Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-01-22 PODGORIČANIN MIRO RADEVIĆ OPTUŽIO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD PODGORICA ZA POLITIČKU DISKRIMINACIJU
Radević Ukinuli su mi socijalu jer nijesam glasao za DPS Sve što imamo od ove države jesu hapšenja, jer smo protestovali zbog lošeg stanja u državi– ogorčen je Miro Radević Socijalu su mi ukinuli tačno pred izbore, a od direktorice Centra za socijalni rad Ane Stijepović tražio sam objašnjenje. Rekla mi je da je ne zanimam i da idem u ministarstvo – kaže Radević
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Mi­ro Ra­de­vić op­tu­žio je Cen­tar za so­ci­jal­ni rad Pod­go­ri­ca za po­li­tič­ku dis­kri­mi­na­ci­ju, jer su mu uki­nu­li ma­te­ri­jal­no obez­bje­đenje po­ro­di­ce, iako je rad­no ne­spo­so­ban i ne­ma iz­vor pri­ma­nja. On je u iz­ja­vi za „Dan” ka­zao da sum­nja da je ostao bez so­ci­jal­ne po­mo­ći jer ni­je gla­sao za De­mo­krat­sku par­ti­ju so­ci­ja­li­sta (DPS) i to što je vi­še pu­ta uče­sto­vao u pro­te­sti­ma pro­tiv vla­sti ne­za­do­vo­ljan sta­njem u dr­ža­vi.
– So­ci­ja­lu su mi uki­nu­li tač­no pred iz­bo­re i ja sam od di­rek­to­ri­ce Cen­tra za so­ci­jal­ni rad Ane Sti­je­po­vić tra­žio ob­ja­šnje­nje, a ona mi je re­kla da je ne za­ni­mam i da idem u Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja. Za­lud sam išao i u mi­ni­star­stvo i pri­čao da ne­mam ni­šta od imo­vi­ne, kao što i ne­mam. Ni­je­su uva­ži­li to što bo­lu­jem od epi­lep­si­je i ne mo­gu da ra­dim, ali da bih pre­ži­vio i pre­hra­nio po­ro­di­cu mo­ram da ra­dim za dnev­ni­cu, pa ako na­đem ka­kav po­sao do­bro je – ka­že Ra­de­vić.
On is­ti­če da ima že­nu i si­na, ko­ji su ta­ko­đe ne­za­po­sle­ni, a ta­ko­đe su hap­še­ni zbog uče­šća u pro­te­sti­ma pro­tiv vla­sti.
– Ni­šta ne­mam od imo­vi­ne i pri­ho­da. Sve što ima­mo od ove dr­ža­ve su hap­še­nja, jer smo pro­te­sto­va­li sa Mar­kom Mi­la­či­ćem ne­za­do­volj­ni sta­njem u dr­ža­vi. Ne­mam ima­nja ni auta, ali me­ne ne sle­du­je ni­šta. Bo­ga­ta­ši u dr­ža­vi do­bi­ja­ju so­ci­jal­nu po­moć, a za si­ro­ti­nju ne­ma ni­šta. Znam za lju­de ko­ji ima­ju auta, ku­će, ima­nja, ali ne­ka­ko do­bi­ja­ju so­ci­jal­nu po­moć. Sve su pri­li­ke da su oni po­li­tič­ki po­dob­ni, za raz­li­ku od me­ne – sma­tra Ra­de­vić.
On na­vo­di da ovo ni­je pr­vi put da ga vlast pro­go­ni.
– Ga­si­li su mi stru­ju, po­ku­ša­li su da sru­še ku­ću u ko­joj ži­vi­mo. Ra­ni­je ka­da sam do­bio so­ci­jal­nu po­moć pri­lo­žio sam iste pa­pi­re ko­je imam i sa­da, ni­šta se ni­je pro­mi­je­ni­lo, ali su od­lu­či­li da mi us­kra­te i to ma­lo si­ro­ti­nje da bi vi­še ima­li za svo­je sled­be­ni­ke – ogor­čen je Ra­de­vić.
U rje­še­nju ko­jim se Ra­de­vi­ću uki­da ma­te­ri­jal­no obez­bje­đe­nje na­vo­di se da mu se to pra­vo ob­u­sta­vlja jer je spo­so­ban za rad. Pre­ci­zi­ra se da je Ra­de­vi­ću da­tu pra­vo na ma­te­ri­jal­no obez­bje­đe­nje na pe­ri­od od go­di­nu, ali mu ni­je pro­du­že­no iako ni­je na­šao za­po­sle­nje.
