Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Aktuelnosti - datum: 2016-11-29 NA PRVENSTVU U LATINO AMERIČKIM PLESOVIMA U ČEŠKOJ TRIJUMFOVALE MAŠA MILJANIĆ, ANĐELA MILOVIĆ, MARIJA KOVAČEVIĆ, ANJA UROŠEVIĆ, NAĐA I ĐINA PEROVIĆ Nikšićanke svjetske prvakinje
Dan - novi portal
Ma­ša Mi­lja­nić, An­đe­la Mi­lo­vić, Ma­ri­ja Ko­va­če­vić, Anja Uro­še­vić, Na­đa i Đi­na Pe­ro­vić iz nik­šić­kog ple­snog klu­ba Ro­jal za­u­ze­le su po­bjed­nič­ki tron na svje­tskom pr­ven­stvu u la­ti­no ame­rič­kim ple­so­vi­ma odr­ža­nom u Če­škoj.
Dvo­ra­na Ba­bi­lon podjse­ća­la je na bra­zil­ski Sam­ba­drom gdje su se smje­nji­va­li pra­vi ma­li vir­tu­o­zi ple­sa­či u mo­der­no sti­li­zo­va­nim ko­sti­mi­ma. Na­še „mač­ki­ce” su i po­red tre­me ko­ja ih je, ka­ko su pri­zna­le, po­zi­tiv­no opo­mi­nja­la, ot­ple­sa­le bez gre­ške. Ma­ša, An­đe­la, Ma­ri­ja, Anja, Na­đa i Đi­na po­bra­le su sim­pa­ti­je 50 čla­no­va ži­ri­ja ko­re­o­gra­fi­jom „Mač­ki­ce” u ka­te­go­ri­ji la­ti­no šou gru­pa ju­ni­o­ri, ko­ju su vri­jed­no pri­pre­ma­le.
- Ja­ko sam sreć­na i još uvi­jek uz­bu­đe­na. U ško­li nam svi če­sti­ta­ju. Li­je­pa vi­jest je do­šla pri­je nas u Nik­šić i pre­sreć­na sam ka­ko su na­ši dru­ga­ri re­a­go­va­li i sla­vi­li zbog nas. Mi smo pu­no ra­di­le i zna­le smo da će bi­ti te­ško, jer je to ipak svjet­sko pr­ven­stvo, ali is­pla­ti­lo se – ka­za­la je Na­đa Pe­ro­vić.
Nje­na mla­đa se­stra Đi­na je po­če­la da uži­va u ple­su pri­je tri go­di­ne. Ona mno­go vo­li fud­bal i ko­šar­ku, ali je, ipak, na ma­min na­go­vor kre­nu­la na ples i sa­da ga ne bi ni­po­što na­pu­sti­la iako u ško­li ima pu­no oba­ve­za.
- Dru­že­nje i tak­mi­čar­ski duh su i da­lje isti sa­mo na dru­ga­či­jem te­re­nu – ka­že Đi­na.
Sa nji­ma u bor­bi za naj­svje­tli­ja od­lič­ja tak­mi­či­lo se pre­ko 1.000 ple­sa­ča iz ci­je­log svi­je­ta. Ve­li­ka čast i po­nos pred­stav­ni­ka iz Nik­ši­ća bi­la je još ve­ća ka­da je ci­je­la sa­la pje­vu­ši­la cr­no­gor­sku him­nu uz na­še zlat­ne dje­voj­ke.
Pr­ve ple­sne ko­ra­ke „mač­ki­ce” su na­či­ni­le u ple­snom klu­bu Ro­jal. Uz Mi­lo­ša i Ni­nu ko­ji su i sa­mi na­vi­kli na ve­li­ke uspje­he sa­da i nji­ho­ve po­la­zni­ci uži­va­ju svjet­sku sla­vu i ple­šu za fi­na­le.
- Za­hva­lju­ju­ći tre­ne­ri­ma Mi­lo­šu i Ni­ni na­ša dje­ca se li­je­po dru­že. Oni su vje­šti ple­sa­či, i sa­mi šam­pi­o­ni, ali i iz­vr­sni vas­pi­ta­či, ko­je dje­ca po­štu­ju i ko­ji im na naj­ljep­ši mo­gu­ći na­čin vra­ća­ju – ka­za­la je Olja Mi­lja­nić, Ma­ši­na ma­ma.
Na­kon 26 sa­ti pu­to­va­nja, ko­li­ko su čla­no­vi Ro­ja­la pro­ve­li u auto­bu­su do Li­be­re­ca u Če­škoj, ne­ki ple­sa­či, na­ža­lost, ni­je­su ni sti­gli da po­ka­žu svo­je umi­je­će, a si­gur­no bi bi­lo i vi­še me­da­lja. Ipak, to ni­je uti­ca­lo na ko­le­gi­jal­nost, li­je­po dru­že­nje i za­jed­nič­ko sla­vlje.
Kao je­di­ni pred­stav­ni­ci Cr­ne Go­re ple­sa­či Ro­ja­la su do­ni­je­li sla­vu re­gi­o­nu, jer i osta­li čla­no­vi klu­ba su se oki­ti­li me­da­lja­ma.
U ka­te­go­ri­ji la­ti­no ame­rič­kih ple­so­va gru­pe dje­ce i od­ra­slih osvo­ji­li su tre­će mje­sto. U ka­te­go­ri­ji so­lo La­tin šou ju­ni­o­ri – bron­zu je do­ni­je­la An­đe­la Mi­lo­vić. U po­je­di­nač­nim la­ti­no ple­so­vi­ma, di­sci­pli­na ča-ča bron­za­nu me­da­lju osvo­ji­la je Kse­ni­ja Gi­ljen. Vi­ce­šam­pi­on­ka u ju­ni­or­skoj ka­te­go­ri­ji bi­la je Ma­ri­ja Bje­li­ca ko­ja je i u osta­lim di­sci­pli­na­ma bi­la fi­na­li­sta i ti­me naj­u­spje­šni­ja tak­mi­čar­ka klu­ba.
A.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"