Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-11-20 OTAC ALEKSANDRA ALEKSIĆA NAJAVIO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG POVEZIVANJA NJEGOVOG SINA SA „DRŽAVNIM UDAROM“
Aleksić Optužen za terorizam a nije ni vojsku služio Išao je sa kumovima pod Ostrog i u autu je imao samo ikone. Neka pokažu šta su mu našli u vozilu, a ne da obmanjuju javnost da je moj sin terorista – kaže Dragan Aleksić
Dan - novi portal
Moj sin Alek­san­dar Alek­sić (41) ni­je te­ro­ri­sta i ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa afe­rom zbog ko­je je uhap­šen u Cr­noj Go­ri. On ni­je čak ni u voj­sku išao i ne zna ni pu­šku da dr­ži. Mi ni­je­smo kri­mi­nal­ci. Ča­sna smo i po­šte­na po­ro­di­ca ko­ja ži­vi od svog ra­da. Sa­ša je tak­si­sta i ima če­tvo­ro dje­ce i že­nu, ko­je po­šte­no iz­dr­ža­va od svog ra­da. Na prav­di Bo­ga je u za­tvo­ru u Spu­žu i znam da će do­ka­za­ti da ni­je kriv, a on­da će ne­ko mo­ra­ti da od­go­va­ra za ove pod­me­ta­či­ne i la­ži ko­je se o nje­mu pla­si­ra­ju, po­ru­čio je Dra­gan Alek­sić u raz­go­vo­ru za „Dan“.
Alek­san­dar Alek­sić je uhap­šen na dan iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri sa još 19 oso­ba zbog sum­nje da su pla­ni­ra­li te­ro­ri­stič­ke na­pa­de.
– Moj Sa­ša je tak­si­sta u Šap­cu i ci­je­log ži­vo­ta ži­vi ča­sno i po­šte­no, is­klju­či­vo od svog ra­da. Mi smo pro­sječ­na po­ro­di­ca, ko­ja je­dva kr­pi kraj sa kra­jem, i ni­je­smo te­ro­ri­sti i kri­mi­nal­ci. Sa­ša ima svo­je vo­zi­lo ko­jim tak­si­ra odav­no i svi ga u na­šem kra­ju zna­ju – is­pri­čao nam je Dra­gan Alek­sić.
On je pod­vu­kao da nje­gov sin od tak­si­ra­nja, iz­dr­ža­va če­tvo­ro dje­ce i že­nu.
– Moj Sa­ša ni­je te­ro­ri­sta i ne­ma ve­ze sa do­ga­đa­ji­ma u Cr­noj Go­ri. Ži­vi­mo za­jed­no u po­ro­dič­noj ku­ći i znao bih da je spre­mao da ura­di ne­što lo­še. Da je moj Sa­ša član ne­ke kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i da je pri­pre­mao ne­ka­kve na­pa­de po Cr­noj Go­ri či­sta je bu­da­la­šti­na. La­žno ga op­tu­žu­ju i pod­me­ću mu da je kri­mi­na­lac i ne­za­ko­ni­to ga dr­že u za­tvo­ru bez ijed­nog do­ka­za – is­ta­kao je Alek­sić.
Ka­ko je do­dao, kao vjer­ni hri­šća­nin, Sa­ša če­sto ide u ma­na­sti­re.
– I te su­bo­te je oti­šao za Cr­nu Go­ru, pod Ostrog, vo­zi­lom ko­jim tak­si­ra. Da je ne­što pla­ni­rao, ne bi išao svo­jim autom – is­ta­kao je Alek­sić.
Sa­ša je to­ga da­na u Cr­nu Go­ru oti­šao sa ku­mo­vi­ma.
– Zna­li smo da idu pod Ostrog. Da je ne­što spre­mao, ne bi nam re­kao ni gdje ide. U šo­ku smo od pr­vog da­na ka­da smo ču­li da je uhap­šen. U pr­vi mah ni­je­smo zna­li o če­mu se ra­di, ali smo sa­da svje­sni da je na­šem Sa­ši pod­met­nu­to – re­kao je Alek­sić.
On je is­ta­kao da nad­le­žni tre­ba da po­ka­žu do­ka­ze da je nje­gov sin član te­ro­ri­stič­ke ili kri­mi­nal­ne gru­pe.
– Ako je išao da ne­što ura­di, valj­da bi po­nio oruž­je sa so­bom. On je u vo­zi­lu imao sa­mo iko­ne i ni­šta dru­go. Ne­ka ob­ja­ve šta mu je na­đe­no u autu, pa da na­rod vi­di o če­mu se ra­di. Moj Sa­ša ne zna da ru­ku­je oruž­jem, ni­je išao u voj­sku, a me­di­ji pi­šu da je tre­ba­lo da pu­ca na na­rod. Svog si­na naj­bo­lje po­zna­jem i znam da on to ni­ka­da ne bi ura­dio ni kao čo­vjek ni kao vjer­nik – na­gla­sio je Alek­sić.
On je is­ta­kao da po­ro­di­ca Alek­sić je­dva če­ka da se ova ago­ni­ja okon­ča­na i da se ot­kri­je pra­va isti­na.
Alek­san­dar Alek­sić se u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge tu­ži­la­štva te­re­ti da je svo­jim vo­zi­lom tre­ba­lo da pre­vo­zi čla­no­ve kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je iz Sr­bi­je u Cr­nu Go­ru.
– Alek­sić je tre­ba­lo da iz­najm­lju­je so­be u ho­te­li­ma i pla­ća bo­ra­vak dru­gim čla­no­vi­ma kri­mi­nal­ne gru­pe i da ih do­če­ku­je u Pod­go­ri­ci. On je tre­ba­lo i sam da uče­stvu­je u na­pa­di­ma na pri­pad­ni­ke Upra­ve po­li­ci­je i da ne­za­ko­ni­to i na­sil­no ula­zi u Skup­šti­nu Cr­ne Go­re i dru­ge in­sti­tu­ci­je – pi­še u na­red­bi tu­ži­la­štva.
Dra­gan Alek­sić vje­ru­je da će nje­gov sin do­ka­za­ti isti­nu i ­da će onda mo­ra­ti da od­go­va­ra­ju oni ko­ji su mu sve ovo pod­met­nu­li.
– Is­pa­da da je moj sin oko­re­li kri­mi­na­lac, ko­ji vo­zi, pu­ca, re­gru­tu­je, pla­ća i iz­najm­lju­je sta­no­ve kri­mi­nal­ci­ma. Sve to ni­je isti­na i do­ka­za­će­mo da je ovo na­mje­štalj­ka, a od­go­va­ra­će svi ko­ji su po­ku­ša­li da obla­te mo­ju po­ro­di­cu – po­ru­čio je Alek­sić.
D.ŽIV­KO­VIĆ


