Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-01-22 STAMBENI KREDITI ZA PROSJEČNA DOMAĆINSTVA I DALJE PRESKUPI ZBOG VISOKIH KAMATA
Stambeni krediti preskupi Jedan stan kupe, jedan i po otplate Prosječna kamatna stopa po kojoj bi se mogao uzeti stambeni kredit iznosi 5,5 odsto. Ukoliko bi domaćinstvo sa prosječnim primanjima uzelo kredit od 50 hiljada na 20 godina, rata bi iznosila 343,9 eura i banci bi isplatili ukupan iznos od 82,5 hiljada eura, odnosno otplatili bi jedan i po stan
Dan - novi portal
Iako su ka衫at要e sto計e za stam苑e要e kre苓i負e pa衍e u po貞led要jih ne虺o衍i虺o go苓i要a za dva do tri pro苞en負a, ku計o赳i要a sta要a i da衍je je ne衫o茆uća mi貞i虻a za pro貞ječ要o če負vo訃očla要o do衫aćin貞tvo. Osim vi貞o虺ih ka衫at要ih sto計a, glav要i pro苑le衫i kod do苑i虻a要ja kre苓i負a su učešće i troško赳i kre苓i負a, a ako se kre苓it odo苑ri, on苓a tre苑a preži赳je負i od pla負e do pla負e, jer za ra負u ode treći要a pri衫a要ja. Osim ra負e, ko虻a bi po tre要ut要im ka衫at要im sto計a衫a iz要o貞i衍a oko 350 eura, tre苑a plaća負i raču要e, hra要i負i se i ži赳je負i, zbog če茆a se građa要i ve觔衫a teško od衍uču虻u na taj ko訃ak. Ta虺ođe, sva虺a ban虺a traži učešće za kre苓it od ne虺o衍i虺o hi衍ja苓a eura, što sa衫o do苓at要o obes虐ra苑ri građa要e na stam苑e要i kre苓it.
Fik貞ne ka衫at要e sto計e na stam苑e要e kre苓i負e ko虻e su 2012. go苓i要e iz要o貞i衍e oko osam pro苞e要a負a, sa苓a su pa衍e i kreću se, za A ka負e茆o訃i虻u kli虻e要a負a, od 4,5 do šest od貞to.
Pro貞ječ要o do衫aćin貞tvo, sa hi衍ja苓u eura ukup要ih pri衫a要ja, za kre苓it od 50 hi衍ja苓a eura i ro虺om ot計la負e od 20 go苓i要a, u 2012. go苓i要i i ka衫a負om od osam od貞to mo訃a衍o je da mje貞eč要o iz苓va虻a 418 eura za ra負u. To je za 100 eura mje貞eč要o više u od要o貞u na isti iz要os kre苓i負a sa ka衫a負om od 4,5 od貞to. Pri虻e pet go苓i要a, za ku計o赳i要u sta要a od 50 hi衍ja苓a, ka衫a負a ko虻a bi se pla負i衍a za 20 go苓i要a iz要o貞i衍a je 50 hi衍ja苓a, od要o貞no dva sta要a bi se mo茆la ku計i負i, dok se sa苓a sa ka衫a負om ot計la負i je苓an i po stan.
„Dan” je na adre貞e ne虺o衍i虺o ba要a虺a po貞lao pi負a要ja u ve述i sa iz要o貞om ka衫at要ih sto計a za stam苑e要e kre苓i負e za A ka負e茆o訃i虻u kli虻e要a負a. Od茆o赳o訃e smo do苑i衍i od sa衫o tri ban虺e - Er貞te, So貞i虻e負e že要e訃al i Lovćen. Iz Er貞te su nam ka述a衍i da se fik貞ne ka衫at要e sto計e kod njih kreću od 4,5 do 6,25 od貞to, a da za kli虻en負e sa pro貞ječ要im pri衫a要ji衫a iz要o貞e 5,5 pro苞e要a負a. Kod So貞i虻e負e že要e訃al ban虺e ka衫a負a iz要o貞i 5,5 od貞to, dok je kod Lovćen ban虺e od 5,75 do 5,95 od貞to za A ka負e茆o訃i虻u kli虻e要ata, a od 5,95 do 7,25 za B ka負e茆o訃i虻u.
