Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-08-10 SKANDALOZNO: KOMPANIJA „13. JUL PLANTAŽE” POD HIPOTEKU STAVILA I 62,8 HILJADA KVADRATA GLAVNOG GRADA
Maraš Za kredite od 7,7 miliona za­lo­ži­li tu­đe zemljište Plantaže su za kredit od 7,7 miliona eura, koji je podignut kod Sosijete ženeral banke Montenegro, založile katastarske parcele iz lista nepokretnosti broj 716 KO Podgorica 3, a radi se o zemljištu na Ćemovskom polju, koje je, prema podacima iz Katastra, svojina Glavnog grada, dok Plantaže na toj imovini imaju samo pravo korišćenja
Dan - novi portal
Kompanija „13. jul Plantaže” za kre­dite od 7,7 mi­li­o­na eura, po­dig­nute kod So­si­je­te že­ne­ral ban­ke Mon­te­ne­gro, za­lo­ži­la je ka­ta­star­ske par­ce­le iz li­sta ne­po­kret­no­sti broj 716 KO Pod­go­ri­ca 3, a ra­di se o ze­mlji­štu, ko­je je, pre­ma po­da­ci­ma iz ka­ta­stra, svo­ji­na Glav­nog gra­da, dok Plan­ta­že na toj imo­vi­ni ima­ju sa­mo pra­vo ko­ri­šće­nja. Ra­di se o par­ce­la­ma na Će­mov­skom po­lju 7947/1 i 7947/2, od­no­sno ze­mlji­štu uz pri­vred­nu zgra­du po­vr­ši­ne 61.373 kva­dra­ta, kao i pa­šnja­ka če­tvr­te kla­se, po­vr­ši­ne 1.501 me­tar kva­drat­ni. Pod hi­po­te­ku kod iste ban­ke za­lo­že­no je i 15 po­moć­nih zgra­da u pri­vre­di, ukup­ne po­vr­ši­ne 1.049 kva­dra­ta, kao i šest po­slov­nih zgra­da, po­vr­ši­ne 12.091 kva­drat.
Ti podaci su navedeni u revizorskom izvještaju za prošlu godinu, koji je uradila re­vi­zor­ska ku­ća KPMG iz Pod­go­ri­ce, a koji je ta kompanija dostavila Montenegroberzi, na čijem sajtu je i objavljen.
Kod iste ban­ke Plan­ta­že, u ko­ji­ma je iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Ve­ri­ca Ma­raš, hi­po­te­ku su sta­vi­le i na imo­vi­nu iz li­sta ne­po­kret­no­sti broj 2578 KO To­lo­ši, ko­ja je vla­sni­štvo te kom­pa­ni­je. Ra­di se o 18 par­ce­la ze­mlji­šta ko­je su ka­te­go­ri­sa­ne kao li­va­da če­tvr­te kla­se ukup­ne po­vr­ši­ne 33.266 me­ta­ra kva­drat­nih, a par­ce­le se na­la­ze u mje­sti­ma Bo­stan­ci, Ka­ra­čac i To­lo­ši, kao i dvo­ri­štu od 500 kva­dra­ta. Pod hi­po­te­kom je i re­sto­ran na Ma­re­zi, od­no­sno, zgra­de u tr­go­vi­ni, ugo­sti­telj­stvu i tu­ri­zmu ukup­ne po­vr­ši­ne 387 kva­da­ra­ta, te če­ti­ri po­moć­ne zgra­de od 45, 13, 92 i osam kva­dra­ta, kao i po­slov­na zgra­da u pri­vre­di po­vr­ši­ne 202 me­tra kva­drat­na. Pod hi­po­te­kom je imo­vi­na iz li­sta ne­po­kret­no­sti 1776 KO To­lo­ši, ka­ta­star­ska par­ce­la broj 5185/1, ta­ko­đe svo­ji­na te kom­pa­ni­je. Ra­di se o ze­mlji­štu ko­je je ka­te­go­ri­sa­no kao li­va­da če­tvr­te kla­se, od 703.425 kva­dra­ta.
Kom­pa­ni­ja je, za ukup­no 15,8 mi­li­o­na eura kre­di­ta za­lo­ži­la je 1,48 mi­li­o­na kva­dra­ta ze­mlji­šta od ukup­no evi­den­ti­ra­nog u po­slov­nim knji­ga­ma tog pred­u­ze­ća, ko­je iz­no­si 31.043.889 me­ta­ra kva­drat­nih. Ra­di se o pet kre­di­ta ko­je su Plan­ta­že po­di­gle kod pet ba­na­ka, od­no­sno kod So­si­je­te že­ne­ral ban­ke Mon­te­ne­gro, Ko­mer­ci­jal­ne ban­ke A.D. Bu­dva, Er­ste, Cr­no­gor­ske ko­mer­ci­jal­ne, kao i Lov­ćen ban­ke.
