Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-01-13 ODBRANA OPTUŽENOG U BUDVANSKOJ AFERI NA KORAK OD DOGOVORA SA VIŠIM SUDOM U PODGORICI
Marović Maroviću opraštaju trećinu kazne Imamo pravo na određene pravne ljekove, zbog toga tražimo uslovni otpust nakon dvije trećine izdržane kazne. Smatram da moj branjenik Dragan Marović ispunjava sve zakonske uslove da se donese takvo rješenje i da mu se uslovi preostali iznos kazne – izjavio je advokat Zdravko Begović
Dan - novi portal
Pod­go­rič­ki Vi­ši sud na­red­nih da­na će od­lu­či­ti o uslov­nom ot­pu­stu Dra­ga­na Ma­ro­vi­ća, ko­ji se na­la­zi na iz­dr­ža­va­nju je­din­stve­ne ka­zne od 13 mje­se­ci za­tvo­ra zbog uče­šća u ko­rup­ci­o­na­škim afe­ra­ma u Bu­dvi, po­tvr­di­la nam je port­pa­rol Vi­šeg su­da Aida Mu­zu­ro­vić. Maroviću su prethodno spojene dvije kazne po sporazumu o priznanju krivice. I tada mu je jedinstvena kazna zatvora smanjena, a očigledno neće odležati ni ono što je predviđeno sporazumom.
Uko­li­ko sud po­zi­tiv­no od­lu­či o nje­go­vom za­htje­vu, ima­ju­ći u vi­du da je od­le­žao dvi­je tre­ći­ne ka­zne, Ma­ro­vić će se ubr­zo na­ći na slo­bo­di.
On je pre­su­da­ma Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci osu­đen na ka­zne za­tvo­ra od po se­dam mje­se­ci zbog kri­vič­nog dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja. Na­kon pra­vo­sna­žno­sti tih pre­su­da, okri­vlje­ni i nje­gov bra­ni­lac Zdrav­ko Be­go­vić pod­ni­je­li su za­htjev za spa­ja­nje ka­zni i Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci mu je iz­re­kao je­din­stve­nu ka­znu za­tvo­ra od 13 mje­se­ci.
Ma­ro­vić je uhap­šen u av­gu­stu pro­šle go­di­ne.
-Imamo pra­vo na od­re­đe­ne prav­ne lje­ko­ve, zbog toga tražimo uslov­ni ot­pust na­kon dvi­je tre­ći­ne iz­dr­ža­ne ka­zne. Sma­tram da moj bra­nje­nik Dra­gan Ma­ro­vić is­pu­nja­va sve za­kon­ske uslo­ve da se do­ne­se ta­kvo rje­še­nje i da mu se uslo­vi pre­o­sta­li iz­nos ka­zne – iz­ja­vio je ra­ni­je Be­go­vić.
On je u Višem sudu u Podgorici pred sudijom Borisom Savićem, ranije potvrdio da pristaje na kaznu zatvora predviđeno sporazumom o priznanju krivice.
Tada je priznao da je kriv u slučaju TQ Plaza i izgradnje donjeg bulevara u Budvi. Prema procjeni koja je izvršena tokom istrage iznos štete za slučaj Krapina je 1.150.457,607 eura, a za donji Bulevar 3.706.160,57 eura.
Predstavnik opštine Budva nije postavljao pitanje imovinskopravnog zahtjeva, jer Marović, prema navodima Optužnice, nije za sebe pribavio imovinsku korist.
Marović je proveo u zatvoru devet mjeseci, a na slobodu je pušten nakon što je pristao da potpiše sporazum o priznanju krivice.
VJ.D.


Traže odlaganje

Iako je bi­lo oče­ki­va­no, Dra­ga­nu dru­štvo u spu­škom za­tvo­ru ni­je pra­vio nje­gov sta­ri­ji brat Sve­to­zar Ma­ro­vić, ko­ji je pri­znao da je šef kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je ošte­ti­la bu­dvan­sku ka­su za ne­ko­li­ko de­se­ti­na mi­li­o­na eura. Na osno­vu dva spo­ra­zu­ma sa tu­ži­la­štvom, on je osu­đen na ukup­no tri go­di­ne i de­set mje­se­ci za­tvo­ra.
I Sve­to­za­rov sin Mi­loš Ma­ro­vić osu­đen je zbog zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja iz­vr­še­nog na or­ga­ni­zo­van na­čin. Pre­su­da je do­sta­vlje­na ko­tor­skom su­du kra­jem sep­tem­bra, ali je po­tom tu­ži­la­štvo tra­ži­lo od­la­ga­nje iz­vr­še­nja za tri mje­se­ca ka­ko bi se mla­đem Ma­ro­vi­ću osta­vi­lo vri­je­me da obez­bi­je­di 380 hi­lja­da eura, ko­li­ko je, shod­no pre­su­di, du­žan da vra­ti dr­ža­vi. On je u me­đu­vre­me­nu upla­tio taj no­vac, ali je nje­gov bra­ni­lac za­tra­žio od­la­ga­nje iz­dr­ža­va­nja ka­zne iz zdrav­stve­nih raz­lo­ga.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"