Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-11-20 NVO GRIN HOUM UPOZORAVA NA PROBLEME U VEZI SA DRUGIM BLOKOM Elaborat mimo standarda EU
Dan - novi portal
Ela­bo­rat pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu dru­gog blo­ka Ter­mo­e­lek­tra­ne Plje­vlja ni­je u skla­du sa stan­dar­di­ma Evrop­ske uni­je, ka­za­li su iz ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je Grin ho­um.
– Ela­bo­ra­tom ni­je po­stig­nu­ta uskla­đe­nost sa BAT stan­dar­di­ma (naj­bo­ljim ras­po­lo­ži­vim teh­ni­ka­ma) Evrop­ske uni­je. Rje­še­nje emi­si­je iz­duv­nih ga­so­va pre­ko ras­hlad­nog tor­nja vi­si­ne 128 me­ta­ra ni­je pre­po­zna­to kao naj­bo­lje ras­po­lo­ži­vo rje­še­nje, po­go­to­vo ne za ko­tlin­ska pod­ruč­ja po­put Plje­va­lja. Vi­si­na sa­da­šnjeg dim­nja­ka je 250 me­ta­ra, što sa nad­mor­skom vi­si­nom na ko­joj se na­la­zi TE zna­či od­vod iz­duv­nih ga­so­va na nad­mor­skoj vi­si­ni pre­ko hi­lja­du me­ta­ra što je u sa­mom ela­bo­ra­tu pre­po­zna­to kao klju­čan fak­tor za ma­nje za­dr­žva­nje po­lu­ta­na­ta u va­zdu­hu, a sa­mim tim i ma­nje za­ga­đe­nje. Emi­si­ja ga­so­va pre­ko ras­hlad­nog tor­nja ko­ji će bi­ti ma­nje vi­si­ne mo­že do­ve­sti sa­mo do još ve­ćeg za­ga­đe­nja – na­ve­li su iz Grin ho­u­ma u sa­op­šte­nju. Oni su is­ta­kli i da ne­to ste­pen efi­ka­sno­sti od 39,5 od­sto ni­je u skla­du sa BAT do­ku­men­tom EU ko­ji pred­vi­đa, ne­to efi­ka­snost od 42 do 45 od­sto za po­stro­je­nja na lig­nit.
– Osim to­ga, po­čet­kom sle­de­će go­di­ne na­ja­vlje­no je usva­ja­nje no­vih stan­dar­da ko­ji će zna­či­ti i mno­go stro­že kri­te­ri­ju­me i gra­nič­ne vri­jed­no­sti ka­da je u pi­ta­nju emi­si­ja za­ga­đu­ju­ćih ma­te­ri­ja. No­vi BAT – BREF do­ku­ment sa ko­jim nad­le­žni oči­gled­no još ni­su upo­zna­ti mo­ra­će se pri­mje­nji­va­ti u ro­ku od če­ti­ri go­di­ne na­kon ob­ja­vlji­va­nja u Slu­žbe­nom li­stu EU. Po­sta­vlja se pi­ta­nje da li će u tom slu­ča­ju bi­ti po­treb­no ulo­ži­ti do­dat­na sred­sta­va u si­ste­me de­ni­tri­fi­ka­ci­je, od­sum­po­ra­va­nja i ot­pra­ši­va­nja u slu­ča­ju da gra­nič­ne vri­jed­no­sti tre­nut­nog teh­no­lo­škog rje­še­nja ne bu­du uskla­đe­ne sa no­vim za­htje­vi­ma ko­je će na­met­nu­ti EU – na­ve­li su iz Grin ho­u­ma.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"