Kao obez­bje­đe­nje za kre­dit uzet kod Ko­mer­ci­jal­ne ban­ke A.D. Bu­dva u iz­no­su od 2,5 mi­li­o­na eura pod hi­po­te­ku je sta­vlje­na imo­vi­na upi­sa­na u li­stu ne­po­kret­no­sti 3306 KO Go­lu­bov­ci, na ka­ta­star­skoj par­ce­li broj 5/7, svo­ji­na te kom­pa­ni­je, od­no­sno pa­šnjak tre­će kla­se po­vr­ši­ne 170 hi­lja­da me­ta­ra kva­drat­nih u Ka­ra­bu­škom po­lju.
Plan­ta­že su se kod Er­ste ban­ke za­du­ži­le za 1,5 mi­li­o­na eura, a za kre­dit je za­lo­že­na imo­vi­na upi­sa­na u li­stu ne­po­kret­no­sti 3306 Go­lu­bov­ci na ka­ta­star­skoj par­ce­li broj 5/8, od­no­sno ze­mlji­šte po­vr­ši­ne 150 hi­lja­da kva­dra­ta, ka­te­go­ri­sa­no kao pa­šnjak tre­će kla­se, a ko­ji se na­la­zi u Ka­ra­bu­škom po­lju. Hi­po­te­ka je sta­vlje­na i na objek­te ko­ji se na­la­ze na ka­ta­star­skoj par­ce­li 4389 iz li­sta ne­po­kret­no­sti 5723, KO Pod­go­ri­ca 3, i to dva po­slov­na pro­sto­ra tr­go­vi­ne, oba od po 168 kva­dra­ta, od­no­sno ukup­no 336 me­ta­ra kva­drat­nih.
Za kre­dit kod Cr­no­gor­ske ko­me­r­ci­jal­ne ban­ke u iz­no­su od tri mi­li­o­na eura Plan­ta­že su za­lo­ži­le par­ce­lu 5/6, upi­sa­nu u li­stu ne­po­kret­no­sti 3306 Go­lu­bov­ci, od­no­sno pa­šnjak tre­će kla­se po­vr­ši­ne 334.000 kva­dra­ta u Ka­ra­bu­škom po­lju.
J.V.


Pre­ni­je­li vla­sni­štvo na Lov­ćen ban­ku

Kao obez­bje­đe­nje za kre­dit od 1,1 mi­li­o­na eura ko­ji je ta kom­pa­ni­ja po­di­gla kod Lov­ćen ban­ke, ka­ko je na­ve­de­no u re­vi­zor­skom iz­vje­šta­ju, us­po­sta­vljen je fi­du­ci­jar­ni pre­nos pra­va svo­ji­ne (fi­du­ci­ja je in­stru­ment osi­gu­ra­nja sli­čan hi­po­te­ci, sa­mo što kod fi­du­ci­je ban­ka pre­u­zi­ma vla­sni­štvo nad pred­me­tom kre­di­ti­ra­nja do ot­pla­te kre­di­ta) na ka­ta­star­skim par­ce­la­ma iz li­sta ne­po­kret­no­sti broj 362 KO Do­nja Go­ri­ca, i to ka­ta­star­ske par­ce­le 779, 780 i 781. Pre­ma po­da­ci­ma iz ka­ta­stra, te tri par­ce­le vo­de se kao svo­ji­na Lov­ćen ban­ke, a na­la­ze se u mje­stu Pa­vlo­vi­na. Ra­di se o tri par­ce­le ze­mlji­šta, ko­je je ka­te­go­ri­sa­no kao li­va­da tre­će kla­se, po­vr­ši­ne 7.405, 532 i 16.980 kva­dra­ta, od­no­sno ukup­no 24.917 kva­dra­ta, kao i ze­mlji­šte od 500 me­ta­ra kva­drat­nih, ko­je se na­la­zi uz van­pri­vred­nu zgra­du, kao i se­dam po­moć­nih zgra­da u van­pri­vre­di, ukup­ne po­vr­ši­ne 3491 kva­dra­ta.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"