Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Lov i ribolov - datum: 2016-12-17 STUDENTIMA TREĆE GODINE POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA ODRŽANO PREDAVANJE O lovstvu na akademskom nivou
Dan - novi portal
Lo­vač­ko dru­štvo „Ce­ti­nje” usko­ro će u Za­branu kra­lja Ni­ko­le ob­no­viti ogra­de i obje­k­te najavio je Nikola Mar­ko­vić, predsjednik LSCG
U „Za­bra­nu Kra­lja Ni­ko­le” u sklo­pu sa­rad­nje Po­ljo­pri­vred­nog fa­kul­te­ta iz Pod­go­ri­ce i Lo­vač­kog sa­ve­za Cr­ne Go­re, stu­den­ti­ma je odr­ža­no pre­da­va­nje o lov­stvu. Na tre­ćoj na­stav­noj go­di­ni po­red dru­gih pred­me­ta iz­u­ča­va se i pred­met lov­stva.
Pre­da­va­nje u „Za­bra­nu” na te­me „Isto­ri­jat i zna­čaj lov­stva u Cr­noj Go­ri” i „Lo­vač­ko oruž­je, po­dje­la i na­či­ni upo­tre­be” odr­žao je pred­sjed­nik Lo­vač­kog sa­ve­za Cr­ne Go­re Ni­ko­la Mar­ko­vić.
Iz­me­đu osta­log, pred­sjed­nik je is­ta­kao da je pre­da­va­nje or­ga­ni­zo­va­no u uz­goj­nom objek­tu je­le­na lo­pa­ta­ra na Ri­je­ci Cr­no­je­vi­ća ko­ji je naj­sta­ri­ji obje­kat ove vr­ste u Cr­noj Go­ri, a ko­jeg je osno­vao kra­jem XIX vi­je­ka Kralj Ni­ko­la. Po­se­ban zna­čaj ovaj obje­kat ima jer je nje­go­vim osni­va­njem i, u to vri­je­me, osni­va­njem i ne­kih dru­gih slič­nih obje­ka­ta, a ne­što ka­sni­je i do­nese­nom Za­ko­nu o lo­vu, ute­me­lje­no or­ga­ni­zo­va­no lov­stvo u Cr­noj Go­ri. Obje­kat je za­hva­lju­ju­ći Lo­vač­kom dru­štvu „Ce­ti­nje” sa­ču­van i u nje­mu se na­la­zi pe­de­se­tak je­din­ki je­le­na lo­pa­ta­ra ko­ji­ma se po­kla­nja pu­na pa­žnja.
- U „Za­branu kra­lja Ni­ko­le” usko­ro će Lo­vač­ko dru­štvo „Ce­ti­nje” ob­no­viti ogra­de i obje­k­te u nje­mu – is­ta­kao je pred­sjed­nik Mar­ko­vić.
Stu­den­ti su upo­zna­ti sa or­ga­ni­za­ci­jom lov­stva u Cr­noj Go­ri, Lo­vač­kim sa­ve­zom Cr­ne Go­re – na­ci­o­nal­nom aso­ci­ja­ci­jom lo­va­ca, zna­ča­jem lov­stva pr­ven­stve­no ka­da su u pi­ta­nju uz­goj i za­šti­ta di­vlja­či, sta­njem po­pu­la­ci­ja di­vlja­či u Cr­noj Go­ri i na­či­ni­ma odr­ži­vog ko­ri­šće­nja di­vlja­či.
Dru­gi dio na­sta­ve bio je ve­zan za lo­vač­ko oruž­je i na­či­ne i vr­ste lo­va di­vlja­či. Stu­den­ti su upo­zna­ti sa lo­vač­kim oruž­jem sa olu­če­nim i glat­kim ci­je­vi­ma, na­či­nom nji­ho­ve upo­tre­be u svr­hu lo­va di­vlja­či i vr­sta­ma di­vlja­či ko­je su u Cr­noj Go­ri do­zvo­lje­ne za lov kao i po­je­di­nim vr­sta­ma i na­či­ni­ma lo­va te di­vlja­či.
Pro­fe­sor na na­stav­nom pred­me­tu lov­stvo dr Mić­ko Ču­ro­vić za­hva­lio je Lo­vač­kom sa­ve­zu Cr­ne Go­re i nje­go­vom pred­sjed­ni­ku na go­sto­prim­stvu i pre­da­va­nju upo­zna­ju­ći ovu ge­ne­ra­ci­ju stu­de­na­ta da sa­rad­nja Po­ljo­pri­vred­nog fa­kul­te­ta iz Pod­go­ri­ce i Lo­vač­kog sa­ve­za Cr­ne Go­re ima du­gu tra­di­ci­ju i da se re­dov­no sva­ke go­di­ne or­ga­ni­zu­ju za­jed­nič­ka pre­da­va­nja. On je pod­sje­tio da Po­ljo­pri­vred­ni fa­kul­tet iz Pod­go­ri­ce i Lo­vač­ki sa­vez Cr­ne Go­re ima­ju sa­rad­nju sa Po­ljo­pri­vred­nim fa­kul­te­tom iz Osje­ka i na­ja­vio za­jed­nič­ke pro­jek­te sa lov­stvom Hr­vat­ske.A.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"