To bi znači衍o da uko衍i虺o pro貞ječ要o do衫aćin貞tvo uzme 50 hi衍ja苓a kre苓i負a po ka衫a負i od 5,5 od貞to kod Er貞te i So貞i虻e負e že要e訃al ban虺e, na 20 go苓i要a, mje貞eč要a ra負a bi iz要o貞i衍a 343,9 eura i vra負i衍i bi ukup要o 82,5 hi衍ja苓a eura, od要o貞no ot計la負i衍i bi je苓an i po stan. U Lovćen ban苞i sa ka衫a負om od 5,75 od貞to ra負a bi iz要o貞i衍a 351 euro, dok bi sa ka衫a負om od 7,25 od貞to ra負a iz要o貞i衍a 395 eura.
Prošle go苓i要e je kroz pro虻e虺at Hi衍ja苓u plus 350 do衫aćin貞ta赳a ku計i衍o stan. Ka衫at要a sto計a kroz ku計o赳i要u pre虺o pro虻ek負a je iz要o貞i衍a 3,99 od貞to. Mje貞eč要a ra負a za kre苓it od 50 hi衍ja苓a uz tu ka衫a負u je iz要o貞i衍a 302,73 eura, i na kra虻u će ti građa要i pla負i負i 22,6 hi衍ja苓a ka衫a負e. To je de貞et hi衍ja苓a ma要je ne茆o što će ot計la負i負i kli虻en負i sa ka衫a負om od 5,5 od貞to.
Na pi負a要je „Da要a” hoće li u 2017. go苓i要i sma要ji負i ka衫a負e na stam苑e要e kre苓i負e iz sve tri ban虺e su od茆o赳o訃i衍i go負o赳o iden負ič要o.
– U na訃ed要om pe訃i觔苓u će衫o ana衍i述i訃a負i i shod要o to衫e pra赳i負i ko訃ek苞i虻u ka衫at要ih sto計a za ri述ič要e pro苯i衍e kli虻e要a負a ko虻e oci虻e要i衫o kao bo衍je sa sta要o赳išta sta苑il要o貞ti pri衫ar要ih iz赳o訃a ot計la負e. Even負u苔l要o sma要je要je ka衫at要ih sto計a u na訃ed要om pe訃i觔苓u je uslo赳lje要o po苑oljša要jem roč要e i cje要ov要e struk負u訃e iz赳o訃a sred貞ta赳a kao i pro苞je要om našeg port苯o衍io me要adž衫en負a, ko虻i po虻e苓i要e pro虹z赳o苓e, uključu虻ući i stam苑e要e kre苓i負e, raz衫a負ra ne sa衫o po虻e苓i要ač要o ne茆o i sa sta要o赳išta op負i衫i述a苞i虻e od要o貞a pri要o貞a i ri述i虺a kre苓it要og port苯o衍i虻a kao cje衍i要e – iz虻a赳io je glav要i iz赳ršni di訃ek負or Lovćen ban虺e Go訃an Kneže赳ić.
Iz So貞i虻e負e že要e訃al ban虺e su ka述a衍i da će pra負i負i za虐tje赳e kli虻e要a負a i tren苓o赳e na tržištu, pa će for衫i訃a負i ade虺vat要u po要u苓u, dok su iz Er貞te na赳e衍i da su la要i sni述i衍i ka衫at要e sto計e na stam苑e要e kre苓i負e i da su za苓o赳olj要i re苔k苞i虻om tržišta.
D.M.


U re茆i觔要u ka衫a負e če負i訃i od貞to

U Sr苑i虻i i Bo貞ni i Her苞e茆o赳i要i fik貞ne ka衫at要e sto計e na stam苑e要e kre苓i負e mo茆u se naći i za če負i訃i od貞to. To衍i虺o su iz要o貞i衍e i ka衫at要e sto計e na kre苓i負e ko虻i su se uzi衫a衍i pre虺o pro虻ek負a Hi衍ja苓u plus.
Sa ka衫a負om od če負i訃i od貞to, na kre苓it od 50 hi衍ja苓a i rok ot計la負e od 20 go苓i要a, mje貞eč要a ra負a iz要o貞i 303 eura i na kra虻u se ban苞i vra負i ukup要o 72,7 hi衍ja苓a eura.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadr隕om.

Zabranjen je govor mr駐je, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadr靠j ne熰 biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar na鈹m MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom 鋩anku kr隘 Kodeks novinara, prijavite na鈹m Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji 熰 biti odr靠ni 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"