Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-01-22 UNAPRIJEĐEN ZAKON O MEĐUNARODNOJ I PRIVREMENOJ ZAŠTITI STRANACA Jači sistem azila
Dan - novi portal
Za­ko­nom o me­đu­na­rod­noj i pri­vre­me­noj za­šti­ti stra­na­ca us­po­sta­vlja­ju se i pri­mje­nju­ju pra­vič­ne i eks­pe­di­tiv­ne pro­ce­du­re azi­la, ka­ko bi se pra­vo­vre­me­no iden­ti­fi­ko­va­li oni ko­ji­ma je po­treb­na me­đu­na­rod­na za­šti­ta i oni za ko­je to ni­je slu­čaj. U obra­zlo­že­nju za­ko­na ko­ji je usvo­ji­la Skup­šti­na na­vo­di se da će Cr­na Go­ra us­po­sta­vi­ti efi­ka­san i je­din­stven si­stem azi­la u ko­me se stran­ci­ma ko­ji tra­že me­đu­na­rod­nu za­šti­tu ga­ran­tu­ju, kao i u dr­ža­va­ma Evrop­ske uni­je, jed­na­ke šan­se za uspjeh u po­stup­ku, kao i ga­ran­ci­je za isti tret­man.
Za­kon sa­dr­ži stan­dar­de me­đu­na­rod­nog hu­ma­ni­tar­nog pra­va i za­šti­te ljud­skih pra­va u raz­vo­ju i pri­mje­ni po­li­ti­ke pri­je­ma, i de­fi­ni­še po­tre­bu da se stvo­ri si­gu­r­no i do­sto­jan­stve­no okru­že­nje za stran­ce ko­ji tra­že me­đu­na­rod­nu za­šti­tu, obes­hra­bru­ju­ći bi­lo ko­ji vid zlo­u­po­tre­be u si­ste­mu azi­la.
– Iz­bje­ći će se du­ga raz­do­blja ne­si­gur­no­sti za stran­ce ko­ji tra­že me­đu­na­rod­nu za­šti­tu, obes­hra­bri­će se zlo­u­po­tre­ba si­ste­ma azi­la i olak­ša­će ukup­ni za­htje­vi u si­ste­mu pri­je­ma – na­vo­di se u obra­zlo­že­nju pro­pi­sa.
Za­kon o me­đu­na­rod­noj i pri­vre­me­noj za­šti­ti stra­na­ca de­fi­ni­še in­sti­tu­te evrop­skog za­ko­no­dav­stva – dje­la pro­go­na, vr­ši­o­ce pro­go­na, raz­lo­ge za is­klju­če­nje, si­gur­nu ze­mlju po­ri­je­kla, si­gur­nu „tre­ću ze­mlju“, si­gur­nu evrop­sku „tre­ću ze­mlju“, ne­pri­hva­tlji­ve za­htje­ve, po­stup­ke na gra­ni­ci i sud­sku za­šti­tu.
– Po­seb­nim pro­ce­du­ral­nim ga­ran­ci­ja­ma pru­ža se od­go­va­ra­ju­ća po­dr­ška stran­ci­ma ko­ji tra­že me­đu­na­rod­nu za­šti­tu s ob­zi­rom na nji­ho­ve po­seb­ne okol­no­sti – uz­rast, pol, sek­su­al­no opre­dje­lje­nje, rod­ni iden­ti­tet, te­ške bo­le­sti, men­tal­no zdra­vlje ili po­sle­di­ce mu­če­nja, si­lo­va­nja ili dru­gih te­ških ob­li­ka psi­ho­lo­škog, fi­zič­kog ili na­si­lja – obra­zlo­že­no je u za­ko­nu.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"