Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-11-16 NIKŠIĆANIN DIMITRIJE ĐILAS TVRDI DA SU GA PRIPADNICI INTERVENTNE JEDINICE NAPALI JER NIJE HTIO DA IM DA DOKUMENTA
Đilas Policajci ga krvnički pretukli zbog vozačke
Dan - novi portal
Nik­ši­ća­nin Di­mi­tri­je Đi­las (34) tvr­di da su ga u po­ne­dje­ljak oko 18 ča­so­va pri­pad­ni­ci In­ter­vent­ne je­di­ni­ce bru­tal­no pre­tu­kli u Uli­ci Vu­ka Ka­ra­dži­ća, u bli­zi­ni Pr­ve sred­nje struč­ne ško­le. Đi­las je za „Dan” is­pri­čao da je tog da­na sa pri­ja­te­lji­ma sje­dio u ka­fa­ni Sed­mi­ca u cen­tru gra­da, na­kon če­ga se upu­tio ka žup­skom se­lu Za­grad, gdje i sta­nu­je, ne slu­te­ći da će na pu­tu do ku­će do­bi­ti ba­ti­ne.
– Bio sam u vo­zi­lu ka­da sam pri­mi­je­tio po­li­cij­sko vo­zi­lo sa uklju­če­nom ro­ta­ci­jom. Tra­ži­li su da se za­u­sta­vim, što sam i uči­nio. Po­li­cij­sko vo­zi­lo se za­u­sta­vi­lo po­kraj me­ne. Vje­ro­vat­no se po­li­ca­jac ko­ji je upra­vljao vo­zi­lom na­dao da ću pre­ći kod nje­ga u auto, ali ja to ni­je­sam htio da ura­dim. Pi­tao sam ga ka­ko me to za­u­sta­vlja, na­kon če­ga mi je za­tra­žio do­ku­men­ta. Re­kao sam da ne­ću da mu ih dam, i da je­di­no mo­gu da ih pre­dam na­čel­ni­ku Mi­lo­ra­du Ži­ži­ću. To sam re­kao iz raz­lo­ga što sam pri­je mje­sec da­na za­ka­zao raz­go­vor kod na­čel­ni­ka Ži­ži­ća, jer sma­tram da su in­spek­to­ri iz­mi­je­ni­li mo­je iz­ja­ve ko­je su da­te ka­da sam imao ne­spo­ra­zum sa ro­đa­ci­ma. U tom tre­nut­ku, a na po­ziv po­li­caj­ca ko­ji me za­u­sta­vio, sti­glo je i po­ja­ča­nje od šest po­li­ca­ja­ca. Je­dan od njih se po­seb­no po­na­šao dr­sko. Lu­pao je po autu i zah­ti­je­vao od me­ne da ot­klju­čam vo­zi­lo, ali ni­je­sam pri­stao na to. Je­dan od po­li­ca­ja­ca ko­jeg po­zna­jem, Vla­do Pa­vi­će­vić, mo­lio me je da otvo­rim vra­ta i dam im do­ku­men­ta. Malo sam otvo­rio pro­zor i do­dao im do­ku­men­ta. U tom mo­men­tu je­dan od po­li­ca­ja­ca me je po­pr­skao spre­jom u oči, ta­ko da sam na krat­ko iz­gu­bio vid. Ka­ko bih spa­sio ži­vu gla­vu na­ga­zio sam na gas i po­bje­gao. Po­ku­šao sam da na­đem sklo­ni­šte i spas u bli­zi­ni OŠ „Mi­le­va La­jo­vić La­la­to­vić”, gdje ži­vi moj te­tak. Za­u­sta­vio sam se pred ku­ćom, za­klju­čao auto i otr­čao pre­ma ku­ći, ali sam na­i­šao na za­klju­ča­na vra­ta. Pro­du­žio sam ka su­sjed­noj ku­ći gdje ži­ve Đu­ro­vi­ći, ro­đa­ci mog tet­ka, i baš ka­da sam iza ku­će htio da se umi­jem ka­ko bih sprao sprej ko­jim su me po­pr­ska­li, po­li­ci­ja me je uhva­ti­la. Ba­ci­li su me na par­ki­ra­no auto i tu­kli i ru­ka­ma i no­ga­ma – ka­že Đi­las.
On na­gla­ša­va da su ga oda­tle od­ve­li u bol­ni­cu, a po­tom vra­ti­li u sta­ni­cu gdje je pre­no­ćio.
– Re­kli su mi da sam pro­šao kroz ras­kr­sni­cu dok je na se­ma­fo­ru bi­lo cr­ve­no svje­tlo. Ni­je­sam baš si­gu­ran da je bi­lo ta­ko. Je­sam po­pio ko­ju ča­ši­cu, ali ni­je­sam bio pi­jan – ka­že Đi­las.
On tvr­di da je ba­ti­ne do­bio iz raz­lo­ga što je tra­žio raz­go­vor kod na­čel­ni­ka Ži­ži­ća, zbog če­ga su se po­li­caj­ci pla­ši­li da ih ne po­me­ne zbog iz­ja­va ko­je su iz­mi­je­ni­li.
– O to­me ka­kve sam ba­ti­ne do­bio naj­bo­lje svje­do­či to da ne mo­gu ni da sje­dim ni da ho­dam, ali i ma­sni­ce ko­je imam na slje­po­oč­ni­ca­ma i na no­su – ka­že Đi­las, do­da­ju­ći da zbog lo­šeg sta­nja u ko­jem se na­la­zi ni­je mo­gao ni da da iz­ja­vu u Su­du za pre­kr­ša­je.
L.N.


