Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-11-20 FLEŠ
Dan - novi portal
Britanci pisali o CG
Cr­na Go­ra se na­šla se u naj­pre­sti­žni­jim svjet­skim ma­ga­zi­ni­ma Dej­li star, San, Mi­ror i Man­če­ster iv­ning njuz, na­kon po­sje­te stu­dij­ske gru­pe me­di­ja iz Ve­li­ke Bri­ta­ni­je (VB), sa­op­šte­no je iz Na­ci­o­nal­ne tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je (NTO).
– Cr­na Go­ra je na stra­ni­ca­ma Dej­li sta­ra opi­sa­na kao mi­ni­ja­tur­na bal­kan­ska ze­mlja sa ve­li­čan­stve­nim pla­ni­na­ma, pej­za­ži­ma i sred­nje­vje­kov­nim se­li­ma. Autor­ka ne kri­je odu­še­vlje­nje raf­tin­gom kroz naj­du­blji ka­njon ri­je­ke Ta­re i uži­va­nje u spek­ta­ku­lar­nim vo­do­pa­di­ma, pe­ći­na­ma i buj­nim ze­le­nim vr­ho­vi­ma – pi­še u sa­op­šte­nju.
U pre­sti­žnom Sa­nu, sta­ri grad Ko­tor se opi­su­je kao sla­ga­li­ca sa­či­nje­na od sred­nje­vje­kov­nih obje­ka­ta ko­ji se na­la­ze na uskim ka­me­nim sta­za­ma, dok u Man­če­ster iv­ning nju­zu se pi­še o CG kao ma­loj ze­mlji ko­ja ima broj­ne pred­no­sti da po­sta­ne po­pu­lar­na tu­ri­stič­ka de­sti­na­ci­ja za tu­ri­ste VB ka­kva je bi­la pri­je 30 go­di­na. U Mi­ro­ru se opi­su­je kao gla­mu­ro­zna de­sti­na­ci­ja ko­ja sa pu­nim pra­vom po­sta­je jed­na od naj­br­že ra­stu­ćih tu­ri­stič­kih de­sti­na­ci­ja u Evro­pi.D.M.

Ni­že ci­je­ne
Ci­je­ne pro­iz­vo­đa­ča in­du­strij­skih pro­iz­vo­da u ok­to­bru su u od­no­su na sep­tem­bar bi­le su u pro­sje­ku ni­že za 0,1 od­sto, na­ve­li su iz Mon­sta­ta i do­da­li da ci­je­ne bi­le ni­že i u od­no­su na ok­to­bar pro­šle go­di­ne za 0,3 pro­cen­ta. Sto­pa ra­sta ci­je­na pro­iz­vo­đa­ča in­du­strij­skih pro­iz­vo­da u pe­ri­o­du od ja­nu­a­ra do ok­to­bra u od­no­su na isti pe­ri­od pret­hod­ne go­di­ne iz­no­si­la je nu­la pro­ce­na­ta – pi­še u sa­op­šte­nju.D.M.

In­fla­ci­ja 0,3 od­sto
Mje­seč­na in­fla­ci­ja u ok­to­bru, mje­re­na in­dek­som po­tro­šač­kih ci­je­na, iz­no­si­la je 0,3 od­sto, dok su po­tro­šač­ke ci­je­ne u od­no­su na isti mje­ec pro­šle go­di­ne bi­le u pro­sje­ku vi­še za 0,2 od­sto, sa­op­šti­li su iz Mon­sta­ta.
– Naj­ve­ći uti­caj na mje­seč­nu sto­pu in­fla­ci­je ima­li su rast ci­je­na go­ri­va i ma­zi­va za mo­tor­na vo­zi­la, čvr­stih go­ri­va, ci­pe­la i osta­le obu­će, odje­će, me­sa, po­vr­ća, ulja i ma­sti – pi­še u sa­op­šte­nju.
Po­sma­tra­no po glav­nim gru­pa­ma, naj­ve­ći mje­seč­ni rast ci­je­na za­bi­lje­žen je u gru­pa­ma odje­ća i obu­ća 2,2 od­sto i pre­vo­zu pro­ce­nat i po, a pad kod ho­te­la i re­sto­ra­na od 2,9 od­sto i hra­ne i bez­al­ko­hol­nih pi­ća 0,1 od­sto.
Naj­ve­će po­zi­tiv­ne go­di­šnje sto­pe in­fla­ci­je u ok­to­bru su za­bi­lje­že­ne kod odje­će i obu­će 3,1 od­sto, al­ko­hol­nih pi­ća i du­va­na 2,7 od­sto i zdra­vlja 2,6 od­sto, dok su naj­ve­će ne­ga­tiv­ne sto­pe za­bi­lje­že­ne kod pre­vo­za 3,6 od­sto i na­mje­šta­ja 1,1 pro­ce­nat.
D.M.

Predavanja u Nikšiću
U okvi­ru Glo­bal­ne ne­dje­lje pred­u­zet­ni­štva u nik­šić­kom Teh­no­po­li­su po­sje­ti­o­ci su bi­li u pri­li­ci da ču­ju pre­da­va­nje Ra­di­vo­ja Drob­nja­ka, iz­vr­šnog di­rek­to­ra NVO Cen­tar za raz­voj pred­u­zet­nič­kog dru­štva, na te­mu Pred­u­zet­nič­ki iza­zo­vi u 21. vi­je­ku.
– Za uspjeh u ovom po­slu neo­p­hod­ne su oso­bi­ne kao što su kom­pe­ti­tiv­nost, kre­a­tiv­nost, hra­bros, flek­si­bil­nost, adap­til­nost i spo­sob­nost ko­mu­ni­ci­ra­nja – re­kao je Drob­njak.L.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"