Ri­stić tu­žio Kat­ni­ća

Be­o­gra­đa­nin Ne­ma­nja Ri­stić pod­nio je kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, cr­no­gor­skog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, i Alek­san­dra Sin­đe­li­ća jer su ga la­žno op­tu­ži­li da je uče­stvo­vao u stva­ra­nju kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ja je na dan iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri tre­ba­lo da uhap­si pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Ime Ne­ma­nje Ri­sti­ća po­mi­nje se u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge ve­za­ne za taj do­ga­đaj, a taj do­ku­ment ob­ja­vljen je u po­je­di­nim me­di­ji­ma.
Ri­stić tvr­di da je laž da on ima ve­ze sa gru­pom u ko­joj je Sin­đe­lić i is­ti­če da ga ni­ko ni­je sa­slu­ša­vao po­vo­dom sve­ga to­ga.
– Pro­či­tao sam u me­di­ji­ma da me tu­ži­la­štvo Cr­ne Go­re te­re­ti da sam sa Sin­đe­li­ćem pra­vio ne­ku kri­mi­nal­nu or­ga­ni­za­ci­ju da vr­ši­mo te­ro­ri­stič­ke na­pa­de. To je laž i zbog to­ga sam već pod­nio kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Sin­đe­li­ća i Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća – sa­op­štio je Ri­stić.


Pro­du­žen pri­tvor

Od op­tu­že­nih u ovom pred­me­tu, u pri­tvo­ru se i da­lje na­la­ze Bra­ti­slav Di­kić, ko­ji je na li­je­če­nju u bol­ni­ci na Ce­ti­nju, Kri­sti­na Hri­stić (39), Bran­ka Mi­lić (58), Mi­lan Du­šić (59), Dra­gan Mak­sić (50), Sr­bo­ljub Đor­đe­vić (52), Alek­san­dar Ču­ro­vić (33), Alek­san­dar Alek­sić (41), Ni­ko­la Đu­rić (34), Si­ni­ša Ćet­ko­vić (37), De­jan Sta­no­je­vić (42), Mi­loš Aći­mo­vić (26), Ivi­ca Ma­tić (36) i Pe­ri­ca An­drić (39).


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"