Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Zanimljivosti - datum: 2016-08-06 ASTRONOMSKA MANIFESTACIJA NA ŽABLJAKU
Sa manifestacije Veče sa zvijezdama
Dan - novi portal
Cr­no­gor­sko astro­nom­sko dru­štvo je ne­dav­no za gra­đa­ne i go­ste Ža­blja­ka pri­re­di­lo pra­vo ve­če sa zvi­je­zda­ma. Ti­me je po­če­la re­a­li­za­ci­ja in­te­re­sant­nog pro­jek­ta „Sje­ver­no ne­ba za dje­cu sje­ve­ra” ko­ji se or­ga­ni­zu­je u ci­lju po­pu­la­ri­za­ci­je na­u­ke i nje­ne pro­mo­ci­je me­đu mla­di­ma, is­ta­kla je Ti­ja­na Da­bo­vić, ko­or­di­na­tor Cr­no­gor­skog astro­nom­skog dru­štva. Na pla­tou is­pod ho­te­la „Ža­bljak” ak­ti­vi­sti dru­štva su po­sta­vi­li tri te­le­sko­pa kroz ko­je su, već sa pr­vim su­mra­kom, dje­ca ali i od­ra­sli mo­gli da osma­tra­ju pla­ne­te od ko­jih je sa­svim ja­sno vi­dio Mars, Sa­turn sa svo­jim pr­ste­no­vi­ma i na­rav­no ogrom­ni Ju­pi­ter. Ve­ći­ni po­sje­ti­o­ca ovo je bi­lo pr­vi put da su mo­gli da ba­ce po­gled na ne­bo kroz te­le­sko­pe i ni­je­su kri­li svo­je us­hi­će­nje. Po­seb­no su odu­še­vlje­na bi­la dje­ca i red pred te­le­sko­pi­ma je bio du­ga­čak .
- Astro­no­mi iz Pod­go­ri­ce i Nik­ši­ća su osim to­ga na pla­tou po­sta­vi­li i mi­ni iz­lo­žbu astro-fo­to­gra­fi­je na ko­joj je bi­lo iz­lo­že­no tri­de­se­tak fo­to­gra­fi­ja du­bo­kog sve­mi­ra, sni­mlje­nih te­le­sko­pom Habl. Fo­to­gra­fi­je su ura­đe­ne na ve­li­kim for­ma­ti­ma i u vi­so­koj re­zo­lu­ci­ji pa su i sa gra­fič­ke stra­ne bi­le iz­u­zet­no in­te­re­sant­ne – pod­sje­ti­la je ona.
Ovo neo­bič­no ve­če sa zvi­je­zda­ma je vo­dio naj­po­zna­ti­ji cr­no­gor­ski astro­nom mla­đe ge­ne­ra­ci­je Igor Pe­ru­no­vić, ko­ji je sko­ro tri sa­ta str­plji­vo od­go­va­rao pu­bli­ci na broj­na pi­ta­nja ra­do­zna­lih go­sti­ju.
Slič­ne ma­ni­fe­sta­ci­je će se to­kom av­gu­sta i sep­tem­bra or­ga­ni­zo­va­ti i u još ne­ko­li­ko gra­do­va na sje­ve­ru a za­vr­šna će se odr­ža­ti u Nik­ši­ću na tr­gu is­pred dvor­ca Kra­lja Ni­ko­le. Tom pri­li­kom će bi­ti ta­ko­đe or­ga­ni­zo­va­na iz­lo­žba fo­to­gra­fi­ja ko­ja će osim sli­ka sa Ha­bla ima­ti i se­ri­ju fo­to­gra­fi­ja Ze­mlje sni­mlje­nih iz sve­mi­ra, od Fran­cu­skog astro­nom­skog dru­štva će sti­ći još ne­ko­li­ko te­le­sko­pa a i dru­štvo će do ta­da na­ba­vi­ti i je­dan svoj no­vi, na­ja­vi­la je Ti­ja­na Da­bo­vić.S.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"