Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-11-17 SPECIJALNO TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU ZBOG IZBORNIH ZLOUPOTREBA U BARU
Građani iz dijaspore koji su po nadoknade za dolazak na izbore, koje im je obećao DPS, greškom došli u prostorije DF-a i Branka Nikezić, šefica barskog DPS-a Nikezić saslušavaju zbog kupovine glasova U policiji sam juče, po nalogu specijalnog tužioca, dao izjavu po krivičnim prijavama koje smo podnijeli na dan izbora da se od strane OO DPS-a u Baru vršila kupovina glasova ljudi koji su dolazili iz Luksemburga, potvrdio je Milenko Jovanović
Dan - novi portal
Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo otvo­ri­lo je is­tra­gu zbog sum­nje da je De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta ku­po­va­la gla­so­ve u Ba­ru, na iz­bo­ri­ma 16. ok­to­bra, po­tvr­đe­no je „Da­nu”. Is­tra­ga o afe­ri „Luk­sem­burg” i do­la­sku lju­di iz te dr­ža­ve da gla­sa­ju na iz­bo­ri­ma po­kre­nu­ta je po pri­ja­va­ma ko­je su pod­ni­je­li De­mo­krat­ski front, SDP i MANS. Po na­lo­gu spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, ka­ko nam je po­tvr­đe­no, bi­će sa­slu­ša­na i Bran­ka Ni­ke­zić, pred­sjed­ni­ca Op­štin­skog od­bo­ra DPS-a u Ba­ru.
Iz bar­skog DF-a su na dan iz­bo­ra sa­op­šti­li da je to­ga da­na pre­ko 50 lju­di, gre­škom do­la­zi­lo u kan­ce­la­ri­je te po­li­tič­ke gru­pa­ci­je i tra­ži­lo no­vac ko­ji im je obe­ćao DPS da na iz­bo­ri­ma gla­sa­ju za njih.
Da je is­tra­ga o ku­po­vi­ni gla­so­va po­kre­nu­ta, po­tvr­dio je i Mi­len­ko Jo­va­no­vić, ko­or­di­na­tor in­for­ma­tiv­ne slu­žbe DF-a u Ba­ru.
– Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu pod­nio sam pri­ja­vu da se u Ba­ru, na dan iz­bo­ra, vr­ši­la ku­po­vi­na gla­so­va od stra­ne OO DPS-a. Zva­li su me ju­če u po­li­ci­ju i dao sam iz­ja­vu o to­me, a pre­do­če­no mi je da je Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo otvo­ri­lo is­tra­gu – ka­zao je Jo­va­no­vić.
On je is­pri­čao da je u kan­ce­la­ri­ji DF-a pred ka­me­rom raz­go­va­rao sa tim lju­di­ma, a da su već od 7 do 15.30 ča­so­va ma­sov­no do­la­zi­li bi­ra­či DPS-a ko­ji su po­zi­va­ni od stra­ne teh­nič­kog oso­blja kan­ce­la­ri­je DPS-a.
– Ka­ko su nam kan­ce­la­ri­je jed­na po­red dru­ge, naj­pri­je su do­la­zi­li da se kod nas in­for­mi­šu da li tu mo­gu uzi­ma­ti no­vac. Mi smo se­bi do­zvo­li­ti da si­mu­li­ra­mo čel­ni­ke lo­kal­nog DPS-a, jer ih ovi lju­di ne po­zna­ju, po­što vi­še de­ce­ni­ja ži­ve u ino­stran­stvu. Pi­ta­li smo šta im je DPS obe­ćao, a od­go­vo­ri su bi­li iden­tič­ni, od 250 do 350 eura. Bi­lo je po­ku­ša­ja DPS-a da se ovo spri­je­či, an­ga­žo­va­li su pri­vat­no obez­bje­đe­nje, me­đu­tim, na­sta­vi­li smo da ra­di­mo i uspje­šno ras­krin­ka­va­mo ma­sov­nu kra­đu u Ba­ru – is­pri­čao je Jo­va­no­vić.
U iz­ja­vi u po­li­ci­ji Jo­va­no­vić je na­veo da je na in­ter­ne­tu ob­ja­vlje­no vi­še od 15 sni­ma­ka o ovim do­ga­đa­ji­ma.
