Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-01-22 FLEŠ
Dan - novi portal
Po­stu­pak pro­tiv po­li­caj­ca
Na­čel­nik Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca do­sta­vio je Etič­kom od­bo­ru spi­se pred­me­ta na mi­šlje­nje u ve­zi sa po­kre­nu­tom ini­ci­ja­ti­vom za utvr­đi­va­nje di­sci­plin­ske od­go­vor­no­sti pro­tiv po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka J.B. zbog osno­va sum­nje da je po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti. Sa­gle­da­va­ju­ći na­ve­de­ni pred­met, Etič­ki od­bor se iz­ja­snio da je u po­stu­pa­nju po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka J.B. do­šlo do kr­še­nja Ko­dek­sa po­li­cij­ske eti­ke u čla­nu 15.
– Po­li­cij­ski slu­žbe­nik tre­ba da se kao do­bar do­ma­ćin sta­ra o upra­vlja­nju i ko­ri­šće­nju ma­te­ri­jal­nih i fi­nan­sij­skih sred­sta­va ko­ja su mu po­vje­re­na u vr­še­nju po­slo­va, kao i spre­ča­va­nju nji­ho­vog ne­za­ko­ni­tog ko­ri­šće­nja. Po­li­cij­ski slu­žbe­nik tre­ba da se sta­ra o pred­u­zi­ma­nju pro­pi­sa­nih mje­ra za­šti­te ma­te­ri­jal­nih i fi­nan­sij­skih sred­sta­va ko­ja su mu po­vje­re­na u vr­še­nju po­slo­va, kao i o ot­kla­nja­nju mo­guć­no­sti na­stan­ka ma­te­ri­jal­ne šte­te u po­li­ci­ji – na­vo­de iz po­li­ci­je.D.Ž.

U pri­tvor zbog dro­ge
Ko­la­šin­cu D.B. (31), ko­ji je li­šen slo­bo­de pri­je dva da­na, od­re­đen je pri­tvor do mje­sec da­na. On je slo­bo­de li­šen zbog sum­nje da se ba­vio šver­com nar­ko­ti­ka. Na sa­slu­ša­nju je ne­gi­rao iz­vr­še­nje tog dje­la. Po­li­cij­ski i ca­rin­ski slu­žbe­ni­ci su 19. ja­nu­a­ra oko 1.40 ča­so­va na gra­nič­nom pre­la­zu Do­bra­ko­vo kon­tro­li­sa­li auto­bus ko­ji sa­o­bra­ća na li­ni­ji Her­ceg No­vi–Be­o­grad. Kon­tro­lom li­ca i auto­bu­sa u ran­cu D.B, u ko­jem se na­la­zi­la gar­de­ro­ba, ot­ki­ve­na je ma­te­ri­ja tam­no­ze­le­ne bo­je za ko­ju se sum­nja da je opoj­na dro­ga ma­ri­hu­a­na ti­pa skank. Ra­di se o tri pa­ko­va­nja ove dro­ge, ukup­ne te­ži­ne 2.920 gra­ma, a ko­ja su bi­la uši­ve­na u jak­nu ko­ja je sa dru­gom gar­de­ro­bom bi­la u ran­cu. D.B. je li­šen slo­bo­de, a dro­gu i osta­le stva­ri pre­u­ze­li su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv dro­ge ra­di da­ljeg po­stu­pa­nja. D.Ž.

Za­ka­zan Sud­ski sa­vjet
Za po­ne­de­ljak u 13 ča­so­va za­ka­za­na je sjed­ni­ca Sud­skog sa­vje­ta, ob­ja­vlje­no je na saj­tu te in­sti­tu­ci­je. Pred­lo­že­no je usva­ja­nje za­pi­sni­ka sa pro­šle sjed­ni­ce, oba­vlja­nje in­ter­vjua sa kan­di­da­ti­ma pri­ja­vlje­nim za za­mje­ni­ke čla­no­va Ko­mi­si­je za po­la­ga­nje pra­vo­sud­nog is­pi­ta i do­no­še­nje od­lu­ke o iz­bo­ru za­mje­ni­ka čla­no­va. Jed­na od ta­ča­ka je po­sve­će­na pre­stan­ku funk­ci­je Di­ja­ni Kne­že­vić, su­di­ji Su­da za pre­kr­ša­je u Bu­dvi, a bi­će do­ni­je­to rje­še­nje o na­kna­di za­ra­de za pe­ri­od od go­di­nu da­na. Na dnev­nom re­du je i iz­vje­štaj o ra­du ko­mi­si­je za Etič­ki ko­deks su­di­ja za pe­ri­od od 1. ja­nu­a­ra do 31. de­cem­bra pro­šle go­di­ne.D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"