Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-11-20 FLEŠ
Dan - novi portal
Od­u­ze­te 22 do­zvo­le
U Cr­noj Go­ri se u pro­te­kla 24 sa­ta do­go­di­lo de­vet sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da, u ko­ji­ma je jed­na oso­ba te­že po­vri­je­đe­na, a pet lak­še. Po­li­ci­ja je od­u­ze­la 22 vo­zač­ke do­zvo­le i pod­ni­je­la 41 pre­kr­šaj­nu pri­ja­vu. Iz­da­to je 415 na­lo­ga za upla­tu nov­ča­nih ka­zni i od­u­ze­to 18 pa­ri re­gi­star­skih ta­bli­ca.D.Ž.

Po­li­ca­jac ni­je kriv
Pod­go­ri­ča­nin R.R. do­sta­vio je Odje­lje­nju za unu­tra­šnju kon­tro­lu po­li­ci­je pri­tu­žbu na po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka SP CB Her­ceg No­vi B.D. zbog ne­a­de­kvat­nog po­stu­pa­nja i, ka­ko je na­veo, ne­pred­u­zi­ma­nja mje­ra i rad­nji u ci­lju ot­kri­va­nja li­ca ko­ja su pri­či­ni­la ošte­će­nja na nje­go­vom vo­zi­lu „golf 4“. Ta­ko­đe, na­li­je­pi­li su mu i dva li­sta pa­pi­ra na ko­ji­ma je pi­sa­lo „Par­king za go­ste Fran­ca mar­ke­ta“, uz is­ti­ca­nje da je na­ve­de­ni par­king po­kri­ven vi­deo-nad­zo­rom, pa oči­gled­no po­sto­ji sum­nja da su šte­tu na vo­zi­lu po­či­ni­li za­po­sle­ni u tom mar­ke­tu, ko­ji is­klju­či­vo ko­ri­ste taj par­king. U po­stup­ku unu­tra­šnje kon­tro­le ni­je­su utvr­đe­ne či­nje­ni­ce i do­ka­zi ko­ji bi uka­zi­va­li na ne­za­ko­ni­to ili ne­pro­fe­si­o­nal­no po­stu­pa­nje i pred­u­zi­ma­nje slu­žbe­nih mje­ra i rad­nji od stra­ne po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka u kon­kret­nom slu­ča­ju.D.Ž.

Pri­ja­va Etič­kom od­bo­ru
Na­čel­nik Cen­tra bez­bjed­no­sti Bi­je­lo Po­lje do­sta­vio je Etič­kom od­bo­ru spi­se pred­me­ta na mi­šlje­nje po­vo­dom do­ga­đa­ja u pro­sto­ri­ja­ma CB Bi­je­lo Po­lje od da­na 22–23.9.2016.go­di­ne u ko­jem su uče­stvo­va­li po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci N.S., V.V., G.T. i M.M. Sa­gle­da­va­ju­ći na­ve­de­ni pred­met, Etič­ki od­bor se iz­ja­snio da ne­ma ele­me­na­ta za do­no­še­nje mi­šlje­nja o kr­še­nju Ko­dek­sa po­li­cij­ske eti­ke. Etič­ki od­bor su­ge­ri­še na­čel­ni­ku CB Bi­je­lo Po­lje, kao i li­nij­skom ru­ko­vo­di­o­cu, da na­ve­de­ni pred­met i slič­ne nje­mu u bu­du­će rje­ša­va sa­mo­stal­no, u raz­go­vo­ru sa po­li­cij­skim slu­žbe­ni­ci­ma.D.Ž.

Obu­ka su­di­ja
Pred­sjed­nik Sud­skog sa­vje­ta Mla­den Vuk­če­vić i pred­sjed­ni­ca Vr­hov­nog su­da Cr­ne Go­re Ve­sna Me­de­ni­ca sa­sta­li su se sa pred­sjed­ni­com Uprav­nog od­bo­ra Cen­tra za obu­ku u sud­stvu i dr­žav­nom tu­ži­la­štvu Sen­kom Da­ni­lo­vić i di­rek­to­ri­com se­kre­ta­ri­ja­ta tog cen­tra Ma­jom Mi­lo­še­vić. Te­ma raz­go­vo­ra bi­lo je pla­ni­ra­nje pred­sto­je­ćih ak­tiv­no­sti Cen­tra u ci­lju spro­vo­đe­nja ini­ci­jal­ne obu­ke kan­di­da­ta za su­di­je osnov­nih su­do­va, od­no­sno kon­ti­nu­i­ra­ne obu­ke su­di­ja, kao i pred­la­ga­nje smjer­ni­ca za ja­ča­nje sa­rad­nje iz­me­đu in­sti­tu­ci­ja u ci­lju re­a­li­za­ci­je no­vih za­kon­skih rje­še­nja iz obla­sti pra­vo­su­đa.D.Ž.

Hap­še­nja zbog dro­ge
Va­ljev­ska po­li­ci­ja za­pli­je­ni­la je vi­še od se­dam ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne i uhap­si­la B.B. (24) iz Sme­de­re­va i D.L. (28) iz Be­o­gra­da zbog neo­vla­šće­ne tr­go­vi­ne dro­gom. To­kom pre­gle­da vo­zi­la u kom u bi­li osum­nji­če­ni, po­li­ci­ja je pro­na­šla 13 pa­ke­ta sa ma­te­ri­jom za ko­ju se sum­nja da je ma­ri­hu­a­na, te­ži­ne 7.386 gra­ma. D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"