Žalio se na bolove

Or­to­ped De­jan Pa­vli­čić ka­že da se to­kom pri­je­ma Đi­las ža­lio na bol u sla­bin­skom di­je­lu kič­me, kao i na li­je­vom ku­ku.
– Ipak, rend­gen na­la­zom je kon­sta­to­va­no da ne­ma vi­dlji­vih zna­ko­va na­si­lja na po­me­nu­tim dje­lo­vi­ma ti­je­la, već je sni­mak ure­dan – ka­že Pa­vli­čić.
Dr De­jan Ba­jo­vić ka­že da Đi­las ni­je imao vi­dlji­vih spolj­nih po­vre­da, te da je u bol­ni­ci za­dr­žan tek to­li­ko da pro­đe otok i cr­ve­ni­lo od spre­ja ko­jim je bio po­pr­skan u oči.


Vri­je­đao po­li­ci­ju

U po­li­ci­ji nam je sa­op­šte­no da je Đi­las za­u­sta­vljen zbog pre­kr­ša­ja u sa­o­bra­ća­ju i pro­la­ska kroz cr­ve­no svje­tlo, te da je od­bio da po­li­ci­ji da na uvid do­ku­men­ta i da se ura­di al­ko­test. Za­klju­čao se u vo­zi­lo ne že­le­ći da ostva­ri ko­mu­ni­ka­ci­ju sa slu­žbe­nim li­cem, na­kon če­ga je sti­gla in­ter­vent­na je­di­ni­ca, či­je pri­pad­ni­ke je vri­je­đao, pso­vao i oma­lo­va­ža­vao.
U po­li­ci­ji po­ja­šnja­va­ju da me­di­cin­ska do­ku­men­ta­ci­ja ko­ja mu je iz­da­ta po­tvr­đu­je da nad njim ni­je bi­lo na­si­lja, a pre­gled ko­ji je oba­vljen u hit­noj slu­žbi oba­vljen je po za­ko­nu, na­kon pri­nud­ne upo­tre­be si­le, od­no­sno spre­ja, na šta su bi­li i pri­mo­ra­ni ka­ko bi spri­je­či­li po­sle­di­ce. Pro­tiv Đi­la­sa će bi­ti pod­ne­se­na pri­ja­va za na­ru­ša­va­nje jav­nog re­da i mi­ra, a zbog vri­je­đa­nja slu­žbe­ni­ka po­li­ci­je, ko­je je pso­vao i na­zi­vao po­grd­nim ime­ni­ma, bi­će pod­ne­se­na i pri­ja­va za ome­ta­nje i oma­lo­va­ža­va­nje slu­žbe­nih li­ca u vr­še­nju po­sla i dr­sko i bez­ob­zir­no po­na­ša­nje.
Đi­las je za­dr­žan u sta­ni­cu po­li­ci­je do otre­žnje­nja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"