Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-01-13 FLEŠ
Dan - novi portal
Ne ho­daj­te po je­ze­ru
Na­ci­o­nal­ni par­ko­vi Cr­ne Go­re (NPCG) ape­lo­va­li su na gra­đa­ne da ne ho­da­ju po za­le­đe­nim vo­de­nim po­vr­ši­na­ma ka­ko bi se iz­bje­gle ne­že­lje­ne po­sle­di­ce. Iz tog pred­u­ze­ća su na­ve­li da je usled ve­o­ma ni­skih tem­pe­ra­tu­ra pri­o­ba­lje Ska­dar­skog je­ze­ra za­le­đe­no.
– Ape­lu­je­mo na sve gra­đa­ne, po­seb­no na mje­šta­ne, da se su­zdr­že od ho­da­nja po za­le­đe­nim po­vr­ši­na­ma jer u sva­kom tre­nut­ku mo­že do­ći do ne­že­lje­nih po­sle­di­ca po nji­hov ži­vot i zdra­vlje – ka­za­li su iz NPCG.
Oni su za­mo­li­li sve po­sje­ti­o­ce i osta­lih na­ci­o­nal­nih par­ko­va da se su­zdr­že od ho­da­nja po za­le­đe­nim vo­de­nim po­vr­ši­na­ma.
A.O.

Ja­ča sa­rad­nja
Bi­la­te­ral­na sa­rad­nja Cr­ne Go­re i Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va u obla­sti od­bra­ne po­seb­no će se in­ten­zi­vi­ra­ti u 2017. go­di­ni, oci­je­nio je mi­ni­star od­bra­ne Pre­drag Bo­ško­vić na sa­stan­ku sa iza­sla­ni­kom od­bra­ne te ze­mlje, pot­pu­kov­ni­kom Maj­klom Tar­kvin­tom. Iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne je sa­op­šte­no da je Bo­ško­vić ka­zao da je za­do­vo­ljan di­na­mi­kom po­sled­nje fa­ze in­te­gra­ci­ja Cr­ne Go­re u Ali­jan­su, pod­sje­ća­ju­ći da je do sa­da 19 ze­ma­lja čla­ni­ca ra­ti­fi­ko­va­lo pro­to­kol.
A.O.

Do­bi­li 1.075 po­zi­va
Pro­jekt­ni tim Na­ci­o­nal­ne SOS li­ni­je za žr­tve na­si­lja u po­ro­di­ci od sep­tem­bra do decembra pri­mio je 1.075 po­zi­va, sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja. Žr­tve su lič­no upu­ti­le 924 po­zi­va, dok je 151 po­ziv sti­gao od tre­ćih li­ca ko­ji su po­zi­va­li u ko­rist žr­ta­va. Naj­če­šće su po­zi­va­li ro­đa­ci, gra­đa­ni, slu­žbe­ni­ci in­sti­tu­ci­ja i NVO.
U pret­hod­na če­ti­ri mje­se­ca po­zi­vi su pri­sti­gli iz 15 op­šti­na u Cr­noj Go­ri. Naj­vi­še po­zi­va je sti­glo iz Nik­ši­ća – 300, za­tim iz Pod­go­ri­ce – 292, Ba­ra – 72, Bu­dve – 69, Her­ceg No­vog – 62, Ko­to­ra – 56, Ce­ti­nja – 50, Ro­ža­ja – 43, Plje­va­lja – 27, Da­ni­lov­gra­da – 25 Be­ra­na – 25, Bi­je­log Po­lja – 24, Ul­ci­nja – 18, Pla­va de­vet, Tiv­ta dva i Ko­la­ši­na je­dan po­ziv.M.S.

Pre­zen­tu­ju pu­bli­ka­ci­ju
Mi­ni­star­stvo za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va or­ga­ni­zo­va­će da­nas u 11 sa­ti u KIC-u „Bu­do To­mo­vić” pre­zen­ta­ci­ju pu­bli­ka­ci­je u sklo­pu pro­jek­ta „Oču­va­nje i raz­voj na­ci­o­nal­nog iden­ti­te­ta – pro­mo­ci­ja isto­ri­je, kul­tu­re, je­zi­ka i dru­gih obi­ljež­ja na­ci­o­nal­nog iden­ti­te­ta rom­ske i egip­ćan­ske po­pu­la­ci­je na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Nik­šić“. Pu­bli­ka­ci­ju su pri­pre­mi­li So­kolj Be­ga­naj i Ta­tja­na Pe­ro­vić.
Be­ga­naj je pr­vi pri­pad­nik rom­ske po­pu­la­ci­je sa di­plo­mom ma­gi­stra u Cr­noj Go­ri i za­po­slen je u Mi­ni­star­stvu za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va u Odje­lje­nju za una­pre­đe­nje po­lo­ža­ja Ro­ma i Egip­ća­na.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"