Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-01-21 EPCG KRIJE NAČIN NA KOJI OBRAČUNAVA ZARADE RUKOVODEĆEM KADRU
Izvršni direktor Maljo potpisao akt Lažni koeficijenti za 70 menadžera EPCG je u decembru usvojila akt o sistematizaciji kojim je povećala koeficijente za 70 menadžera. Menadžeri, međutim, nijesu primili zaradu shodno aktu o sistematizaciji, već su primili „ugovorenu” zaradu, koja se ne obračunava shodno koeficijentima iz akta
Dan - novi portal
Za­po­sle­ni­ma u Elek­tro­pri­vre­di, uklju­ču­ju­ći i me­na­dže­re, de­cem­bar­ske za­ra­de su is­pla­će­ne shod­no ko­lek­tiv­nom ugo­vo­ru, iako je on is­te­kao po­čet­kom de­cem­bra, po­tvr­di­lo je „Da­nu” vi­še iz­vo­ra bli­skih ener­get­skoj kom­pa­ni­ji. Do­go­vor o ko­lek­tiv­nom ugo­vo­ru još ni­je po­stig­nut sa re­pre­zen­ta­tiv­nim sin­di­ka­tom, a u de­cem­bru je upra­va kom­pa­ni­je na­ja­vlji­va­la da će se za­po­sle­ni­ma, u slu­ča­ju ne­pot­pi­si­va­nja ko­lek­tiv­nog ugo­vo­ra, za­ra­de bi­ti is­pla­će­ne shod­no gran­skom ugo­vo­ru. Pre­ma gran­skom za­ra­de za­po­sle­nih bi bi­le ma­nje oko 30 pro­ce­na­ta.
Od­bor di­rek­to­ra je po­lo­vi­nom de­cem­bra usvo­jio akt o si­ste­ma­ti­za­ci­ji ko­jim je 35 me­na­dže­ra od 70 iz­gu­bi­lo taj sta­tus, ali su im po­ve­ća­ni ko­e­fi­ci­jen­ti sa 7,2 na 9,5. Me­đu­tim, ni taj akt se ni­je pri­mje­nio pri­li­kom ob­ra­ču­na i is­pla­te de­cem­bar­skih za­ra­da, pa je svih 70 me­na­dže­ra pri­mi­lo „ugo­vo­re­nu” de­cem­bar­sku za­ra­du.
„Dan” je po­ku­šao da sa­zna ko­li­ko iz­no­se ugo­vo­re­ne za­ra­de me­na­dže­ra i na ko­ji na­čin se one ob­ra­ču­na­va­ju, te je­su li po­ve­za­ne sa ko­e­fi­ci­jen­ti­ma iz pra­vil­ni­ka o si­ste­ma­ti­za­ci­ji i ko­ja je svr­ha ko­e­fi­ci­je­na­ta uko­li­ko se oni ne pri­mje­nju­ju na ob­ra­čun za­ra­da me­na­dže­ra. Iz EPCG ju­če na na­ša pi­ta­nja ni­je­su od­go­vo­ri­li, dok su ra­ni­je ka­za­li da se ob­ra­ču­ni i is­pla­ta ugo­vo­re­nih za­ra­da za 70 me­na­dže­ra vr­ši u skla­du sa po­li­ti­kom na­kna­da kom­pa­ni­je i da ne za­vi­se od iz­no­sa ob­ra­čun­ske vri­jed­no­sti ko­e­fi­ci­jen­ta iz ak­ta o si­ste­ma­ti­za­ci­ji.
Da su pla­te me­na­dže­ra skri­ve­na taj­na, go­vo­ri i po­da­tak ko­ji je ra­ni­je „Da­nu” dao pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta za­pso­le­nih EPCG Zo­ran Osto­jić.
– Sin­di­kat je tra­žio po­dat­ke o za­ra­da­ma me­na­dže­ra, ali smo do­bi­li sa­mo ku­mu­la­ti­van po­da­tak da je pro­sjek za­ra­da me­na­dže­ra oko 1,5 hi­lja­da eura – re­kao je Osto­jić.
Dru­gi iz­vor „Da­na” iz EPCG je ka­zao da se za­ra­de me­na­dže­ra kre­ću od 1.300 do če­ti­ri hi­lja­de, te da u pro­sje­ku iz­no­se oko dvi­je hi­lja­de eura.
Uko­li­ko se uzmu u ob­zir ovi po­da­ci, to bi zna­či­lo da EPCG za ne­to pla­te me­na­dže­ra mje­seč­no iz­dva­ja iz­me­đu 105 i 150 hi­lja­da eura, a na go­di­šnjem ni­vou od 1,26 mi­li­o­na do 1,8 mi­li­o­na eura. Na kra­ju no­vem­bra EPCG je ima­la 976 za­po­sle­nih.
Upra­va EPCG je u pre­go­vo­ri­ma sa sin­di­ka­tom tra­ži­la sma­nje­nje za­ra­da za šest od­sto iz raz­lo­ga što su im sma­nje­ni pri­ho­di za oko 10 mi­li­o­na od­lu­kom re­gu­la­to­ra. Pro­cje­nju­ju da će ovu go­di­nu za­vr­ši­ti sa 10 mi­li­o­na mi­nu­sa.
Ve­ćin­ski vla­snik EPCG je dr­ža­va sa 57 od­sto ak­ci­ja, dok A2A ima 41,7 od­sto di­o­ni­ca.
Pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra je Sr­đan Ko­va­če­vić, a iz­vvr­šni di­re­ko­tr To­ni­no Ma­ljo.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"