Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-11-20 NIKOLA IVANOVIĆ OBILJEŽAVA NESLAVNI JUBILEJ
Katostrofalno stanje plafona i sanitarija u kupatilu Četvrt vijeka hvata kaplje od komšije
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Ni­ko­la Iva­no­vić iz cen­tra gra­da obi­lje­ža­va ovih da­na ne­slav­ni ju­bi­lej- 25 go­di­na od ka­ko šer­pa­ma lo­vi ka­plje iz sta­na kom­ši­je iz­nad nje­go­vog. Za 25 go­di­na su se pro­mije­ni­li čak i na­zi­vi in­sti­tu­ci­ja, pa i vla­snič­ka struk­tu­ra a u me­đu­vre­me­nu je i kom­ši­ja pre­mi­nuo ta­ko da i kad na­đe maj­sto­re mo­ra­će da po­kre­ne i osta­vin­ski po­stu­pak. Iva­no­vić ne kri­je da se umo­rio od bor­be sa vla­gom u sta­nu ko­ja tra­je du­že od če­tvrt vi­je­ka. Ka­ko is­ti­če, upr­kos kon­sta­ta­ci­ja­ma i za­pi­sni­ci­ma svih nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja da mu se vla­ga u sta­nu po­ja­vlju­je zbog lo­ših in­sta­la­ci­ja u sta­nu iz­nad nje­go­vog, pro­blem ne je­nja­va, sa­ni­ra se sa­mo pri­vre­me­no ne i traj­no.
- Sa vla­gom u sta­nu se bo­rim čak od 1993. go­di­ne. In­spek­ci­je su iz­la­zi­le na li­ce mje­sta i sa­či­nja­va­le za­pi­sni­ke i ko­me su kon­sta­to­va­le da je pro­blem u sta­nu iz­nad, ne­a­de­kvat­no ugra­đe­nom ka­dom i lo­šem sta­nju li­me­nih op­ši­va na pra­go­vi­ma bal­kon­skih vra­ta i pro­zo­ra. Imam čak i za­pisnik u ko­me na­la­žu kom­ši­ji da to i za­mi­je­ni, što on dje­li­mič­no i ura­di, ali to opet ne mo­že da ri­je­ši uku­pan pro­blem. Zi­do­vi od dnev­ne i spa­va­će so­be su mi na­gr­đe­ni, a sta­nje u ku­pa­ti­lu da i ne spo­mi­njem. Ni­ti mo­gu okre­či­ti stan ni­ti išta, jer bi po­sle par da­na sve bi­lo isto - pri­ča Iva­no­vić.
On is­ti­če da u ku­pa­ti­lu, ne­za­vi­sno od vre­men­skih pri­li­ka na­po­lju, če­sto ula­zi sa ki­šo­bra­nom.
- Usred lje­ta, kad je na­po­lju 40 ste­pe­ni u ku­pa­ti­lo ne mo­gu ući bez ki­šo­bra­na. To su bu­ji­ce vo­de sa pla­fo­na. Pro­šle go­di­ne sam htio i na sud da idem zbog pro­ble­ma sa vla­gom. Iz in­spek­ci­je za sta­no­va­nje su iz­la­zi­li na li­ce mje­sta i kon­sta­to­va­li pro­blem Me­đu­tim, ni­su ima­li ko­me da na­lo­že da ri­je­ši pro­blem jer je vla­snik sta­na pre­mi­nuo, pa tek kad sud utvr­di ko­jim oso­ba­ma pri­pa­da pra­vo na na­sle­đe, on­da se mo­že ne­što pred­u­ze­ti, a s ob­zi­rom na to da nje­go­vi na­sled­ni­ci pi­ta­nje ostav­šti­ne još ni­su po­kre­nu­li, osta­je sa­mo ja da ga po­kre­nem, to će opet tra­ja­ti u ne­do­gled kao i sva­ki osta­vin­ski po­stu­pak. Stal­no no­vi pro­ble­mi - pri­ča Iva­no­vić.
On na­po­mi­nje i da ne po­sto­ji sta­nar stam­be­ne zgra­de da ne­kad ni­je imao pro­blem sa vla­gom ili ne­kim dru­gim kva­rom, a da ni­je znao ko­me da se obra­ti.
Di­rek­tor Agen­ci­je za sta­no­va­nje Vla­di­mir To­mo­vić po­ja­šnja­va da u za­vi­sno­sti u či­jem je sta­nu pro­blem da je vla­snik du­žan da to sa­ni­ra, a da ako je u pi­ta­nju ver­ti­ka­la- što spa­da pod za­jed­nič­ki kvar, kvar je du­žna da sa­ni­ra Skup­šti­na eta­žnih vla­sni­ka.
- Po­sto­je kva­ro­vi ko­ji se mo­gu utvr­di­ti bez ru­še­nja, a po­sto­je i oni ko­ji su kom­pli­ko­va­ni­ji pa je po­treb­no sru­ši­ti zid. Ne mo­ra da zna­či da ako je ne­ko­me sve su­vo u sta­nu da ni­je pro­blem baš u ci­je­vi­ma ko­je su u nje­go­vom vla­sni­štvu a ko­je iza­zi­va­ju pro­blem kom­ši­ji. Sve i da ne­ma for­mi­ra­ne Skup­šti­ne eta­žnih vla­sni­ka Agen­ci­ja bi mo­gla da pri­stu­pi tim ra­do­vi­ma i sa­ni­ra pro­blem, ali da pri­je to­ga po­sto­ji do­bra vo­lja kom­ši­ja da se pro­blem ri­je­ši i do­zvo­le rad­ni­ci­ma Agen­ci­je da ne­sme­ta­no ra­de- na­vo­di To­mo­vić.
On is­ti­če i da je no­vim Za­ko­nom o odr­ža­va­nju stam­be­nih zgra­da re­gu­li­sa­no i po­jed­no­sta­vlje­no pi­ta­nje or­ga­ni­zo­va­nja Skup­šti­ne eta­žnih vla­sni­ka.
- Gdje ne po­sto­je for­mi­ra­ni or­ga­ni upra­vlja­nja, ne­ko od eta­žnih vla­sni­ka mo­že da zah­ti­je­va ime­no­va­nje pri­vre­me­nog uprav­ni­ka ko­me je man­dat oro­čen na tri mje­se­ca. Za to vri­je­me Agen­ci­ja je du­žna da po­ku­ša da re­gi­stru­je or­ga­ne upra­vlja­nja, pri če­mu pri­vre­me­ni uprav­nik mo­že da u do­go­vo­ru sa sta­na­ri­ma do­ne­se od­lu­ke va­žne za ukup­no da­lje funk­ci­o­ni­sa­nje za do­bro­bit svih i to je ve­li­ki po­mak- ka­zao je To­mo­vić.S.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"