Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-01-22 IRF PRIPREMIO 33 PROGRAMA PODRŠKE PRIVREDI Kamate do 4,5 odsto
Dan - novi portal
In­ve­sti­ci­o­no-raz­voj­ni fond (IRF) će u ovoj go­di­ni kroz 33 raz­li­či­ta pro­gra­ma fi­nan­sij­ske po­dr­ške po­ten­ci­jal­nim i bu­du­ćim pred­u­zet­ni­ci­ma omo­gu­ći­ti kre­dit­na sred­stva, sa pla­nom da u do­ma­ću pri­vre­du pla­si­ra naj­ma­nje 120 mi­li­o­na eura, sa­op­štio je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Zo­ran Vuk­če­vić.
– Bu­du­ćim i po­sto­je­ćim pred­u­zet­ni­ci­ma i ma­lim i sred­njim pred­u­ze­ći­ma, te do­ma­ćoj pri­vre­di, omo­gu­ći­će­mo kre­dit­na sred­stva po ka­mat­noj sto­pi od nu­la do 4,5 od­sto, grejs pe­ri­o­dom do če­ti­ri go­di­ne, ro­kom ot­pla­te do 12 go­di­na i iz­no­som do pet mi­li­o­na eura – re­kao je Vuk­če­vić na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
On je pred­sta­vio oper­a­tiv­ni plan IRF-a za ovu go­di­nu i do­dao da je je­dan od pri­mar­nih ci­lje­va otva­ra­nje no­vih rad­nih mje­sta i po­dr­ška po­ve­ća­nju ži­vot­nog stan­dar­da. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, IRF je od osni­va­nja do kra­ja pro­šle go­di­ne pla­si­rao 438,5 mi­li­o­na eura u pri­vre­du.
– U pro­šloj go­di­ni za­hva­lju­ju­ći kre­dit­nim pla­sma­ni­ma IRF-a, otvo­re­no je ili sa­ču­va­no ukup­no 6,71 hi­lja­da rad­nih mje­sta – na­veo je Vuk­če­vić.
U ne­raz­vi­je­nim op­šti­na­ma, ka­ko je do­dao, pla­si­ra­li su 204 kre­di­ta u pro­šloj go­di­ni. Uku­pan iz­nos tih kre­di­ta iz­no­sio je 28,7 mi­li­o­na.
– Po­ve­ća­nje u bro­ju kre­di­ta u tim op­šti­na­ma u od­no­su na 2015. go­di­nu je 208 od­sto, dok je u ukup­noj su­mi po­ve­ća­nje iz­no­si­lo 10,3 mi­li­o­na, od­no­sno 56 od­sto – pre­ci­zi­rao je Vuk­če­vić.
La­ni su pla­si­ra­li no­vac po pro­sječ­noj ka­mat­noj sto­pi od 2,72 od­sto, što je ma­nje u od­no­su na 2015. ka­da je ka­ma­ta iz­no­si­la 3,35 od­sto.
Vuk­če­vić je na­ja­vio da će za mla­de ko­ji su za­vr­ši­li fa­kul­te­te, že­ne sa po­ten­ci­ja­lom za bi­znis i teh­no­lo­škim vi­ško­vi­ma sa uslo­vi­ma da se ba­ve pred­u­zet­ni­štvom, pri­pre­mi­ti i re­a­li­zo­va­ti pro­gram po­dr­ške ko­ji­ma će se nu­di­ti i bes­ka­mat­na kre­dit­na sred­stva.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"