Da u dr­ža­vi ima nov­ca za so­ci­jal­na da­va­nja naj­si­ro­ma­šni­jim gra­đa­ni­ma svje­do­če broj­ni pri­mje­ri is­pla­te po­mo­ći li­ci­ma bli­skim vla­sti. Iz­me­đu osta­lih, jed­no­krat­na so­ci­jal­na po­moć „zbog te­ške ma­te­ri­jal­ne si­tu­a­ci­je“, is­pla­će­na je i vi­ce­gu­ver­ne­ru Cen­tral­ne ban­ke Ni­ko­li Fa­bri­su ko­jem je mje­seč­na za­ra­da ne­ko­li­ko hi­lja­da eura.
Ak­ci­ja za ljud­ska pra­va (HRA) za­tra­ži­la je od pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća i vr­hov­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca Ivi­ce Stan­ko­vi­ća da is­pi­ta­ju za­ko­ni­tost tro­še­nja 4,25 mi­li­o­na eura na ime „jed­no­krat­nih so­ci­jal­nih po­mo­ći“, ko­je su Vla­da i dru­gi bu­džet­ski ko­ri­sni­ci is­pla­ti­li kao po­mo­ći za li­je­če­nje, ško­lo­va­nje ili po­bolj­ša­nje ma­te­ri­jal­ne si­tu­a­ci­je od ja­nu­a­ra 2014. go­di­ne do ja­na­ra 2017.
M.S.


U mi­ni­star­stvu tvr­de da mo­že da ra­di

U Mi­ni­star­stvu ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja na­vo­de da je Ra­de­vi­ću pri­zna­to pra­vo na ma­te­ri­jal­no obez­bje­đe­nje do 31. ma­ja 2016. go­di­ne, na osno­vu po­sto­ja­nja spo­sob­no­sti za rad.
– Či­nje­ni­cu ne­spo­sob­no­sti za rad Cen­tar utvr­đu­je na osno­vu na­la­za, ocje­ne i mi­šlje­nja so­ci­jal­no-lje­kar­ske ko­mi­si­je. Na­i­me, pro­vo­ste­pe­na so­ci­jal­no-lje­kar­ska ko­mi­si­ja Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja je na osno­vu ne­po­sred­nog pre­gle­da i uvi­da u me­di­cin­sku do­ku­men­ta­ci­ju u spi­si­ma pred­me­ta, na­la­zom, ocje­nom i mi­šlje­njem od 26. ma­ja 2015. go­di­ne utvr­di­la rad­nu ne­spo­sob­nost u tra­ja­nju od 1. ju­na 2015. do 31. ma­ja 2016. go­di­ne. R.M. je pod­nio za­htjev za pre­du­že­tak pra­va. Pr­vo­ste­pe­na so­ci­jal­no-lje­kar­ska ko­mi­si­ja Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja je na osno­vu ne­po­sred­nog pre­gle­da i uvi­da u me­di­cin­sku do­ku­men­ta­ci­ju u spi­si­ma pred­me­ta, na­la­zom, ocje­nom i mi­šlje­njem od 31. ju­la 2016. go­di­ne, utvr­di­la da je ime­no­va­ni spo­so­ban za rad. Na osno­vu tog na­la­za Cen­tar za so­ci­jal­ni Pod­go­ri­ca do­nio je rje­še­nje i to 24. av­gu­sta 2016. go­di­ne da R.M. pre­sta­je pra­vo na ma­te­ri­jal­no obez­bje­đe­nje. Ime­no­va­ni je na na­ve­de­no rje­še­nje pod­nio žal­bu. I mi­šlje­nje dru­go­ste­pe­ne so­ci­jal­no-lje­kar­ske ko­mi­si­je od 21. de­cem­bra 2016. go­di­ne, ko­jim je utvr­đe­no da je ime­no­va­ni spo­so­ban za rad, je­ste da je ta ko­mi­si­ja sa­gla­sna sa na­la­zom, ocje­nom i mi­šlje­njem pro­ve­ste­pe­ne so­ci­jal­no-lje­kar­ske ko­mi­si­je. Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja je od­bi­lo žal­bu kao neo­sno­va­nu – na­vo­de u mi­ni­star­stvu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"