Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-01-13 INSTITUT ALTERNATIVA TRAŽI DA SE ISPOŠTUJE ZAKON
Radonjić skriva ko krije bankovne račune
Dan - novi portal
Iz NVO In­sti­tu­ta Al­ter­na­ti­va za­tra­ži­li su od Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je, na či­jem je če­lu Sre­ten Ra­do­njić, da do­sta­vi po­dat­ke o jav­nim funk­ci­o­ne­ri­ma ko­ji su da­li sa­gla­snost za pro­vje­ru nji­ho­vih ban­kov­nih ra­ču­na.
Pre­ma ri­je­či­ma is­tra­ži­va­ča jav­nih po­li­ti­ka u In­sti­tu­tu Ane Đur­nić, Agen­ci­ja već vi­še od tri mje­se­ca od­bi­ja da im do­sta­vi spi­sak svih jav­nih funk­ci­o­ne­ra u Cr­noj Go­ri ko­ji su da­li sa­gla­snost za pr­o­vje­ru nji­ho­vih ban­kov­nih ra­ču­na, a ne da­ju ni li­stu po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka ko­ji su du­žni da pod­no­se iz­vje­štaj o pri­ho­di­ma i imo­vi­ni.
– In­sti­tut Al­ter­na­ti­va obra­tio se Agen­ci­ji u sep­tem­bru i ok­to­bru 2016. go­di­ne sa za­htje­vi­ma za slo­bo­dan pri­stup in­for­ma­ci­ja­ma, ka­ko bi­smo se in­for­mi­sa­li o to­me ko su sve u Cr­noj Go­ri jav­ni funk­ci­o­ne­ri, ko­li­ko ih ima i ko­ji su od njih da­li sa­gla­snost Agen­ci­ji da pro­vje­ri nji­ho­ve ban­kov­ne ra­ču­ne. Agen­ci­ji smo tra­ži­li i ko­pi­je do­sta­vlje­nih sa­gla­sno­sti, uz za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka – bri­sa­nje je­din­stve­nog ma­tič­nog bro­ja i bro­ja ži­ro ra­ču­na jav­nih funk­ci­o­ne­ra. Ta­ko­đe, htje­li smo da se in­for­mi­še­mo i o to­me ko­ji su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci u oba­ve­zi da svo­je pri­ho­de i imo­vi­nu pri­ja­vlju­ju Agen­ci­ji i ko­ji su od njih tu oba­ve­zu is­pu­ni­li do da­na pod­no­še­nja za­htje­va. Na­kon što vi­še od mje­sec da­na Agen­ci­ja ni­je od­go­va­ra­la na na­še za­htje­ve, pod­ni­je­li smo žal­be zbog po­vre­de pra­vi­la po­stup­ka – ću­ta­nje ad­mi­ni­stra­ci­je Agen­ci­ji za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka i slo­bo­dan pri­stup in­for­ma­ci­ja­ma (AZLP) – na­vo­di Đur­nić.
AZLP je rje­še­nji­ma od 10. i 28. de­cem­bra utvr­di­la da su žal­be Al­ter­na­ti­ve osno­va­ne i na­lo­ži­la Agen­ci­ji da do­ne­se rje­še­nja po na­šim za­htje­vi­ma u ro­ku od 15 da­na od da­na pri­je­ma rje­še­nja po žal­ba­ma.
– U oba slu­ča­ja rok od 15 da­na za do­no­še­nje rje­še­nja po za­htje­vi­ma je is­te­kao, pa se či­ni da ASK osta­je upor­na u svo­joj prak­si ne­tran­spa­rent­nog ra­da i ne­re­dov­nog i ne­pot­pu­nog in­for­mi­sa­nja jav­no­sti. Po­zi­va­mo je da po­stu­pi po rje­še­nju AZLP, do­ne­se rje­še­nja po na­šim za­htje­vi­ma i do­sta­vi nam tra­že­ne in­for­ma­ci­je. Pod­sje­ća­mo da je In­sti­tut Al­ter­na­ti­va i ra­ni­je uka­zi­vao na po­tre­bu iz­mje­na Za­ko­na o slo­bod­nom pri­stu­pu in­for­ma­ci­ja­ma u ovom di­je­lu – na­vo­di Đur­nić.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"