Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Zanimljivosti - datum: 2016-08-06 NOVOST IZ DŽENERAL ELEKTRIKA Hologram arhiv budućnosti
Dan - novi portal
Ame­rič­ki in­že­njer­ski div Dže­ne­ral Elek­trik sa­op­štio je da je ostva­rio re­vo­lu­ci­o­nar­ni na­pre­dak u raz­vo­ju teh­no­lo­gi­je di­gi­tal­ne po­hra­ne po­da­ta­ka upo­tre­bom ho­lo­gra­ma, is­ti­ču­ći da će ona omo­gu­ći­ti da se na dis­ko­vi­ma stan­dard­ne ve­li­či­ne sa­ču­va ko­li­či­na po­da­ta­ka jed­na­ka onoj ko­ja sta­ne na sto­ti­nu DVD-ova.
Za­sad se ra­di sa­mo o upo­tre­bi u la­bo­ra­to­rij­skoj fa­zi ali is­tra­ži­va­či tvr­de da je teh­no­lo­gi­ja pro­šla kri­tič­ne tač­ke raz­vo­ja ko­je će omo­gu­ći­ti nje­nu ko­mer­ci­jal­nu pri­mje­nu.
No­vi system po­hra­nju­je di­gi­tal­ne in­for­ma­ci­je na ho­lo­gra­mi­ma ko­je iš­či­ta­va­ju mi­ni­mal­ni la­se­ri. Na raz­vo­ju teh­no­lo­gi­je ču­va­nja po­da­ta­ka u ho­lo­gra­mi­ma ra­di se već de­se­tak go­di­na .
Dže­ne­ral Elek­tri­kov pro­boj se, iz­me­đu osta­log, sa­sto­ji u ot­kri­va­nju ma­te­ri­ja­la i teh­ni­ka ko­ji će omo­gu­ći­ti da ma­nji ho­lo­gra­mi re­flek­tu­ju do­volj­no svje­tla da se nji­ho­vi po­da­ci mo­gu oči­ta­va­ti stan­dard­nom opre­mom.
Is­tra­ži­va­či Dže­ne­ral Elek­tri­ka po­sti­gli su 200-stru­ko po­ve­ća­nje re­flek­tiv­ne sna­ge ho­lo­gra­ma, zbog če­ga ih mo­gu oči­ta­ti po­sto­je­ći Blue-ray ure­đa­ji, na­pi­sao je znan­stve­nik Bra­jan Lo­vrens u u ko­men­ta­ru na jed­nom blo­gu ko­ji se ba­vi na­u­kom i in­ži­njer­stvom.. To bi mo­glo re­zul­ti­ra­ti raz­vo­jem ure­đa­ja ko­ji će uz CD-e, DVD-e i Blu-ray di­sko­ve oči­ta­va­ti i ta­ko­zva­ne mi­kro­ho­lo­graf­ske di­sko­ve, na ko­je bi se mo­glo ču­va­ti 500 gi­ga­baj­ta po­da­ta­ka, u upo­red­bi s ka­pa­ci­te­tom Blue-raya od 50 gi­ga­baj­ta, te ka­pa­ci­te­tom stan­dard­nog DVD-a od pet gi­ga­baj­ta.
- Ako je to za­i­sta ostva­ri­vo, re­zul­ta­ti Dže­ne­ral Elek­tri­ka pred­sta­vlja­ju ogrom­nu pred­nost u ko­mer­ci­ja­li­za­ci­ji teh­no­lo­gi­je ho­lo­graf­ke po­hra­ne po­da­ta­ka - ka­zao je Bert He­se­link, struč­njak za op­tič­ku po­hra­nu po­da­ta­ka sve­u­či­li­šta Stan­ford za list Nju­jork Tajms.
Dže­ne­ral Elek­trik je sa­op­štio ka­ko no­vu teh­no­lo­gi­ju pr­vo pla­ni­ra pla­si­ra­ti na tr­ži­šte film­skih stu­di­ja, te­le­vi­zij­skih mre­ža, me­di­cin­skih is­tra­ži­va­nja i bol­ni­ca, za pču­va­nje ve­li­kih sli­kov­nih da­to­te­ka po­put ho­li­vud­skih fil­mo­va i sni­ma­ka mo­zga. No, ta kom­pa­ni­ja ta­ko­đe već pre­go­va­ra s vo­de­ćim pro­iz­vo­đa­či­ma ure­đa­ja za elek­tro­nič­ku i op­tič­ku po­hra­nu po­da­ta­ka, sa ci­ljem pri­stu­pa­nja ši­rem kor­po­ra­tiv­nom i po­tro­šač­kom tr­ži­štu.
PRI­PRE­MIO:
El­mir ĐO­KO­VIĆ

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"