Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-01-22 FLEŠ
Dan - novi portal
Sa­slu­ša­va­ju Sa­mar­dži­ća i Pe­ši­ća
Skup­štin­ski od­bor za od­bra­nu i bez­bjed­nost oba­vi­će sju­tra kon­sul­ta­tiv­no sa­slu­ša­nje voj­no-di­plo­mat­skog pred­stav­ni­ka Cr­ne Go­re, ad­mi­ra­la Dra­ga­na Sa­mar­dži­ća, pri­je stu­pa­nja na funk­ci­ju iza­sla­ni­ka od­bra­ne pri Mi­si­ji OEBS-a u Be­ču. Po­sla­ni­ci će oba­vi­ti i kon­sul­ta­tiv­no sa­slu­ša­nje voj­no-di­plo­mat­skog pred­stav­ni­ka Cr­ne Go­re, bri­gad­nog ge­ne­ra­la Raj­ka Pe­ši­ća, pri­je stu­pa­nja na funk­ci­ju.
Pe­šić stu­pa na du­žnost voj­nog pred­stav­ni­ka Cr­ne Go­re pri NA­TO-u i Evrop­skoj uni­ji u Bri­se­lu.A.O.

Po­ziv za NVO
Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma upu­ti­lo je jav­ni po­ziv ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma (NVO) za pred­la­ga­nje kan­di­da­ta za čla­na rad­ne gru­pe za iz­ra­du pred­lo­ga ured­be o na­či­nu i bli­žim kri­te­ri­ju­mi­ma za ko­ri­šće­nje sred­sta­va za so­ci­jal­no sta­no­va­nje.
NVO je upu­ćen i po­ziv za pred­la­ga­nje kan­di­da­ta za čla­na rad­ne gru­pe za iz­ra­du pred­lo­ga ured­be o po­stup­ku i kri­te­ri­ju­mi­ma za pre­tva­ra­nje po­seb­nih i za­jed­nič­kih dje­lo­va stam­be­ne zgra­de u po­slov­ne pro­sto­ri­je.A.O.

Re­for­ma upra­ve naj­zna­čaj­ni­ja
Re­for­ma jav­ne upra­ve pred­sta­vlja jed­nu od naj­zna­čaj­ni­jih re­form­skih obla­sti u sva­koj dr­ža­vi i pru­ža okvir za spro­vo­đe­nje dru­gih po­li­ti­ka, ka­za­la je pred­stav­ni­ca UNDP Fi­o­na Me­klu­ni to­kom su­sre­ta sa mi­ni­strom jav­ne upra­ve Su­za­nom Pri­bi­lo­vić. Me­klu­ni je ka­za­la da je va­žno pri­stu­pi­ti re­fo­r­mi jav­ne upra­ve u fa­za­ma, na ko­he­rent­no pla­ni­ran na­čin i kre­i­ra­ti re­form­sku agen­du sa sta­no­vi­šta ukup­ne Vla­de.
– Pri­bi­lo­vić je is­ta­kla da je je­dan od zna­čaj­nih iza­zo­va za raz­voj Cr­ne Go­re kre­i­ra­nje funk­ci­o­nal­ne jav­ne upra­ve, ka­ko na dr­žav­nom, ta­ko i na lo­kal­nom ni­vou u pro­ce­su us­po­sta­vlja­nja tran­spa­rent­ne i ra­ci­o­nal­ne jav­ne upra­ve ko­ja je okre­nu­ta ka gra­đa­ni­nu. U ve­zi s tim stvo­ri­će­mo uslo­ve da dr­ža­va po­sta­ne pra­vi ser­vis gra­đa­na sa mo­der­nom i kva­li­tet­nom jav­nom upra­vom – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.A.O.

Fo­kus ži­vot­na sre­di­na
Fo­kus Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma bi­će oču­va­nje ži­vot­ne sre­di­ne i kul­tur­nog na­sle­đa, po­ru­čio je mi­ni­star Pa­vle Ra­du­lo­vić. On je to­kom sa­stan­ka sa am­ba­sa­do­rom Austri­je u Cr­noj Go­ri Jo­ha­nom Fro­hli­hom uka­zao na va­žnost sa­rad­nje sa austrij­skom am­ba­sa­dom i Evrop­skom uni­jom i eks­pert­ske po­mo­ći u obla­sti­ma ko­je su u nad­le­žno­sti mi­ni­star­stva.
– Fro­hlih je iz­ra­zio sprem­nost am­ba­sa­de Austri­je da pru­ži po­moć pri an­ga­žo­va­nju naj­bo­ljih eks­pe­ra­ta i da oče­ku­je na­sta­vak do­bre sa­rad­nje. Iz­ra­zio je za­do­volj­stvo što je u obla­sti tu­ri­zma već ostva­re­na sa­rad­nja iz­me­đu dvi­je ze­mlje, te u ve­zi s tim po­seb­no na­gla­sio zna­čaj sa­rad­nje iz­me­đu Pla­ni­nar­skog sa­ve­za Cr­ne Go­re i Al­pi­ni­stič­kog sa­ve­za Austri­je – sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"