu­bli­ka ima­će pri­li­ku da vi­di 38 fo­to­gra­fi­ja ko­je je izra­el­ska umjet­ni­ca na­pra­vi­la to­kom tro­go­di­šnjeg do­ku­men­tar­nog ra­da u okvi­ru bli­ske sa­rad­nje sa grč­kom i ru­skom pra­vo­slav­nom cr­kvom.
Kroz se­ri­ju iz­u­zet­nih fo­to­gra­fi­ja, ona je uhva­ti­la s ne­vje­ro­vat­nom ja­sno­ćom, ne sa­mo li­ca čla­no­va pra­vo­slav­nih za­jed­ni­ca, već i, uz du­bo­ko ra­zu­mi­je­va­nje su­šti­ne Pra­vo­sla­vlja, i sam duh tih skri­ve­nih mje­sta, ri­jet­ko pri­stu­pač­nih jav­no­sti.
Daf­na Tal ži­vi i ra­di u Je­ru­sa­li­mu kao pro­fe­si­o­nal­ni fo­to­graf. Ka­ri­je­ru je za­po­če­la na­kon stu­di­ja u Ško­li me­đu­na­rod­nog cen­tra za fo­to­gra­fi­ju u Nju­jor­ku.
PRI­RE­DI­LA:S.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"