Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-08-11 SEKRETARIJAT ZA KOMUNALNE POSLOVE I SAOBRAĆAJ NIJE PODRŽAO JOŠ JEDNU AKCIJU VODOVODA
Panorama Podgorice Stopirana akcija ugradnje vodomjera
Dan - novi portal
Pre­ki­nu­ta je ak­ci­ja ugrad­nje in­ter­nih vo­do­mje­ra u stam­be­nim zgra­da­ma jer ni ovu ak­ci­ju pred­u­ze­ća Vo­do­vod i ka­na­li­za­ci­ja ni­je po­dr­žao Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj. In­ter­ne vo­do­mje­re do sa­da su do­bi­li sta­nov­ni­ci u Blo­ku pet. Za­jed­nič­ke vo­do­mje­re u Pod­go­ri­ci ima 20.000 po­tro­ša­ča.
Da je ob­u­sta­vlje­na ak­ci­ja ugrad­nje in­ter­nih mjer­nih in­stru­me­na­ta za po­tro­šnju vo­de sa­op­štio je Pe­tar Živ­ko­vić, pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Vo­do­vo­da.
-Naš cilj je bio da po­mog­ne­mo gra­đa­ni­ma i da ih ma­lo ras­te­re­ti­mo. Mi smo fi­nan­si­ra­li i uze­li kre­di­ta ko­li­ko smo mo­gli, vi­še ne mo­že­mo sve i da ho­će­mo, da bi ras­te­re­ti­li gra­đa­ne. No­vi in­ter­ni vo­do­mje­ri ne bi bi­li na šte­tu gra­đa­na već na do­bro­bit. Oni su osje­tlji­vi­ji i kva­li­tet­ni­ji, a po­tro­šnja je sa­mo va­ša. Gra­đa­ni su bi­li za­in­te­re­so­va­ni, ali ne mo­že­mo ni­šta da na­pra­vi­mo ako do­bi­je­te ne­ga­ti­van od­go­vor od Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj. Ta­kav je bio nji­hov stav po pi­ta­nju na­še ak­ci­je. O to­me šta su iz Se­kre­ta­ri­ja­ta od­go­vo­ri­li naj­bo­lje da oni obra­zlo­že, ne­ka ob­ja­sne zbog če­ga su sto­pi­ra­li ak­ci­ju – re­kao je Pe­tar Živ­ko­vić.
Živ­ko­vić je is­ta­kao da su im sti­za­li do­pi­si gra­đa­na i iz dru­gih dje­lo­va gra­da ko­ji su se in­te­re­so­va­li ka­da će ak­ci­ja sti­ći do nji­ho­vih do­mo­va.
-In­te­re­so­va­nje je bi­lo ve­li­ko u Blo­ku pet jer su gra­đa­ni pre­po­zna­li da to ide u nji­ho­vu ko­rist. Zbog to­ga su nam za­htje­vi sti­za­li sa svih stra­na i lju­di su se in­te­re­so­va­li ka­da će­mo do­ći i u nji­ho­vo na­se­lje. Umje­sto 140 eura pla­ća­ju 40 eura. Čak smo i da­va­li u ra­ta­ma na 12 i 24 mje­seč­ne ra­te. Sve smo ra­di­li u na­mje­ri da po­mog­ne­mo gra­đa­ni­ma, jer ima lju­di ko­ji ne mo­gu da iz­mi­ru­ju oba­ve­ze pre­ma Vo­do­vo­du – is­ta­kao je Živ­ko­vić.
U Vo­do­vo­du tra­že dru­gi na­čin ka­ko da po­mog­nu gra­đa­ni­ma.
-Mo­žda na ne­ki dru­gi na­čin na­sta­vi­mo ak­ci­ju ugrad­nje in­ter­nih vo­do­mje­ra. Ne bi­smo sa­da o to­me go­vo­ri­li jer je još ra­no, ali na­ći će­mo mo­del ka­ko da po­mog­ne­mo gra­đa­ni­ma – ka­že Živ­ko­vić.
Pe­tar Živ­ko­vić je ra­ni­je ka­zao da osnov za po­kre­ta­nje pro­jek­ta ugrad­nje in­di­vi­du­al­nih vo­do­mje­ra na­la­ze u in­te­re­su sta­na­ra stam­be­nih zgra­da, od ko­jih je ve­ći­na tre­nut­no ne­za­do­volj­na na­či­nom ob­ra­ču­na, jer naj­ve­ći broj re­kla­ma­ci­ja na vi­si­nu ra­ču­na ima­ju upra­vo od po­tro­ša­ča iz ovog sek­to­ra, dok sa dru­ge stra­ne Vo­do­vod i ka­na­li­za­ci­ja ima ve­li­ke po­te­ško­će u na­pla­ti po­tra­ži­va­nja.
-Za­mje­nom za­jed­nič­kih vo­do­mje­ra, in­ter­nim, bi se ažu­ri­ra­la ba­za po­da­ta­ka i obez­bi­je­di­la pra­vo­vre­me­na i si­gur­na in­for­ma­ci­ja o po­tro­šnji vo­de, ka­ko za ko­ri­sni­ke, ta­ko i za dru­štvo. Kao po­volj­nost po­tro­ša­či­ma ko­ji iz­mi­re po­sto­je­ća du­go­va­nja za vo­du, Vo­do­vod bi pre­u­zeo na­bav­ku i mon­ta­žu sa­mog vo­do­mje­ra, dok bi oba­ve­za po­tro­ša­ča bi­la da pri­pre­mi sve za ugrad­nju vo­do­mje­ra i pla­ti re­gi­stra­ci­ju – ka­zao je ra­ni­je Živ­ko­vić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"