– To­ga da­na smo pod­ni­je­li kri­vič­nu pri­ja­vu, a po­zva­li smo i tu­ži­o­ca Sla­đa­nu Špa­nje­vić da lič­no do­đe u na­šu kan­ce­la­ri­ju i uvje­ri se u na­še tvrd­nje, ali je ona to od­bi­la. Me­đu svje­do­ci­ma do­ga­đa­ja, dok smo raz­go­va­ra­li sa tim lju­di­ma, u kan­ce­la­ri­ji DF-a bi­li su pred­sjed­nik SO Bar Ra­do­mir Ca­kan No­va­ko­vić, Osman Su­ba­šić i Dra­gan Voj­vo­dić iz SDP-a. U po­sje­du sam pre­pi­ske sa jed­nim od tih li­ca – El­di­nom Ba­bi­ćem, ko­ji je po­tvr­dio da je nje­gov otac uzeo 250 eura od DPS – na­vo­di se iz­me­đu osta­log u iz­ja­vi Jo­va­no­vi­ća.
Ne­ki su, ka­ko on po­ja­šnja­va, zna­li da ih sni­ma­ju, a naj­ve­ći dio li­ca bio je iz Luk­sem­bur­ga, a bi­lo ih je iz Nje­mač­ke, Fran­cu­ske i Ita­li­je.
– Upi­sa­ni su na bi­rač­kim mje­sti­ma u Ba­ru, ali, simp­to­ma­tič­no je da su svi iz Gu­si­nja, Pla­va, Ro­ža­ja i Bi­je­log Po­lja. Ne­ki su i po tri i po de­ce­ni­je van Cr­ne Go­re, ne po­zna­ju Bar, mno­gi su ov­dje i pr­vi put. Po­di­za­li su no­vac u kan­ce­la­ri­ji DPS-a, što su nam ka­za­li kad su iz­la­zi­li. Ima­li smo i ver­bal­nih du­e­la, pri­je­ti­li su kri­vič­nim pri­ja­va­ma ako bu­de ob­ja­vlji­va­nja, čak su ne­ki pri­je­ti­li po­i­me­ni­ce i po­je­di­nim lo­kal­nim kri­mi­nal­ci­ma – re­kao je Jo­va­no­vić.
Iz bar­skog DF-a su ta­da sa­op­šti­li da je pre­ko 50 lju­di ko­ji su kod njih gre­škom ula­zi­li da­va­li in­for­ma­ci­je ka­ko su do­šli i ko­li­ko su nov­ca do­bi­ja­li za glas.
– Oni su pre­ci­zno ka­za­li da glas ko­šta od 250 do 350 eura, da su do­la­zi­li or­ga­ni­zo­va­no i da su ih zva­li po­je­di­ni ak­ti­vi­sti iz bar­skog DPS-a. Ovo što smo vi­dje­li je or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal­ni čin ko­jim se po­ku­ša­va pro­mi­je­ni­ti iz­bor­na vo­lja gra­đa­na Cr­ne Go­re. Re­zul­tat će bi­ti ta­kav da će­mo ove lju­de oba­vi­je­sti­ti da ni­kad vi­še ne­će mo­ći ova­ko da gla­sa­ju i pre­kra­ja­ju vo­lju gra­đa­na Cr­ne Go­re na­ru­če­nim pu­tem i is­klju­či­vo ra­di nov­ca. Ovo su da­nas bi­li gang­ster­ski fil­mo­vi uži­vo. Iz­bo­ri u Ba­ru su ap­so­lut­no ne­re­gu­lar­ni, ima­mo ho­tel „Prin­ces” ko­ji je pun, brod Ro­ma ko­ji su do­šli iz Ba­ri­ja, lju­de ko­je smo vi­deo i ton­ski sni­mi­li da su do­la­zi­li sa­mo za re­fe­ren­dum i sa­da, da su ima­li lič­ne kar­te iz­da­te u Ba­ru i van Ba­ra – sa­op­šte­no je ta­da iz DF-a.
D.Ž.


Iz­ja­ve da­lo vi­še li­ca

Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, po­li­ci­ja je sa­slu­ša­la vi­še li­ca ve­za­no za ovu is­tra­gu. Me­đu oni­ma ko­ji su da­li iz­ja­vu je i šef OO SDP-a u Ba­ru Dra­gan Voj­vo­dić, ko­ji je bio svje­dok de­ša­va­nja u kan­ce­la­ri­ji De­mo­krat­skog fron­ta tog da­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"